• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Experiment; een week lang om 05:50 opstaan

Eefje
10 reacties
17 november 2022
Experiment; een week lang om 05:50 opstaan

Hallo lieve lezer, leuk dat je er bent! Ik had niet gedacht hier ooit over te gaan schrijven, maar dat komt omdat ik nooit had gedacht vrijwillig zo vroeg op te gaan staan. Wie ben ik?! Halverwege deze vroege week besloot ik erover te gaan schrijven, gewoon uit ervaring. Maar ik ben niet zo goed in iets kort houden, dus het is een uitgebreider artikel geworden dan eerst de bedoeling was. Over gewoontes en over hoe ik denk dat ik dit jaar mijn herfstdip heb weten te voorkomen. Lang geleden dat ik een persoonlijk artikel schreef. Let’s go! Experiment; een week lang om 05:50 opstaan.

Waarom?

Afgelopen maanden heb ik een ontevreden gevoel over hoe ik mijn dagen indeel. Ik ben de laatste die je hoort zeggen dat je ‘alles uit je dag moet halen’. Maar ik zit gevoelsmatig helemaal aan de andere kant, alsof ik niks doe (wat niet waar is). Daar wil ik al een tijdje iets aan doen dus ging ik, om mee te beginnen, voor een week (extreem) vroeg opstaan. Om te kijken wat dat met mijn gevoel en productiviteit doet.

Slapen

Laat ik eerst even zeggen dat slapen één van mijn lievelingsbezigheden is. Zie het als een hobby of iets waar ik altijd naar uitkijk. Ik hou ervan en ik ben er goed in! Natuurlijk lig ik ook weleens wakker of slaap ik echt slecht, maar de topnachten hebben de overhand. Ondanks mijn (met vlagen) luidruchtige bovenburen (oud huis) en hun vaak dichtknallende voordeur die hemelsbreed 1,5 meter naast mijn hoofdkussen bevindt. I LOVE SLAPEN, maar vooral het moment daarvoor natuurlijk. Het moment dat je heer-lijk ligt en daarna lekker in slaap valt. Ik vind slapen NOOIT zonde van mijn tijd.

Opstaan

Ik ben er van nature niet zo goed in! Afgelopen 3 jaar heb ik bijzonder weinig mijn wekker hoeven zetten. Dit komt door een niet nader te noemen pandemie icm het eigen baas zijn. Als ik niet werkelijk mijn bed uithoef voor iets blijf ik er graag nog 1 a 1,5 uur liggen nadat ik wakker ben geworden. Sommige dagen zou ik ook gewoon de hele dag kunnen blijven liggen zonder dat iemand dat door zo hebben. Heerlijk hoor, dat zeker, maar als het ‘normaal’ is is het toch anders.

Zo zagen mijn ochtenden er meestal uit

Meestal werd ik ergens rond 8 uur zonder wekker wakker. Soms eerder soms later! Dan wordt ik rustig wakker, dan keek ik een 20 minuten aflevering van een serie op mijn telefoon en daarna luisterde ik mijn favoriete dagelijkse podcast. Ondertussen deed ik dan wel alvast mijn mascara op (dit doe ik mijn halve leven al liggend in bed). Soms deed ik daarna de tv nog aan en bedacht ik me wat ik die dag weer moest aantrekken. Dit wissel ik dan af met scrollen op Instagram. Gemiddeld tussen 9 en 10 rolde ik dan mijn bed uit en begon ik langzaam aan mijn werk. Heerlijk allemaal maar mijn verse focus van de dag is dan eigenlijk al helemaal opgeslurpt met nutteloze dingen.

De kracht van de ochtend

Die ken ik dus allang! Ik weet dat ik in de ochtend scherper ben en meer focus heb. Als ik écht iets moet doen, zeker als het met tekst te maken heeft, moet dat echt het eerste zijn wat ik op een dag doe. Dit gaat gewoon het beste. Ook hou ik van de écht vroege morgen. In het verleden heb ik wel wat vroege baantjes gehad. Zo stond ik regelmatig om 5:30 al een vitrine vol te zetten met verse sappen en smoothies voor de winkel om 6 uur open ging. Ik werkte toen bij Shakies op het station. Later moest de koffie bij Starbucks ook vanaf 6:30 gezet worden. Je zag altijd de wereld wakker worden en er hangt toch een bepaald sfeertje die ik lekker vind.

05:50

Ik hou wel van een beetje ‘extreem’ dus de wekker moet voor 6en gaan of gewoon niet. Ik besloot dat 05:50 de wekker tijd werd. Met als doel uiterlijk om 6:00 achter mijn laptop te zitten. Nou dat lukt hoor!

Niet snoozen is het succes

Dat weet ik allang natuurlijk, maar als gelijk opstaan niet hoeft vergt het wel wat discipline. Met vlagen heb ik dat veel, dan is discipline my middle name. Met nog grotere vlagen heb ik dat niet of te weinig. Eigenlijk schrik ik nu gewoon steeds wakker van mijn wekker. Ik denk echt ‘he, huh, wat is dit?!’. Vervolgens, nog voor dat ik echt kan nadenken wat ik eigenlijk doe zorg ik dat ik mijn bed uit ben.

Koud

Ik ben net als de rest van Nederland de thermostaat aan het ontwijken. Nou woon ik in een 120 jaar oud benedenhuis en ik kan je vertellen, dat is best fris. Hij staat ingesteld op 16 graden en afgelopen week is ie toch een paar keer aangeslagen. Ik slaap nog steeds onder mijn zomerdekbed en dat gaat nog helemaal prima, maar komend weekend gaat hij in de winterstand denk ik. Dan wordt het ‘s nachts ook flink kouder. Het gaat niet lang meer duren tot ie weer zeker naar 18 graden moet.

Zo pak ik het aan

Voor mij is dit de truc! Ik leg een lekkere chill broek, twee truien, dikke sokken en sloffen klaar. Eerst schrik ik dus van mijn tril ingestelde smartwatch, dan doe ik gelijk mijn nachtlampje aan. Als ik nog in de ‘he wat huh’ status verkeer trek ik die kleren allemaal aan terwijl ik nog half onder de dekens lig. Vervolgens stap ik mijn bed uit zonder die koude ‘muur’ te ervaren, ga ik naar de wc, maak een kop thee en zit ik om 05:54 achter mijn laptop. Hoppaaa!

Productief

Afgelopen week was gevoelsmatig misschien wel de productiefste week van het jaar. Of het zo is weet ik niet, maar naar dit gevoel was ik echt opzoek. Het is zó lekker om in de vroege ochtend al je ‘moetjes’ al gedaan te hebben. De rest van de dag is dan ook veel fijner. In plaats van ‘dit moet ik allemaal nog doen’ is het nu ‘yes, dit heb ik allemaal al gedaan’.

Het was een succes

Zoals je misschien al aan voelt komen; ik vond dit experiment echt een succes! Ik zit nu in de tweede week en heb het vroege opstaan voortgezet. Afgelopen weekend had ik geen wekker staan. Toen heb ik extreem genoten van het langer in bed blijven liggen nadat ik uit mezelf vroeg wakker werd. Begin deze week sliep ik niet thuis en werd ik om 7 uur wakker in een huis waar de kinderen naar school moesten. Ook ging ik laat naar bed die dagen en lag ik tot twee keer toe helemaal in de kreukels om 7 uur ‘s ochtends.

Vroeg naar bed

Dat ritme lijkt nu ook een beetje te komen. Na ruim een week vroeg op, maar nog niet vroeg naar bed lag ik dinsdag al om 19:30 geloof ik. Een heerlijke nacht van 9+ uur. Ik hoop dat dit nog doorwerkt en ik straks een beter ritme heb, maar dat kost even tijd. Ik ben van plan dit echt nog wel even vol te houden en het zou helemaal mooi zijn als dit de nieuwe standaard wordt. Maar ik ken mezelf, dus ik twijfel nog of dat gaat gebeuren haha.

Herfstdip

Vorig jaar rond deze tijd had ik het écht serieus niet naar mijn zin. Ik had een zware herfstdip. Ik vond het al knap als ik überhaupt mijn bed uit was, ervoer niet echt plezier in wat dan ook en alles wat ik wel moest doen koste mega veel moeite. Een kwartier naar buiten voor een wandeling was al teveel gevraagd. Het was echt niet leuk en wilde er graag vanaf. Zo erg had ik het nog nooit gehad. Ik besloot wat supplementen/vitamines te kopen en ook bestelde ik zo’n daglichtlamp om voor te gaan zitten. Ik daar toen gelijk mee begonnen. Het ging langzaamaan beter, maar je weet natuurlijk nooit of dat al ging gebeuren. Ook zonder die lamp en supplementen.

Wat deed ik om het dit jaar proberen te voorkomen?

Allereerst, ik ben nog voorzichtig met juichen. Maar! Deze herfst heb ik niet het idee dat het nog gaat komen. Ik voel me best goed en helemaal niet iets dat in de buurt komt van vorig jaar. Ik denk dat het een combinatie is van 3 dingen. Allereerst ben ik half september al begonnen met het bijslikken. Neem alsjeblieft niet klakkeloos over (ik ben geen expert). Doe voor jezelf even wat onderzoek mocht je hier iets mee willen doen. Ik slik nu dagelijks vitamine C, D3 & B12. Ook zijn mijn werkzaamheden zijn wat stabieler en voer ik het met wat meer zelfvertrouwen uit ofzo (ik denk dat dat het is). En misschien wel het belangrijkste; ik was me er nu vooraf heel erg van bewust. Ik denk dat dat ook ergens scheelt en dan overvalt het je niet. Misschien helpt dit experiment ook wel. Omdat ik daar veel mee bezig ben werkt het wellicht als afleiding. Laat ik nu hopen dat de januari winterdip ook achterwegen blijft. Ik weet na afgelopen jaren dat deze voor mij op de loer ligt. En dat terwijl ik zoveel van de winter hou <3.

Sporten

Dat is nog een punt die ik echt wil oppakken maar ik weet nog niet hoe (gewoon beginnen, i know). In mei en een deel van juni dit jaar was ik echt lekker bezig hiermee, daarna is het weer volledig verdwenen. Met twee keer een half uur zou ik al blij zijn. Ik kijk wel hoe dat loopt.

Ongezond

Verder zit ik vooral in een intens ongezonde fase. Ik eet dagelijks alles wat los en vast zit en dat al voor een paar maanden. Overwegend ongezond. Op dat vlak voel ik me regelmatig ‘blehh’. Ik stop het allemaal zelf in m’n mond, en daar wil ik echt iets aan doen. Het vooral weer een beetje ‘normaal’ krijgen, dat is het doel. Voorheen zou het willen afvallen altijd de grootste motivatie zijn hiervoor. Dat is niet meer. Nu wil ik me vooral fitter voelen! Afvallen is daarbij welkom, maar geen drijfveer. Vind ik een fijne verandering die ik ben doorgegaan afgelopen jaren.

Nu jij!

Hoe gaat het met jou? Zit jij volledig in een dip, zit je er tegenaan of gaat het juist heel goed? Ik ben benieuwd! Praat mee hieronder in de reacties of onder mijn bijbehorende Instagram post. Ik ben er oprecht benieuwd naar! *de post komt donderdagavond 15/11 online.

Experiment; een week lang om 05:50 opstaan
Experiment; een week lang om 05:50 opstaan

Vind je het leuk om meer persoonlijke artikelen te lezen? Hier heb ik er een paar op een rijtje gezet, maar je kunt altijd zoeken via ‘blog’ in de menubalk en dan ‘persoonlijk’.

  • In mijn eentje naar een concert en het theater
  • Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
  • Bij deze winkels koop ik graag mijn kleding

Dikke liefs,
Eefje

persoonlijk vroeg opstaan
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
10 reacties
  1. Manja Joris-Niessen

    17 november 2022 19:31

    Heyhey!
    Wat een leuke blog! Tsja dat vroeg opstaan en vooral niet snoozen is hier ook een dingetje. (Gezond eten en sporten trouwens ook😬)
    Heb het een tijdje geprobeerd en het beviel heel goed, maar het is er toch weer bij in geslopen.
    Maar na het lezen van jouw verhaal ben ik wel weer geïnspireerd om het weer op te pakken!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 november 2022 09:00

      Wat leuk om te lezen dat het je inspireert! Dankjewel voor je reactie 🙂

      Beantwoord
  2. Susann

    18 november 2022 10:09

    Super leuk artikel! Herkenbaar ook… Ik ben het niet helemaal eens met “gewoon doen” want als dat zo makkelijk was, zou het zomaar kunnen dat meer mensen veel tevredener zouden zijn. Ons brein beloont slechte gewoontes en ook deze gewoontes zijn niet op de een op de andere dag ontstaan en worden dus ook niet zomaar “af geleerd”. Lekker positief hè 🤪 Voor mij werken een aantal dingen die je met discipline bereikt maar vooral genieten van het moment. Heb je voor je eigen gevoel de betere keuze gemaakt? Dat vind ik iets om trots op te zijn! En ik heb mezelf afgeleerd om te streng te zijn met mijzelf en vooral bewust te kiezen. Ga ik voor die avond op de bank ipv de avondwandeling die ik eigenlijk wilde doen? Dan is dat helemaal prima en ben ik daar ook blij mee ipv mij slecht te voelen 😊 Voeding doet inderdaad ook veel met mij merk ik. Kortom: volgens mij heeft iedereen een eigen “succesformule” en dat is leuk om te lezen!

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 november 2022 09:17

      Bedankt voor je super uitgebreide reactie Susann! Ik ben het ook wel eens met wat je zegt. Maar bij sommige dingen is ‘het gewoon doen’ toch wel het begin van verandering. Daar ben ik nu een beetje zoekende in maar dat gaat allemaal vast lukken. Leuk dat je de moeit hebt genomen om het artikel te lezen. Fijne dag! Lieve groetjes, Eefje

      Beantwoord
  3. Marjolijn

    18 november 2022 10:55

    Hoi Eefje
    Leuke en herkenbare blog. Kan soms (als ik niet hoef te werken en heb geen kinderen) ook met gemak halve ochtend in bed liggen. Met als gevolg een ‘slap’ gevoel en dan tot weinig dingen komen.
    Soort van vicieuze cirkel waar je dan in komt, weinig doen geeft weinig energie en omgekeerde is ook waar. Door weinig te doen weinig inspiratie en zin om te bewegen en gezond te eten helaas. Ik weet dat het anders kan en moet omdat ik mijzelf dan gewoon weer beter voel maar soms is die stap toch lastig.
    Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die zich soms zo kan voelen en jammer dat jij je nu zo voelt, maar goed dat je dit aanpakt en erover schrijft. Dankjewel

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 november 2022 09:22

      Hoi Marjolijn, bedankt voor je mooie reactie! Hoe jij het omschrijft kan ik me ook compleet in vinden. Het stomme is dat je dus weet hoe je je beter voelt en het niet doet. Bij mij gaat dat altijd in vlagen en ik zit nu gedeeltelijk in een goede haha. Fijne dag! Liefs, Eefje

      Beantwoord
  4. Lianne Wolbertus

    20 november 2022 15:08

    Hoi,
    Super leuk artikel!
    Het gebrek aan gezond en sporten in de winter herken ik.
    Doe jij aan intermitent fasting? (Of heb ik dat verzonnen..?)Hoe ervaar je dat nu als je praktisch je halve dag er al op hebt zitten om 12 uur?

    Groetjes Lianne

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 november 2022 09:28

      Hoi Lianne, dat heb je niet verzonnen! 5,5 jaar geleden begon ik met IF en dan heb ik bijna al die tijd grotendeels gedaan. Nu laat ik het meer los. Ik heb net om 9 uur toevallig ontbeten omdat ik honger had. Vorige week heb ik wel een dag gehad dat ik pas om 12 uur ging eten of later zelfs. Dat kost mij op sommige dagen dus ook geen moeite. Vooral als ik druk bezig ben met dingen of afspraken heb. Wel eet ik nu tussen 17 en 18 mijn avondeten, omdat ik toch vroeg naar bed ga. fijne dag! Lieve groetjes, Eefje

      Beantwoord
  5. Laura

    22 november 2022 22:28

    Leuke blog! Beter dan vorig jaar toen ik deadlines had. Dit jaar hoef ik minder en probeer ik van ieder moment zon te genieten: gordijnen en ramen open, fietsen. Op de donkere dagen (dat je om 10u nog denkt: een beetje daglicht vandaag zou fijn zijn) dan ben ik minder productief. Dan mis ik regelmatig onze knutselmiddagen, idols-avonden en jullie aardbeienthee bij de openhaard!

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 november 2022 08:44

      Ahh dank je Laura! Fijn dat het dit jaar ook beter gaat bij je! Wat zou het toch heerlijk zijn om even zorgeloos kind te zijn en miniatuur thee met heel veel suiker uit een plastic kopje te drinken haha. Good old times! Komende week geen zon hier helaas. Straks wel weer een rondje wandelen. Xx

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

6 x Heerlijke wortelcake

volgend bericht

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

meest gelezen
66.262x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord