Hallo leuke mensen! Ik heb vandaag een leuk artikel voor je klaarstaan. Soms deel ik weleens bewust een keuken hack, maar het blijkt dat ik het ook weleens onbewust doe. Afgelopen tijd had ik een paar keer een cakeblik in mijn stories laten zien waar ik het bakpapiertje vastklemde met kleine clipjes aan de zijkant. Dat bleek voor heel wat mensen baanbrekend te zijn. Dat bracht me op het idee voor dit artikel; keukenhacks waarvan je wilde dat je ze eerder wist.
Ik plaatste een oproep en er kwam heel wat binnen! Een groot deel kende ik al en gebruik ik ook, maar er kwamen, ook voor mij, nieuwe dingen binnen. In onderstaand lijstje staan dus een aantal dingen die ik nog niet heb geprobeerd, maar die wat mij betreft wel het proberen waard zijn. Schuingedrukte tekst is mijn eigen toevoeging eraan.
Keukenhacks
Bakpapier eerst verfrommelen, zo past het beter in je bakvorm. Als je het nat maakt werkt dit nóg beter.
Champignons snijden in eiersnijder
Heel veel knoflook tegelijk in de blender of keukenmachine en dit dan in kleine porties invriezen. Dit neem ik mezelf steeds voor, maar heb het nog niet gedaan.
Uien in de koelkast bewaren, dan krijg je geen tranen bij het snijden. Dit ga ik echt proberen, ik ben een uien janker pur sang.
Schijfjes gember, citroen of sinaasappel invriezen om snel te pakken voor thee
Wraps invriezen. Werkt top! Net als platbrood, pita’s etc.
Roomboter plakjes met kaasschaaf maken. Dit werkt echt geweldig!
Verse spinazie invriezen. Eenmaal bevroren klein knijpen zodat het veel minder ruimte inneemt. Ik zou dan gewoon diepvries spinazie kopen, is even gezond als koelvers. Maar het kan wel fijn zijn als het een restje spinazie is die wilt redden van het weggooien. Dit doe ik geregeld en beland daarna in een smoothie *gaat nu een halve zak die ik nog heb liggen fijnknijpen.
Eiwitten kun je prima invriezen en daarna nog gebruiken
Aardappels rondom insnijden, dan koken en daarna trek je de schil er zo vanaf. Ik eet de schil bijna altijd mee, ook in stamppot!
Een plastic badmuts gebruiken om een kom af te dekken. Slim!
Pollepel op de pan leggen, dit schijnt te helpen tegen overkokend water.
Alles knippen ipv snijden, denk aan; kip, pizza, brood, bosui, sla etc.
Boter raspen om het snel op kamertemperatuur te krijgen.
Pulled chicken maken door een hand- of standmixer te gebruiken met garde opzetstuk(ken).
Een bol mozzarella invriezen om vervolgens makkelijk te kunnen raspen over de pizza.
Bakje azijn in te koelkast tegen eventuele stank.
Halve avocado bewaren in een glas water in de koelkast. Dit werkt inderdaad erg goed!
Huishoudfolie in de koelkast bewaren, zodat de folie niet aan elkaar plakt.
Nat stukje keukenrol, theedoek of vaatdoek onder de snijplank tegen het schuiven.
Een pizza mes gebruiken om kruiden fijn te snijden.
Mijn eigen gouden tip: verse pepers gelijk invriezen na aankoop, daarna kun je ze perfect raspen voor in je maaltijden. Werkt top en je kunt ze tot het steeltje gebruiken. Zo belanden ze niet half verdroogd in de prullenbak.
Meest binnengekomen: heel veel invries tips!! Vooral heeeeeeeel veel tips over restjes kaas raspen en daarna invriezen. Of geraspte kaas standaard in de vriezer te bewaren. Zelf heb ik eigenlijk nooit kaas over. En als geraspte kaas op moet doe ik het op mijn tosti. Maar gezien dit misschien wel de meest ingestuurde tip is wil ik ‘m toch even benoemen. Kaas en de vriezer is blijkbaar ook een top combi, dus bij deze!
Nou dit was ‘m zo’n beetje. Dit waren keukenhacks waarvan je wilde dat je ze eerder wist. Niet alle gekregen tips heb ik opgeschreven, maar zeker wel welke ik het benoemen waard vond. Ik ben benieuwd of er voor jou een wereld is opengegaan? Mocht jouw tip er niet bijstaan? Zet ‘m gerust in de reacties, daar kan iedereen meelezen.