Dit recept is zó simpel en zó lekker. Ik zou dit iedere dag wel kunnen eten! Vandaar de naam: de allerlekkerste tomatensalade. Hij is inmiddels als heel vaak gemaakt en ik ontvang er alleen maar positieve reacties op. Maak ‘m ook en oordeel zelf. Heerlijk als maaltijd, maar ook perfect als bijgerecht!
Het recept
De allerlekkerste tomatensalade
Hoeveelheid
2
personenVoorbereiding
10
minutesWachttijd
30
minutesTotal time
31
minutesingrediënten
350 gram kleine tomaatje, gehalveerd*
1/2 rode ui, fijngesnipperd
2 takjes basilicum, de blaadjes in kleine stukjes
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 el (noten)azijn*
1/2 el kristalsuiker
1/2 tl versgemalen peper
1/2 tl grofgemalen zeezout
1/2 teen knoflook
2 el geroosterde pijnboompitten
1 bol burrata of mozzarella
Stappen
- Meng eerst alle natte ingrediënten door elkaar tot een dressing.
- Schep hier dan de tomaatjes, rode ui en basilicum in om.
- Laat een half uurtje staan en maak af met de pijnboompitten en burrata of mozzarella
- East does it! Eet smakelijk.
Notities
- *het is lekker om verschillende soorten tomaat te gebruiken
- *notenazijn vind ik echt goddelijk! Hier niet zo makkelijk te krijgen, mijn fles komt uit Frankrijk. Mocht je het niet hebben of willen kun je gerust een tweede eetlepel balsamico gebruiken of een andere azijn die je lekker vindt