Dit recept is zó simpel en zó lekker. Ik zou dit iedere dag wel kunnen eten! Vandaar de naam: de allerlekkerste tomatensalade. Hij is inmiddels als heel vaak gemaakt en ik ontvang er alleen maar positieve reacties op. Maak ‘m ook en oordeel zelf. Heerlijk als maaltijd, maar ook perfect als bijgerecht!
Zorg voor een scherp mes!
Dat maakt het pas écht makkelijk om deze salade te maken. Het valt mij echt op hoeveel mensen nog steeds met een bot aardappelschilmesje te werk gaan voor dit soort klusjes. De grootte maakt niet zoveel uit, maar scherp moet een keukenmes wel echt zijn. Meer over mijn favoriete nieuwe mes, lees je onder het recept.
Het recept
De allerlekkerste tomatensalade
2
personen10
minutes30
minutes31
minutesingrediënten
350 gram kleine tomaatje, gehalveerd*
1/2 rode ui, fijngesnipperd
2 takjes basilicum, de blaadjes in kleine stukjes
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 el (noten)azijn*
1/2 el kristalsuiker
1/2 tl versgemalen peper
1/2 tl grofgemalen zeezout
1/2 teen knoflook
2 el geroosterde pijnboompitten
1 bol burrata of mozzarella
Stappen
- Meng eerst alle natte ingrediënten door elkaar tot een dressing.
- Schep hier dan de tomaatjes, rode ui en basilicum in om.
- Laat een half uurtje staan en maak af met de pijnboompitten en burrata of mozzarella
- East does it! Eet smakelijk.
Notities
- *het is lekker om verschillende soorten tomaat te gebruiken
- *notenazijn vind ik echt goddelijk! Hier niet zo makkelijk te krijgen, mijn fles komt uit Frankrijk. Mocht je het niet hebben of willen kun je gerust een tweede eetlepel balsamico gebruiken of een andere azijn die je lekker vindt

Ik heb sinds kort dit gave mes, een Eden Sugoi Olive-nakiri, in huis en ik gebruik ‘m heel graag. Een groot koksmes maar dan zonder punt. Dat werkt dus echt super fijn en daar kwam ik onlangs pas achter toen ik in een vreemde keuken stond de koken. Mocht jij voor jezelf nog een mes zoeken of misschien als kado: ga eens voor een koksmes zonder punt!
Dit artikel betreft een betaalde samenwerking met Knives & Tools.