Deze salade is weer onverwacht een succesnummer gebleken. Ik bedacht het, ik maakte het en het was héérlijk! Dat vind ik niet alleen, want al heel veel mensen hebben deze parelcouscoussalade met broccoli en feta gemaakt. Zinnen als ‘dit is een blijvertje’ zijn meermaals mijn DM binnengekomen. Zoals je misschien wel merkt loop mijn blog een beetje achter ten opzichte van Instagram. Dus vandaar!
Fris en smaakvol
Zo zie ik salades graag! De citroendressing past perfect bij het zoutige van feta, de groente en de bite en smaak van de geroosterde amandelen. Ik wil ‘m zelf ook nog graag eens maken met haverrijst ipv parelcouscous, maar dat is er nog niet van gekomen. De smaak in de dressing komt vooral door de citroenrasp die je erbij doet. Deze rasp van Microplane (aff) is daarvoor echt het aller aller fijnst!
Broccoli
Ik gebruik voor deze salade alleen de roosjes. Het is zonde om de stronk weg te gooien. Deze heb ik schoongemaakt, in blokjes gesneden en in de vriezer gelegd. Hier spaar ik wel vaker groente(restjes) op om later soep van te maken bijvoorbeeld.
Video
Zoals ik al zei; een succesrecept. Klik hier om de bijbehorende video te zien, ruim 580.000 (inmiddels meer dan een miljoen) mensen waren je al voor.
Het recept
Parelcouscoussalade met broccoli en feta
2
personen15
minutes10
minutes30
minutesDe 2 personen slaan op een maaltijd of lunch. Als bijgerecht zit je goed voor 4-5 personen.
ingrediënten
120 gram parelcouscous + 1/2 bouillonblokje
100 gram diepvries doperwten
1 broccoli, in kleine roosjes
2 flinke stengels bosui, in ringetjes
125 gram feta, verbrokkeld
40 gram geroosterde halve amandelen
- Dressing:
2 el olijfolie
1 el (noten)azijn
1 el citroensap
1 el honing
Rasp van een halve citroen
1 tl mosterd
1/4 tl knoflookpoeder
flink wat peper & zout
Stappen
- Kook de parelcouscous volgens de verpakking in water en een half groentebouillonblokje. Spoel dan koud onder de kraan en meng er een klein beetje olijfolie doorheen.
- Snijd de broccoli roosjes los en blancheer deze ongeveer 3 minuten. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
- Ontdooi de doperwten in warm water, rooster de amandelen in een koekenpan of airfryer tot ze mooi bruin zijn en snijd de bosui in ringetjes.
- Doe voor de dressing alles in een afsluitbaar bakje/flesje en schud dit door elkaar tot een lekkere dressing. Schep alles door elkaar en je salade is klaar. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Houd eventueel wat ingrediënten achter om het mooier te presenteren
Opslaan?
Wil je het recept voor deze parelcouscoussalade met broccoli en feta opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
