Print Options:

Smeuïg bananenbrood met chocoladestukjes

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time1 hr 5 minsTotal Time3 hrs

Dit heb je nodig:
 275 gram zelfrijzend bakmeel
 500 gram banaan (3 joekels van rijpe bananen)
 150 gram bruine basterdsuiker
 80 gram roomboter, gesmolten
 75 ml (plantaardige) melk
 60 ml zonnebloemolie
 2 middelgrote eieren
 1 tl zout
 1 tl kaneel
 1 tl speculaaskruiden
 1 tl vanille extract
 1 tl baking soda
 4 el mini speculaasjes/schuddebuikjes
 4 el melkchocolade druppels
Nog meer nodig:
 cakevorm van 27 cm (bodemmaat), of tulband
 velletje bakpapier
 keukenmachine/blender
 mengkom + spatel
1

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Mocht je een tulbandvorm gebruiken, vet deze dan goed in.

2

Doe de banaan en alle andere natte ingrediënten in de keukenmachine en pureer dit tot een luchtig en glad mengsel.

3

Giet dit in een mengkom en roer dan de suiker en het zout er doorheen.

4

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de specerijen en baking soda toe. Roer deze er handmatig doorheen. Doe dit als laatst ook met de stukjes chocolade en mini speculaasjes.

5

Giet het beslag in de vorm en schuif deze voor ongeveer 65 minuten in de oven. Check met een prikker altijd even of ie echt gaar is in het midden.

6

Laat volledig afkoelen voordat je er plakken van snijd. Bewaren kan ook heel goed in de vriezer.