Joehoeee, welkom bij dit heerlijke toetjesrecept die je heel goed kunt voorbereiden. Perfect dus als afsluiter van bijvoorbeeld een barbecue. Of je maakt echt vrienden als je dit meeneemt naar een picknick. Deze Daim cheesecake in een glas zijn een hit!
Daim
Voor de Daim liefhebbers die liever koek eten dan een toetjes heb ik ook nog een heel lekker recept. Dan zou ik voor deze dikke Daim koeken gaan. Veel bakplezier in dat geval! Waar koop je Daim? Ik heb lange tijd gedacht dat je hiervoor alleen terecht kon bij Ikea. Maar dat is niet zo, je vind ze ook in overvloed bij Action.
Het recept
Daim cheesecake in een glas
2
personen30
minutes4
hours4
hours30
minutes5 uur heb je in totaal wel minimaal nodig voor het lekkerste resultaat. Ik zou aanraden ze een dag van tevoren te maken. Dan is het nog wat meer opgesteven en in mijn ogen het lekkerst!
ingrediënten
- Bodem:
3 chocolate chip cookies (65 gram)
8 gram gesmolten roomboter
- Vulling:
100 ml slagroom
75 gram roomkaas
1,5 el suiker
1/2 tl vanillepasta- of extract
- Topping:
40 gram slagroom
40 gram melkchocolade
5 Daims fijngehakt + 1 als topping
- Nog meer nodig:
twee glazen
handmixer
steelpan
siliconen spatel
Stappen
- Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
- Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
- Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
- Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
Toetjes
Ben jij ook gek op toetjes? Dan heb ik ook nog allemaal andere lekkere recepten voor je. Gebruik hiervoor de zoekbalk of klik hier, dan kom je er ook!
Opslaan?
Wil je het recept voor deze Daim cheesecake in een glas opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
