Ja hoor, je ziet het goed. Dit zijn een soort mini magnums maar dan nog veel beter. Je heb voor dit recept maar 6 ingrediënten nodig en de romige speculoos ijsjes zijn ook nog eens leuk om te maken!
IJsvorm
Ik heb een ijsvorm gebruikt die ik twee jaar geleden eens via Bol heb besteld. Het is een flexibele vorm en de houten stokjes heb ook ergens online besteld. Het zijn maar kleine ijsjes, maar gezien ze machtig zijn is dat alleen maar goed wat mij betreft.

Zo maak je ze
Op Instagram heb ik een korte video gedeeld over hoe je deze ijsjes maakt. Je kunt hier klikken om deze te bekijken. Dan heb je er gelijk meer een idee bij.
Het recept
Romige speculoos ijsjes
4
ijsjes20
minutes5
hours5
hours20
minutesIk zou de vulling van de ijsjes alvast een dag of avond van tevoren maken. Zo zijn ze echt goed bevroren om ze te verwerken. Wanneer je de ijsjes gaat afmaken heb je ook nog wat wachttijd tussen het dippen door nodig.
ingrediënten
100 ml slagroom
75 gram gecondenseerde melk
1/2 tl vanillepasta of extract
200 gram speculoos pasta (hier blijft van over)
200 gram pure of melkchocolade (hier blijft van over)
2 compleet verkruimelde speculoos koekjes
- Nog meer nodig:
ijsvormpjes
houten stokjes
ondiep smal glas
iets om chocolade au bain Marie te kunnen smelten
staafmixer met garde opzetstuk of een handmixer
Stappen
- Klop de slagroom zo dat het net lucht opneemt maar het nog wel vloeibaar is. Voeg dan de vanille en gecondenseerde melk toe. Roer door, giet dit in de vormpjes en zet voor minimaal 3 uur in de vriezer (sowieso langer als je grotere vormpjes gebruikt).
- Verwarm de speculoos pasta in een steelpan tot het vloeibaar is. Doe dit in een smal en ondiep glas. Check even de temperatuur, dit moet niet heet of heel warm zijn. Dip hier 1 voor 1 de ijsjes in. Hou ze even vast zodat de speculoos weer stevig is. Leg ze dan op een bakpapiertje en schuif de ijsjes terug de vriezer in. Zorg dat ze weer echt goed koud en hard worden.
- Smelt intussen de chocolade au bain marie. Giet dit in hetzelfde glas (dat schoon is gemaakt). Dip hier ook 1 voor 1 de ijsjes in. Dip daarna direct in de koekkruimels voordat de chocolade hard is. Leg ze terug in de vriezer tot je ze gaat eten
Notities
- Pure chocolade is iets overheersender van smaak dan melk. Het beïnvloed dus een beetje in hoeverre je de speculoos proeft.
Opslaan?
Wil je het recept voor deze romige speculoos ijsjes opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
