Print Options:

Chocolade popcorn cupcakes

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr 30 mins

Dit heb je nodig:
 225 gram kristalsuiker
 140 gram zelfrijzend bakmeel
 100 gram roomboter
 100 ml volle melk
 30 gram cacaopoeder
 3 middelgrote eieren
 1 el vanille extract
 mespuntje baking soda
 snufje zout
Botercrème:
 250 roomboter
 100 gram witte chocolade
 60 gram poedersuiker
 half vanillestokje (het merg)
 50 gram karamel popcorn
 pure chocolade krullen
Nog meer nodig:
 ijsschep
 metalen cupcake vorm
 12 cupcake papiertjes
 spuitzak
 kartel spuitmondje
 standmixer
Zo maak je het!
1

Zorg voordat je begint dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.Zet eerst de oven aan op 180 graden (boven en onder warmte) en zet de bakvorm klaar met de cupcake papiertjes erin.

2

Snij de boter in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Roer dit los, glad en een beetje luchtig. Voeg dan de suiker, vanille en het zout toe en meng dit 2 minuten op een lage stand.

3

Voeg een ei toe en meng tot deze is opgenomen. Doe dit ook met de andere twee eieren.

4

Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en de baking soda en roer dit door elkaar. Voeg het toe aan het boter/ei mengsel. Terwijl dit mengt giet je langzaam de melk erbij. Roer dan handmatig nog goed door met een spatel.

5

Gebruik de ijsschep om het beslag gelijkmatig over de vormpjes te verdelen. Bak de cakejes gaar in 18-20 minuten.

6

Maak dan de botercrème volgens dit recept

7

Wanneer de cakejes zijn afgekoeld maak je ze af met een rozet witte chocolade botercrème, karamel popcorn en pure chocolade krullen. Als je de popcorn krokant wilt houden doe deze er dan pas op vlak voordat de cupcakes worden gegeten.