Yes, dit is écht een geweldig dessert die je perfect kunt voorbereiden. In ieder geval een dag van tevoren, maar één of twee weken van tevoren kan ook. Je hebt geen ijsmachine nodig voor deze pistache ijstaart met kletskop & frambozen en de stappen zijn echt voor iedereen te volgen. Het is een beetje ‘off season’ maar eerlijk gezegd denk ik dat deze al op je lijstje kan voor kerst 2023 haha!
Het recept
Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
10
porties25
minutes8
hours30
minutesLet op! Maak deze ijstaart een dag van tevoren!
ingrediënten
500 ml slagroom
325 gram gecondenseerde melk
120 gram pistachepasta
100 gram verse frambozen, gehalveerd
80 gram verkruimelde kletskoppen
1 el vanillepasta- of extract
60 gram pure gesmolten chocolade (optioneel)
- Nog meer nodig:
cakeblik van 22-24 cm
bakpapier
stand- of handmixer
siliconen spatel
Stappen
- Bekleed het cakeblik met een velletje bakpapier, een paar druppels zonnebloemolie helpen om het te laten plakken.
- Klop de slagroom stevig. Verder dan lobbig, maar ook niet stijf stijf. Meng hier dan de vanille- en pistachepasta doorheen. Giet daarna de gecondenseerde melk erbij en roer ook dit door.
- Doe 1/3de van het roommengsel in het cakeblik. Strooi de helft van de frambozen en kletskoppen op het mengsel. Swirl nu ook de helft van de gesmolten chocolade erop als je ervoor kiest dit te gebruiken* Giet dan nog een derde deel van het mengsel hierop. Weer kletskoppen & frambozen erop en maak af met het laatste deel van het roommengsel.
- Zorg dat de bovenkant vlak is, want dit is straks de onderkant. Tik hiervoor de cakeblik een paar keer op het aanrecht. Zet in de vriezer, het liefst een uur of 8.
- Hou de onderkant van het blik dan even onder de lauwe kraan. Zo kun je met de uitstekende randen van het bakpapier de taart er zo uittillen. Leg op een snijplank en decoreer optioneel nog met wat extra kletskop, frambozen en pistachenoten. Eet smakelijk!
Notities
- Ik gebruik de pistachepasta van KoRo. Dit is niets meer dan 100% gemalen pistachenoten.
- Naast smaak geeft de chocolade ook nog iets meer bite aan de ijstaart.
Misschien vind je dit ook leuk?
Dat de basis van dit recept een topper is, is wel gebleken. Deze pistache versie is namelijk niet de eerste die uit mijn vriezer kwam rollen. Hiervoor maakte ik er ook één met citroen, witte chocolade en meringue en eentje met kruidnoten. Deze zou je buiten het Sint seizoen ook kunnen maken met speculaas.

Opslaan?
Wil je het recept voor deze pistache ijstaart met kletskop & frambozen opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
