Afdrukopties:

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd50 minuten

Dit heb je nodig voor 2 personen:
 150 gram oesterzwammen, in reepjes
 100 gram shiitake, in reepjes
 2 middelgrote uien, in halve ringen
 1 plak ontbijtkoek (40 gram), verkruimeld
 1 el Zwolsche stoof kruiden (Jonnie Boer)
 1 paddenstoelen bouillonblokje
 1 flinke teen knoflook, fijngesneden
 peper naar smaak
 1 el tomatenpuree
 250 ml water
 flinke klont (plantaardige)boter
 parmezaanse kaas
 ovenfrieten zoveel je wil!
Nog meer nodig:
 hapjes pan met deksel
 pollepel
 oven of airfryer
Zo maak je het!
1

Verwarm de pan op laag vuur met een flinke klont boter erin.

2

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit deze aan in de boter.

3

Snijd de shiitake in reepjes en scheur de oesterzwammen (snijden mag).

4

Als de uien een beetje glazig zijn voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit 2 minuutjes mee.

5

Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ook dit vervolgens een minuut of twee mee. Voeg dan de Zwolsche stoof kruiden, het bouillonblokje en het water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan op laag vuur op je kleinste pit met de deksel erop.

6

Roer het geheel af en toe door. Na ongeveer 20 minuten voeg je de verkruimelde ontbijtkoek toe. Hierna laat je het nog minimaal 10 minuten pruttelen. Mocht het geheel te dik zijn kun je altijd nog wat water toevoegen. Zoals bij de meeste stoofgerechten zijn ze nóg lekkerder een paar dagen later. Dat geldt ook voor deze!

7

Verdeel die frieten in een diep bord en schep hier de paddenstoelen stoof op. Maak af met geraspte parmezaan. Een extra klodder mayo erbij is ook heer-lijk! Smullen maarrrr.