Boterkoek fans opgelet! Ik heb weer een lekker recept. De basis blijft eigenlijk hetzelfde, zo bak ik ongeveer iedereen boterkolen. Maar deze boterkoek met macadamia & witte chocolade mag zeker niet op mijn website ontbreken.
Variatie
Deze versie met abrikoos en rozemarijn is nog altijd mijn persoonlijke favoriet. Lekker compact en smeuïg aan de binnenkant. De rand is op de dag van het bakken ook lekker krokant. Een tijd geleden heb ik ook eens een vegan boterkoek gemaakt, deze is toevallig ook met macadamia’s. Het recept vind je hier. Vraag je je af of dit ook goed is in te vriezen? Lees dan even dit artikel.
Het recept
Boterkoek met macadamia & witte chocolade
9
stuks15
minutes25
minutes40
minutesLet op! Er komt nog een paar uur afkoel tijd bij kijken. Dat is echt de moeite waard met boterkoek
ingrediënten
300 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
250 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
80 gram lichtbruine basterdsuiker
90 gram ongezouten macadamia’s
80 gram witte chocolade stukjes
1 tl vanillepasta- of extract
Snufje zout
1 eigeel
Zeezout flakes
Stappen
- Meng de koude boter met de twee suiker soorten en het zout op een lage stand.
- Voeg dan de vanille en bloem te. Roer ook door op lage stand tot het deeg begint te kruimelen. Voeg dan de macadamia’s & witte chocolade toe. Mix verder tot een grote bal deeg ontstaat.
- Verdeel dit egaal in een bakvorm van 18 x 18 cm waar bakpapier inzit. Besmeer met eigeel, maar streepje met een vork en strooi er wat zeezout flakes op.
- Bak 20 minuten op 200 graden convectie (boven en onderwarmte) en dan nog 3-4 minuten turbo grill op 220 erbij om ‘m wat meer kleur te geven. Probeer zoiets ook te doen binnen de opties van jouw oven.
- Het allerlekkerst een paar uur later wanneer die stevig en volledig afgekoeld is. Eet smakelijk!
Opslaan?
Wil je het recept voor deze boterkoek met macadamia & witte chocolade opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
