Afdrukopties:

Luchtige chocoladetaart met amarena kersen

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd2 uur

Dit heb je nodig:
 165 gram chocolade biscuit (Funcakes) mix
 2 eieren
 35 ml water
 125 gram roomboter
 75 gram roomkaas
 40 gram poedersuiker
 220 gram amarena kersen op siroop (onuitgelekt dus)
 2 el bakvaste pure chocolade druppels
 1 el cacao
 40 gram pure chocolade om te smelten
 crispy pure chocolade parels ter decoratie
 geroosterde en fijnhakte pistachenoten ter decoratie
Nog meer nodig:
 springvorm 18 cm
 standmixer en/of handmixer
 springvorm 18 cm
 velletje bakpapier
 spatel
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de biscuit zoals op de verpakking. Wil je geen mix gebruiken? Dan zijn er voldoende recepten te vinden om zelf chocolade biscuit te maken. Voeg in dit geval nog een eetlepel cacao toe aan de mix voor extra chocoladesmaak. Spatel als laatst de bakvaste chocola druppels er doorheen.

2

Schep het beslag dan in de 18 cm springvorm waarvan de bodem bekleed is met bakpapier en de randen zijn ingevet en bestoven zijn met bloem. Bak de biscuit gaar volgens de verpakking of het andere recept.

3

Klop de boter luchtig op in 10 tot 15 minuten. Roer hier dan de poedersuiker en roomkaas doorheen. Mocht je nog wat vanille extract hebben kan hier ook een tl van doorheen. Mix het tot een mooie egale frosting.

4

Wanneer de biscuit volledig is afgekoeld snijd je de bovenste bolling eraf. Verdeel hier dan 4 el van de kersensiroop overheen. Smeer hier vervolgens de roomkaas/botercrème op. En maak de taart af met (uitgelekte) gehalveerde amarena kersen, stukje biscuit welke je hebt afgesneden, pure chocolade swirl, crispy parels en pistache nootjes. Eet smakelijk!