• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

De make-over van mijn bootkeuken

Eefje
Geen reacties
9 juli 2023
De make-over van mijn bootkeuken

Dag leuke lezer! Welkom bij dit artikel dat ik eindelijk kan delen. De make-over van mijn bootkeuken is af en daar ga ik je alles over vertellen. Vorig jaar zomer deelde ik met grote trots al dat ik een kersverse bootbezitter ben geworden. Een droom die uitkwam! Afgelopen winter heb ik daar heel veel aan geklust. Dit en meer over de kosten die een boot met zich meebrengen lees je in dit artikel.

Bootdeco
De make-over van mijn bootkeuken

Hobbyproject

Maar nu, nu was het tijd om vooral leuk en niet noodzakelijk te gaan klussen. Al bijna een jaar ben ik aan het fantaseren over hoe ik het keukentje een upgrade zou willen geven. Dat ik een nieuw of in ieder geval ander aanrechtblad zou willen wist ik al snel zeker. Verder is mijn boot bijna 50 jaar oud en is dit naar alle waarschijnlijkheid nog de originele keuken. Een beetje klussen kan ik wel, maar écht klussen is niet voor mij weggelegd. Een make-over zonder zagen en timmeren moest het dus worden. Ik ben te werk gegaan met plaktegels, (spuit)verf, passende decoratie en een nieuw aanrechtblad met toebehoren.

De make-over van mijn bootkeuken
De oude situatie

Oud & Nieuw

Ik laat graag eerst het verschil aan je zien. Dit is hoe de keuken was:

De make-over van mijn bootkeuken

En dit is hoe de keuken nu is! Ik ben er ongelofelijk blij mee:

De make-over van mijn bootkeuken

Het aanrechtblad

Barter – Hier komt Marquardt uit Amersfoort om de hoek kijken. Eind 2022 was er al contact om mogelijk iets leuks te doen samen. Ik heb gevraagd of ze het leuk zouden vinden iets voor mijn bootkeuken te betekenen. En dat wilde ze wel! Super tof want daar was ik echt naar opzoek. Begin dit jaar ben ik eens gaan kijken in de prachtige showroom die ze hebben. Veel inspiratie te zien daar. Ik besprak met Kim wat er mogelijk was en welke invulling ik eraan kon geven. Ook ontmoette ik Ron en Wim. Zij zijn samen eigenaar van deze vestiging. Ik wist eigenlijk al wat ik graag wilde hebben en had in een paar minuten een mooie marmerenlook optie gevonden. Ik heb toen nog even verder gekeken, maar ik bleef steeds weer terugkomen bij mijn eerste keus en dat is deze marmerlook.

Aanrechtblad marmer
De make-over van mijn bootkeuken

Wasbak en kraan

Barter – Ik wist ook al dat ik deze allebei heel graag in matzwart zou willen. Voor mij was er nog een twijfel over het formaat van de wasbak en ook wat er mogelijk was voor de kraan. Ik zou namelijk wel wat aanrechtblad extra willen winnen door nu een smalle wasbak te nemen. We vonden ook een prachtige kraan, maar dit bleek later helemaal niet handig qua aansluiting. De kraan was eigenlijk veel te luxe voor op een boot. Toen gingen we samen verder opzoek naar een passende kraan en dat is gelukt. Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik uiteindelijk ook voor een smalle wasbak gekozen en een hoge kraan. Zo heb ik dus meer aanrecht ruimte en kan ik toch makkelijk mijn afwasteil of pan eronder schuiven.

Boot wasbak
Voor
Boot wasbak
Na

Inmeten en montage

Barter – Ik was ook ongelofelijk blij dat, hoe klein ook, mijn aanrechtblad van tevoren is ingemeten en daarna professioneel is gemonteerd. Dat had ik zelf allemaal niet zien zitten. Ik ben helemaal gelukkig met het eindresultaat en ik wil het hele team van Marquardt Amersfoort heel erg bedanken. Ze werken daar met een klein team en dat merk je. Ze hebben fijn met mij meegedacht voor het beste resultaat. De showroom vind je aan de Amsterdamseweg 49C in Amersfoort. Loop er gerust eens naar binnen en neem een kijkje op de website.

De make-over van mijn bootkeuken

Het kruidenrek

Ook een heel belangrijk onderdeel. Je hebt namelijk niet veel ruimte in een bootkeuken. Het kastje dat er al in hing was goed en die heb ik met een paar kleine aanpassingen perfect gemaakt. Het bovenste plankje is al eens verdiept, wat ervoor zorgt dat er grotere potjes (koffie/thee/kruiden) in passen. Die andere 3 plankjes hebben dit niet en dat zorgt ervoor dat veel kruidenpotjes niet passen. Eerst was ik van plan het kasje zelf ook te schilderen maar dat heb ik toch gelaten omdat ik dat hout wel mooi vind.

De make-over van mijn bootkeuken
Voor

Ik heb alle plankjes verdiept door 2,5 cm aluminium buisjes tussen het kastje en het voorste buisje te zetten. Wat een geklooi was dat om af te zagen. Bloed, zweet, tranen en kramp in mijn duim. Deze ben ik met goudkleurige spuitverf te lijf gegaan en heb ik weer in elkaar geschroefd met langere schroeven. Nu is er precies ruimte om mooie kruidenpotjes in te zetten. Tenminste dat dacht ik, de potjes die ik pas daarna bestelde pasten perfect in de oude situatie. Twee buisjes heb ik weer terug gezet hoe het was. Had ik dat maar geweten toen ik stond te zagen. De bijbehorende stickers van de kruidenpotjes heb ik niet gebruikt. Wel heel leuk zijn ze, maar ik vind mijn old skool lettertang toch toffer staan! 

De make-over van mijn bootkeuken
Na

De verf

Niet erg verrassend, maar ik wilde iets met groen. Eerst zat ik aan iets lichts te denken omdat mijn nieuwe gordijnen al aan de donkere kant zijn. Maar later dacht ik; donker vind ik gewoon mooier. Ik nam wat kleurstaaltjes mee bij Gamma en uiteindelijk is het de kleur ‘Jade’ geworden. Eerst vond ik `m toch te licht maar uiteindelijk ben ik er heel erg blij mee. Donkerder had ik ook mooi gevonden, maar dat kan altijd nog. Ik heb twee lagen gedaan, voor het allermooiste resultaat hadden het er beter 3 kunnen zijn, maar dit zie je alleen als je er met je neus tegenaan staat. Ik kocht van die test rollertjes, 3 stuks. Zo had ik niet veel over en dat wilde ik graag. Je kunt makkelijk dat rolgedeelte van zo’n tester eruit slopen en dan de verf in een bakje spuiten en met een fijner roller te werk gaan. Dat testertje later ook nog open gesloopt met een schroevendraaier, want er blijft nog heel veel verf in achter.

Gasstel zijkant
Gasstel zijkant

De plaktegels

Eerste wilde ik heeeeeel erg graag echte tegels. Ik heb nog nooit getegeld, maar omdat dit een hobby/probeer project is dacht ik; ik moet dat vast kunnen met een instructie filmpje erbij. Ik heb de meest prachtige tegels gezien, maar toch had ik twijfel. Wanneer de motor van de boot draait trilt namelijk alles gigantisch en ik had de hele tijd het beeld voor me dat op den duur al die tegels eraf zouden donderen. 

Het bestaan van plaktegels wist ik wel, maar waar haal ik dat vandaan? Toen de druk ineens werd opgevoerd na het belletje of mijn aanrechtblad snel gemonteerd kon worden heb ik het zoeken toch wat meer prioriteit gegeven. Ik heb ze uiteindelijk besteld bij Shein. Eerst had ik niet echt door dat ik op de site was beland die terecht onder vuur ligt door o.a. hun foute kledingindustrie etc… Ik heb nog wel gekeken of ik online ergens anders kon vinden wat ik zocht. Maar ik kwam steeds op deze terug en heb ze dus toch besteld.

De make-over van mijn bootkeuken

In de omschrijving stond dat deze speciaal voor de keuken zijn en ook hittebestendig zijn. Mijn gasstelletje staat heel dicht bij de muur. Ik heb er wel vertrouwen in dat dit goed komt, maar omdat de keuken net af is heb ik er nog niet gigantisch veel in staan koken sinds die tegels erop zitten. Ze zijn glimmend en ik ben er heel tevreden mee. Het op maat knippen en opplakken ging best makkelijk en goed (met een beetje hulp).

Gouden details

Om iets meer eenheid te creëren en omdat ik het gewoon anders wilde heb ik het luchtroostertje boven het aanrecht en de twee beugels waar het gasstel op steunt ook goud gespoten. Ik heb een nieuw greepje op mijn enige keukenkastje gezet en mijn goudkleurige bestek is nu altijd zichtbaar. Mijn bestekbak heb ik namelijk ingeruild voor een leuk zwart draadmandje die vast zit tegen de lage wand van mijn keuken. Zo heb ik het zonder te bukken altijd voor het grijpen en is het snel opgeruimd na de afwas.

Decoratie

Het groene servies is van het merk Bo-Camp.
Draadmand heb ik bij Xenos vandaan.
De thermosfles is van Chilly’s.
Het greepje vond ik online bij AlleGreepjes.
Hand – en theedoek set is van Wibra.
Grote witte bekers met zwarte stippen en een oor zijn van Mepal.
Stenen pot met zwarte stippen is van Xenos.
Bestek is van een Albert Heijn spaaractie.
Zwart bestek mandje is van Ikea.
Mooi groen kopje links HK Living.
Transparant en groene glazen zijn van Kwantum.
De lettertang die ik heb gebruikt is van KoRo.
Kruidenpotjes zijn van het merk Soothe.
Fluitketel + peper & zoutstel zijn van Le Creuset.
Prachtige (water)fles is van Paveau.

Bootdeco

Bed

Aan de keuken is het meest gedaan, maar mijn bed situatie heb ik ook nog een beetje ‘aangepakt’. Ziet er helemaal anders uit met mijn nieuwe gordijnen die van Kwantum zijn. Er zit licht werende stof aan de buitenkant dus het is binnen lekker donker. Ik heb ook een nieuwe topper en beddengoed bij Ikea vandaan. Helemaal gezellig al zeg ik het zelf.

Bootbed
De make-over van mijn bootkeuken
Bootbed
De make-over van mijn bootkeuken

Dit was het, alle informatie over de make-over van mijn bootkeuken. Hopelijk vond het het leuk om mee te lezen en kijken. Mocht je nog vragen hebben kun je die altijd stellen. Doe dat het liefst onder de Instagram make-over Reel, zo kan iedereen meelezen en je vind ‘m hier! Mocht je nog meer bootkeuken make-over beelden willen zien? Dan moet je deze highlight op mijn Instagram hebben.

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Watermeloensalade met pistache & feta

volgend bericht

Daim cheesecake in een glas

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!