• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Eefje
10 reacties
20 november 2022
Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Dag leuke lezer! Ik hou het hele jaar door van speculaas, maar in oktober, november en december lijkt het nog net even wat lekkerder te smaken! Twee jaar geleden deelde ik het recept van deze taart. Toen een groot succes en dat is ie nu nog steeds. Ik zat al een tijdje te broeden op een vervolg van dit recept en daar ben je nu bij aanbeland; gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel.

Zelf spijs maken

Lange tijd heb ik gedacht dat dit een gedoe is om te maken. Dit hoor ik ook weleens terug van mijn volgers op Instagram. Nou kreeg ik ook onlangs een paar berichten dat ze bij een eerder recept van mij met spijs hebben gezien hoe makkelijk dit is en het sindsdien altijd zelf maken. Dat is voor mij méga leuk om te lezen. Mijn grootste tip daarvoor; gebruik amandelmeel. Dit is niet meer dan gemalen amandelen en zorgt ervoor dat je spijs onwijs snel klaar is. Daar kun je ook dit gevulde speculaas mee maken.

Gevulde speculaas koeken

Dit recept heeft een extraatje. Ik had namelijk het deeg en de spijs een beetje op de gok gemaakt qua hoeveelheid. Fijne verhoudingen zodat je een heel ei moet gebruiken etc. Uiteindelijk bleek het iets teveel, maar dat maakt dus helemaal niet uit. In een handomdraai maak je daar namelijk super lekkere gevulde speculaas koeken van. Je gebruikt dus niet al het deeg en de spijs dat je maakt uitsluitend voor de taart. Ik denk dat je ongeveer een kwart overhoud. Daar maak je dus die heerlijke koeken van, afhankelijk van de grote zullen het er 5 a 6 zijn.

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Maar hoe?

Je hebt voor de koeken extra nog nodig: een keukenkwastje, koek uitsteker, handje amandelschaafsel en een ei. Het eiwit gebruik je om het overige spijs mee te mengen zodat het wat soepeler wordt. Het eigeel gebruik je om de koeken mee in te smeren. Dit zorgt voor een glimmend laagje en dat het amandelschaafsel blijft plakken. Je kunt deze koeken direct op de bakplaat leggen. Gebruik deeg van zo’n 3 tot 4 mm dik. Leg een enkele plak op de plaat. Maak de randjes lichtjes nat met water en doe een dikke dot van de spijs in het midden. Niet teveel want de randen van de tweede plak moeten wel goed aansluiten op de onderste. Bak de koeken gaar in 18-20 minuten op 200 graden boven en onderwarmte.

Het recept

Terug naar het recept waar je voor gekomen bent. Ik zou aanraden om de bodem, dus het gevuld speculaas, alvast een dag van tevoren te maken (is geen must). Zelf heb ik het deeg en de spijs nog weer een dag daarvoor gemaakt. Voor het deeg is het niet nodig, voor spijs werkt het wel positief om zeker twee dagen van tevoren te maken (geen noodzaak).

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
Pin
Print

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

1

hour 

30

minutes
Baktijd

40

minutes
Total time

2

hours 

10

minutes

De totale tijd is een globale schattig. Dit is exclusief afkoel- en opstijf tijd. Deze taart is voor 8-10 personen.

ingrediënten

  • Deeg:
  • 300 patentbloem

  • 190 gram koude roomboter

  • 180 donkerbruine basterdsuiker

  • 1 middelgroot ei

  • 4 el speculaaskruiden

  • 1 tl zout

  • Spijs:
  • 275 amandelmeel

  • 250 kristalsuiker

  • 1 middelgroot ei

  • 2 el water

  • 1 el citroensap

  • 1 el vanille extract

  • Mousse:
  • 320 ml slagroom

  • 40 gram donkerbruine basterdsuiker

  • 3 blaadjes gelatine

  • 3 tl Ceylon kaneel

  • Appel:
  • 2,5 appel geschild en in kleine blokjes. Neem een beetje stevige appels! Ik gebruikte 1 Elstar, een halve Jonalgold en 1 Sprank appel

  • 75 ml troebele appelsap

  • 1/2 blaadje gelatine

  • 2 el citroensap

  • 1 el kristalsuiker

  • 1,5 tl maizena

  • Nog meer nodig:
  • springvorm van 18 cm

  • bakpapier

  • een strook accetaatfolie

  • steelpan

  • koekenpan

  • keukenmachine

  • rolstok

  • keukenfolie

  • handmixer

Stappen

  • Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine te doen. Dit gaat het snelst, je kunt ook een standmixer gebruiken of je handen. Druk het deeg een beetje plat, wikkel het in folie en leg koud. Doe hetzelfde met de spijs.
  • Bekleed de bodem en rand van de vorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot zo’n 6-8 mm dik. Gebruik bloem tegen het plakken. JE hebt royaal genoeg deeg dus dit zou makkelijk moeten gaan. Ik gebruik dan een andere 18cm rand vorm om dit uit te steken. Dit kun je ook doen met de spijs, dit plakt natuurlijk veel meer dus het is handig om de folie waar het in zat verpakt tussen de spijs en het aanrecht te houden.
  • Leg het deeg – spijs – deeg in de vorm en zorg dat het mooi recht ligt. Bak dit gaar in 40-45 minuten op 180 graden boven en onderwarmte. Wanneer deze helemaal is afgekoeld haal je de ring los en zet je hier een strook acetaatfolie tussen.
  • Zet voor minimaal 15 minuten de gelatine blaadjes te weken. Klop 300 ml slagroom, basterdsuiker en kaneel luchtig, maar dat het nog wel vloeibaar is. Verhit 20 ml slagroom in een steelpan en los hier de gelatine in op. Voeg dit dan al mixend aan de rest van het mengsel toe. Roer goed door en giet dit op het gevulde speculaas en zet koud voor minimaal 2 uur.
  • Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de appels tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de maizena, suiker en het citroensap toe. Roer goed door en haal uit de pan. Giet dan de appelsap in de pan, verhit en los hier het halve gelatine blaadje in op. Voeg het toe aan de appelblokjes en roer goed door. Laat dit grotendeels afkoelen. Het mag nog wel een beetje warm zijn, maar zéker niet heet, dit tast de mousse aan..
  • Schep de appels dan op de opgesteven mousse en strijk egaal uit. Zet nog eens zeker 2 uur koud en dan is de taart klaar om aangesneden te worden. Veel bakplezier en eet smakelijk!

Opslaan?

Wil je het recept voor deze gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel wijze opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Speculaastaart pin

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
10 reacties
  1. Esther

    27 november 2022 11:22

    Ik vroeg me af waar dat strookje acetaatfolie precies moet. En als dit aan de rand is, kan ik dan evt een hele hoge bakvorm gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 november 2022 08:50

      De acetaatfolie gebruik ik ter hoogte van de mousse en appels. Zo is dit lekker strak en hoef je het niet lost te snijden van de rand. Ik gebruik altijd een hoge bakvorm dus ik weet niet precies wat je met hele hoge bedoeld. Kom je hiermee uit de voeten? 🙂

      Beantwoord
      1. Lisa

        4 januari 2023 14:39

        Hey, wij hebben deze net gemaakt maar 4 el kaneel voelt voor ons echt al veel teveel. Ik heb er al wat minder in gedaan maar dan nog. Het leek ons ook gezien de coumarine nogal veel. Is het echt 4 el?

        Dank je wel

        Beantwoord
        1. Eefje

          4 januari 2023 17:31

          Hoi Lisa, voor mij klinkt het nu ook als veel, maar ik kan het me niet meer herinneren (ik denk wel dat het klopt). Ik heb al heel veel goed gelukte exemplaren voorbij zien komen en heb hier nog geen ‘klacht’ over gehoord. Daaruit maak ik op dat de 4 el wel juist zijn. Je wil toch ook daadwerkelijk kaneel proeven als je kaneelmousse maakt. Kun je mij laten weten hoe dit voor je heeft uitgepakt? En wat bedoeld je met ‘coumarine’? Ik hoor het graag! Vriendelijke groetjes, Eefje

          Beantwoord
  2. Monique

    25 december 2022 12:18

    Ik vind het een prachtige taart. Mijn taart is helaas helemaal niet zo geworden. De mouse lekte alsnog langs het acetaatfolie heen omdat het gewoon te vloeibaar was en zo overal doorheen lekte. Ik heb de rest in een bakje in de koelkast gelaten en was het de volgende ochtend inderdaad wel mouse geworden. Deze erover heen gesmeerd. Jammer, baal ik wel een beetje van hoopte dat het zo mooi lukte. ik ben al zeker 50euro aan ingrediënten kwijt. Dus hoop dat de smaak nog wel gered is. Misschien doe ik nog ooit eens een poging want bij jouw is die prachtig.

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 januari 2023 17:27

      Hoi Monique, dat is jammer om te lezen! Snap ik ook, het is geen goedkope taart. Zo te lezen sloot de taart met de folie erlangs niet goed af. Je hebt wel de springvorm ring er strak weer omheen gedaan toch? En ik denk dat de slagroom wel wat steviger geklopt had mogen worden. Ik was er natuurlijk niet bij, maar aan de hand van je verhaal denk ik dit. Ik heb al een hele hoop geslaagde exemplaren voorbij zien komen. Heb je hier wat aan voor een eventueel tweede poging?

      Beantwoord
  3. Grietje

    7 maart 2023 11:25

    Klopt het dat de bodem van spijs en koek wat harder is? Meet een koekbodem? Hij lijkt bij mij nu erg hard, de bovenste deel speculaasbodem..het spijs binnen in is wel zacht natuurlijk. Ben erg benieuwd naar de smaak. Groetjes grietje

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 maart 2023 09:09

      Hoi Grietje, jouw omschrijving is precies hoe het bij mij was. Dus volgens mij heb je het goed gedaan. Lekker stevige koek. Wordt vanzelf zachter naar mate de tijd voorbij gaat. Ik heb er geloof ik wel 6 dagen lang van gegeten.

      Beantwoord
  4. Leonie

    10 maart 2023 13:43

    Hoe lang moet het deeg en de spijs in de koeling? Ben hem nu aan het maken maar kan niet vinden wat de bedoeling is. Lees wel online dat het belangrijk is..

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 maart 2023 09:13

      Het deeg zo’n 20-30 minuten tot je het makkelijk uit kunt rollen. Maar soms kan dit gelijk als het deeg stevig en koud genoeg is. Spijs kun je een dag van tevoren maken, maar ik heb het gelijk verwerkt. Is maar net hoe het uitkomt. De smaak van het geheel is hoe dan ook lekker 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Experiment; een week lang om 05:50 opstaan

volgend bericht

Baksels invriezen; hoe doe ik dat?

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.990x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.037x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.943x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord