Mmmm, ben jij ook zo dol op dadels? Ik vind het echt een sopje uit de natuur. Er eet ze regelmatig als snack. Vaak eet ik er dan een beetje pindakaas bij, maar deze chocolade dadels met pistachevulling kun je bij serveren als gebakje. Ze zijn heel makkelijk te maken en ik ga je vertellen hoe!
Het recept
Chocolade dadels met pistachevulling
10
stuks30
minutes1
hour1
hour30
minutesBinnen een half uurtje zijn deze chocolade dadels gemaakt. Hoe langer je ze in de koelkast laat staan hoe meer bite ze krijgen.
ingrediënten
10 medjool dadels
5 el pistachepasta
3 el amandelmeel
100 gram pure chocolade*
18 gezouten pistachenoten, grof gehakt
zeezoutflakes (optioneel)
Stappen
- Snijd de dadels half in en haal de pit eruit.
- Meng de pistachepasta met amandelmeel tot een plakkerige pasta. Vul de dadels hiermee.
- Smelt de chocolade au bain marie en dip de dadels hierin zodat de hele bovenkant bedekt is. Je houdt wat chocolade over, maar dat dipt fijner*
- Strooi de pistachenootjes eroverheen en maak optioneel af met wat extra zeezout flakes.
- Laat de chocolade hard worden in de koelkast, nu kan het genieten beginnen! Bewaar ook in de koelkast.
Notities
- De pistachepasta bestelde ik bij KoRo. Dit zijn echt 100% gemalen pistachenoten.
- Kan ook met andere notenpasta
Opslaan?
Wil je het recept voor deze chocolade dadels met pistachevulling opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
