Dit is echt een perfect toetje! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en het smaakt gewoon super goed. Ik vertel je snel hoe je deze 5 ingrediënt chocoladetoetjes maakt.
Het recept
5 ingrediënt chocoladetoetjes
Hoeveelheid
2
personenVoorbereiding
20
minutesWachttijd
2
hoursTotal time
2
hours20
minutesingrediënten
150 ml slagroom
50 gram melkchocolade
1 tl oploskoffie
40 gram speculoos pasta
15 gram geroosterde grof gehakte hazelnoten
Stappen
- Smelt de chocolade au bain marie en haal dit van de warmtebron af. Roer hier dan 30 ml vloeibare slagroom doorheen.
- Klop intussen de rest van de slagroom luchtig samen met de oploskoffie. De koffie proef je subtiel en zorgt voor wat meer smaak. Stop met mixen wanneer het steviger begint te worden maar het oppervlak nog wel egaal is.
- Giet dan al mixend het chocolade mengsel erbij, let wel op, dit mag niet warmer dan 35 graden zijn. Ongeveer handwarm dus. Mix door de slagroom tot een mousse. Giet dit dan in 2 glazen, tik deze aan aantal keer op het aanrecht zodat het oppervlak weer egaal is. Zet dit 1,5-2 uur in de koelkast
- Smelt dan de speculoos pasta in een steelpan en giet dit op de mousse. Zorg er dus voor dat dit niet heet is. Verdeel hier de geroosterde hazelnoten overheen en zet de toetjes nog een uurtje koud. Eet smakelijk!
Notities
- Voor kleine recepten als deze gebruik ik graag mijn staafmixer mee garde opzetstuk.
- Kies voor brede maar ondiepe glazen.
- Je kunt ook pure chocolade gebruiken!
- Hazelnoten kun je roosteren in de oven of in een droge koekenpan. Echt doen hoor! Krijgt er zoveel meer smaak van.
