Print Options:

Taco’s met rabarber en yoghurt

Yields1 Serving

Dit heb je nodig (3 stuks):
 3 kleine kant en klare taco’s
 3 eetlepels volvette Griekse yoghurt
 100 gram rabarber (ongeveer 1,5 stengel)
 9 aardbeien, in vieren
 1 el aardbeienjam
 1/2 tl vanille pasta of extract
 1/2 el witte basterdsuiker
 3 cm rabarber stengel, heel klein gesneden
 1 el geroosterd amandelschaafsel
Nog meer nodig:
 bolzeef
 steelpan
Zo maak je het!
1

Snijd eerst de rabarber stengel(s) in de lengte door drieën en dan in kleine blokjes van ongeveer 3 mm breed.

2

Zet een steelpannetje water op en breng dit aan de kook. Blancheer hierin de rabarber voor een paar minuten. Als de rabarber uit elkaar begint te vallen giet je het snel af. Het liefst net een fractie daarvoor. Laat de rabarber even in de bolzeef staan zodat het goed uitlekt. Voeg hier dan de vanille, aardbeienjam, en basterdsuiker aan toe.

3

Snijd dan nog een klein stukje (3 cm) rabarber in echt mini stukjes, voeg dit ook nog toe. Dit zorgt voor een lekkere crunch. Roer het geheel dan door elkaar.

4

Besmeer de taco’s ieder met een eetlepel Griekse yoghurt. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze erover heen. Maak de taco’s af met de rabarber en het geroosterde amandelschaafsel. Smullen maar!