• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Dulce de leche stapeltaart

Eefje
Geen reacties
15 september 2022
Dulce de leche stapeltaart

Samenwerking – Dag leuke bakliefhebber! Mijn samenwerking met Deleukstetaartenshop.nl duurt voort en vandaag ben ik bij je terug met een heeeeeerlijke dulce de leche stapeltaart. Speciaal gemaakt voor de echte karamel liefhebber, zoals ik zelf ook ben. Natuurlijk mag ik ook weer een te gek bakpakket weggeven. Daarover lees je onderaan het artikel meer.

Dulce de leche stapeltaart

Gemak dient de mens

Zelf dulce de leche maken is alleen een kwestie van geduld! Het is niet meer dan een blikje gecondenseerde melk die 3 uur in een pannetje kokend water aan het dobberen is. Makkelijk, maar een tijdrovend klusje. Voor deze taart heb ik gekozen voor een dulce de leche smaakpasta van Funcakes. Makkelijk te doseren!

Funcakes mix

Makkelijke variatie

Zoals jullie weten ben ik dol op koffie, dit heb ik er dus ook door verwerkt. Niet overheersend, maar wel dat het net even wat meer pit heeft. Mocht je heel erg dol zijn op chocolade kun je dit natuurlijk ook door de biscuit verwerken in de vorm van cacao. Houd je het liever alleen op karamel? Dan is dat ook helemaal goed natuurlijk. Gebruik je fantasie en je favoriete smaken.

De basis

Ik maak wederom gebruik van een biscuitmix, die van Funcakes vind ik het prettigst en het lekkerst. Deze bestaat trouwens ook in chocolade variant, helemaal makkelijk! Deze mix bakt gewoon super steady en dat is echt fijn.

Dulce de leche stapeltaart

Bladgoud

Wat deze taart helemaal bijzonder maakt is dat ik aan de slag ben gegaan met écht bladgoud. Tot voor kort wist ik helemaal niet dat Deleukstetaartenshop dit verkocht. Na een uurtje rondsnuffelen op de site kwam ik het tegen. Ik weet nog héél goed dat ik op mijn 17de stage liep bij patisserie Jarreau. Dé patisserie van het jaar toen en de koningin kocht daar hoogstpersoonlijk haar paaseitjes. Perfectionisme heeft altijd wel in me gezeten, maar bij deze voor mij eerste echt stage is dat ook nog heel erg gevoed. Hier stond ik twee keer per week een bepaald gebakje af te maken met een kwastje en velletje bladgoud. Het deed mij dat dus helemaal herbeleven. Ik vind het er op deze taart ook echt sjiek en prachtig uitzien.

Dulce de leche stapeltaart

Spuitmondjes

Ik heb uiteindelijk gewoon een simpel kartel spuitmondje gebruikt. In het pakket dat ik weg mag geven vind je een speciaal soort spuitmondje. Deze zijn heel leuk voor cupcakes of voor als je taart wat groter is. De doorsnee van dit taartje is namelijk maar 15cm, en dat kwam net niet helemaal mooi uit. Ook hier kun je je eigen invulling aan geven. Het opspuiten van een taart is misschien wel mijn favoriete deel van het taart maken. Ik ben benieuwd hoe dat bij jou is!

Spuitzakken

Het recept

Zie dit recept echt als inspiratie. Je kunt variëren met smaken, kleuren en vulling. Ik heb nu een botercrème gebruikt, je zou ook makkelijk voor Enchanted Cream kunnen kiezen bijvoorbeeld. Leef je uit en maak plezier!

Dulce de leche stapeltaart
Pin
Print

Dulce de leche stapeltaart

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

10

personen
Voorbereiding

1

hour 
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

4

hours 

ingrediënten

  • Biscuit:
  • 250 gram Funcakes biscuit mix

  • 4 middelgrote eieren

  • 25 ml water

  • 1 el dulche de leche smaak pasta

  • 1 el oploskoffie, het liefst in poedervorm

  • 1 el heet water

  • Botercrème:
  • 500 gram roomboter, op kamertemperatuur

  • 125 gram witte chocolade

  • 80 gram poedersuiker

  • 2 el dulche de leche smaak pasta

  • 1 el vanille extract

  • Afwerking:
  • Choco gezouten karamel parels

  • bladgoud

  • bijkleurende sprinkles

  • een mooie taarttopper

  • Extra (optioneel):
  • Een lekkere likeurtje om de cakes mee te besprenkelen, ik nam gezouten karamel Baileys

  • 3 karamel zeezout stroopwafels, in kleine stukjes

  • Nog meer nodig:
  • 2 ronde bakvormen van 15 cm doorsnee

  • schraper

  • spuitzak(ken)

  • spuitmondje

  • bakpapier

  • kartelmes

Stappen

  • Bekleed eerst de bodem en randen van de twee bakvormen met een velletje bakpapier. Een beetje zonnebloemolie helpt bij het laten plakken hiervan. Verwarm dan de oven voor volgens verpakking. Maak dan het biscuit beslag volgens de verpakking. Los de koffie op in het hete water, voeg dit samen met de smaakpasta als laatste toe. Bak de biscuit gaar in 25 minuten.
  • Snijd de boter in blokjes en klop dit luchtig in 15-20 minuten. Schraap af en toe de randen bij en zet op ongeveer 75% power van je machine. Op den duur zie je dat het volume toeneemt en de kleur van de boter veel witter wordt. Smelt ondertussen de witte chocolade en laat deze vervolgens weer afkoelen tot handwarm of nog kouder, zolang het maar vloeibaar blijft.
  • Voeg dan eerst de poedersuiker toe aan de boter en laat het hiermee nog een minuut of 5 draaien op een lage stand. Giet dan de afgekoelde chocolade erbij. Maak af met de smaakpasta. Dit is een heerlijke crème, maar soms ook een slappe crème. Geen paniek. Zet de kom in de koelkast voor ongeveer een uur. Zet elke 20 minuten even draaiend in de machine, zo verdeelt de kou beter en sneller (drie keer mixen in een uur dus). Wanneer de structuur naar je zin is kun je het verwerken.
  • Snijd de inmiddels afgekoelde biscuit aan de bolle bovenkant helemaal vlak. Snijd ze dan 1 keer horizontaal doormidden. De taart kun je nu opbouwen. Besprenkel elke cake optioneel met een beetje likeur. Ik doe dit met een keukenkwastje, dat werk makkelijk.
  • Spuit rondom een flinke rand van de crème. In het midden iets minder dik. Egaliseer dit met een paletmes en strooi hier 1 in stukjes gesneden stroopwafel overheen. Leg een tweede cake plak hierop en herhaal dit vervolgens. Let op dat je ‘m goed recht opbouwt. Werk de taart zo strak mogelijk af en zet deze dan voor minimaal een half uurtje in de koelkast.
  • Voor het versieren met de parels heb ik geen goede truc helaas. Een deel heb ik er vanuit mijn handpalm tegenaan geblazen, een ander deel er tegenaan gegooid en nog een deel heb ik stuk voor stuk met een pincet gedaan. De toeven bovenop kun je naar eigen inzicht doen. Als het goed is heb je genoeg crème om creatief te zijn.
  • Maak de taart verder af met wat sprinkels, een mooie topper en optioneel wat bladgoud. Dit kun je het beste aanbrengen met een klein kwastje. Eet smakelijk!

Notities

  • Ik heb de taart vrij rap na het bakken aangesneden, daardoor ziet de binnenkant er wat rommelig uit. De biscuit was énorm smeuïg van zichzelf en nog meer van de likeur. Het geheel was goed zoet en onwijs lekker. Als de taart uren koud had gestaan was de taartpunt er strakker uitgekomen.
Dulce de leche stapeltaart

Win dit toffe bakpakket

Zoals ik al zei mag ik weer een heel leuk bakpakket weggeven. Zo goed als alle non food benodigdheden voor deze taart zitten erin (zie foto). De winactie loopt via mijn Instagram kanaal en meedoen is een eitje (deze post komt in de avond van 15-9 online). Ik vraag je alleen om de post te liken, opslaan en om een reactie achter te laten waarin je vertelt waarom jij graag wil winnen. Leuk als je ook Deleukstetaartenshop volgt, maar dat is geen vereiste. Pro tip! Via het account van Deleukstetaartenshop geven ze net zo’n pakket weg. Ik zou het wel weten en je kansen spreiden.

DLTS bakpakket

Ga je iets bestellen bij Deleukstetaartenshop.nl?

Dan heb ik wellicht eerst nog wat andere inspiratie voor je. Al drie keer eerder maakte ik een lekker recept in samenwerking en misschien zijn die je wel helemaal ontgaan. Hier deel ik ze nog eens op een rijtje:

  • Koffie cheesecake met chocolate chipbodem
  • Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse
  • Over de top verjaardagstaart

Hou jij van bakken maar is een taart als deze net iets te hoog gegrepen? Dan is Eefsfoodclub iets voor jou! Dit is een online platform die ik speciaal heb ontwikkeld voor de (beginnende) thuisbakker. Als je je inschrijft ontvang je ook nog een kortingscode voor Deleukstetaartenshop. Wat Eefsfoodclub verder allemaal inhoud lees je hier. Ik heb je er graag bij!

Dulce de leche stapeltaart

Opslaan?

Wil je het recept voor deze dulce de leche stapeltaart opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin DLTS
Dulce de leche stapeltaart

Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Deleukstetaartenshop.nl

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Zomerse vriendinnen lunch met Villeroy & Boch

volgend bericht

Heerlijke vegan frikandelbroodjes

meest gelezen
58.985x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.084x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.216x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.706x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord