Afdrukopties:

Speculaas karamel fudge truffels

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd45 minutenTotale tijd2 uur

Dit heb je nodig voor 14 truffels:
 175 gram gecondenseerde melk
 150 gram pure chocolade, druppels of fijngehakt
 20 gram schuddebuikjes of fijngehakte speculaas
 40 gram mini karamel fudge blokjes
 1 tl speculaas kruiden + extra
 200 gram witte chocolade
 kleine gouden sprinkles of musketzaad naar keuze
Nog meer nodig:
 2 velletjes bakpapier
 steelpan
 vork
 siliconen spatel
 bakplaat of snijplank
Zo maak je het!
1

Doe de gecondenseerde melk in een steelpan. Verwarm dit al roerend op laag vuur. Na ongeveer 2 minuten voeg je de pure chocolade toe.

2

Blijf goed doorroeren op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Zet het vuur dan uit. Voeg de schuddebuikjes, fudge blokjes en speculaaskruiden toe. Meng dit goed!

3

Leg een velletje bakpapier klaar. Dit kan rechtsreeks op het aanrecht of op een bakplaat.

4

Giet het chocolademengsel hierop en laat volledig afkoelen en opstijven. Je kan het eventueel koud zetten om het iets te versnellen.

5

Verdeel dan dit mengsel in 14 stukjes van 20 gram en rol deze tot een balletje tussen je handen. Leg ze vervolgens koud voor minimaal 2 uur.

6

Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain marie. Leg weer een nieuw velletje bakpapier klaar, dit keer wel op een plank of bakplaat en strooi hier een dun laagje speculaaskruiden op.

7

Dip de fudge balletjes 1 voor 1 in de witte chocolade. Met behulp van een vork zorg je dat ze helemaal worden omhult. Haal ze er ook uit met een vork. Laat de overtollig chocolade eraf druipen.

8

Probeer met 1 soepele beweging de truffel van de vork op het laagje speculaaskruiden te krijgen. Wanneer de chocolade nog nat is voorzie je de truffels van de sprinkles.

9

Zet de truffels ongeveer een uur in de koelkast om hard te laten worden. Ik zou ze sowieso in de koelkast bewaren maar het is wel lekker om ze een uur voor het eten uit de koelkast te halen. Eet smakelijk!