Print Options:

Labneh met brood en gegrilde groente

Yields1 Serving

Dit heb je nodig (ongeveer 2 personen):
 8 el Turkse yoghurt
 3 el Carbonell olijfolie
 2 tl Baharat kruiden
 1,5 eetlepel granaatappel pitjes
 1 takje platte peterselie, grof gehakt
 peper & zout
 8 stukken (afbak of oud) Turks brood
 halve courgette, in plakken van 0,5 cm
 1 gele paprika, in reepjes
Nog meer nodig:
 Oven bakplaat en rooster
 velletje bakpapier
 of een grillpan
Zo maak je het!
1

Snijd de groente en verdeel dit over de bakplaat met een beetje zout. Grill deze in een voorverwarmde oven van 210 graden voor 25 minuten. Als er 20 minuten om zijn schuif je het brood (op een rooster) erbij. Haal beide na 25 minuten uit de oven. Geen oven? Dan kun je dit ook in een grillpan doen besprenkel de groente het het brood dan ook met een beetje olijfolie.

2

Schep de yoghurt op een bord of in je Boho-tiffin. Roer er met een lepel wat groeven in zodat de Carbonell olijfolie erin blijf liggen. Maak af met de Baharat kruiden, peterselie en granaatappel pitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.

3

Serveer de labneh met de gegrilde groente en het afgebakken brood. Smullen!