Samenwerking – Jaaa hallo leuke lezer! Ik heb vandaag een heel tof recept voor je die extra lekker smaakt in de zomer. Een zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges. Het ziet er feestelijk uit, je serveert het lauwwarm en het is binnen 30 minuten klaar. Dat laatste heb ik te danken aan de Crisp functie op mijn Whirlpool combimagnetron. Daar vertel ik natuurlijk meer over en ik deel stap voor stap het recept met je. En het is ongelofelijk maar waar, ik mag dit jaar wéér een mooie inbouw Whirlpool weggeven aan één van jullie. De actie loopt via Instagram en ik vertel je er onderaan het artikel meer over.

Heerlijke combi
Voor dit recept wilde ik heel graag iets met bladerdeeg en burrata doen. Jullie weten inmiddels wel hoe dol ik ben op dit kaasje. Ik omschrijf het meestal als een wat stevigere vorm van slagroom. Het heeft inderdaad niet een speciale smaak, maar het brengt alles naar een hoger romig level. En ik hou van romige levels! Al snel bedacht ik er de groene asperges bij en voor de kleur en smaak kon ik de gepofte tomaatjes al niet meer wegdenken. Om het nog wat extra smeuïgheid te geven pureerde ik avocado met wat limoensap en pesto. Dan kunnen pijnboompitten weer niet in ontbreken. Om het geheel wat frisser te maken serveer je er een simpele salade bij. Heerlijk om alles in combinatie te eten!

Super snel bladerdeeg
Ja echt super snel! In een standaard oven duurt het toch wel minimaal 20 minuten om dit gaar te krijgen. Dan heb ik het voorverwarmen nog niet eens meegeteld. De bladerdeeg plakken voor dit recept heb ik in maar 7 (!!) minuten gaar en bruin gekregen. Dat is toch super snel?! Ook de groentes hebben maar 5 minuten nodig en ik heb de pijnboompitten ook bruin geroosterd in ongeveer 5 minuten. De overige 13 minuten gebruik je dus voor de voorbereiding en het opmaken van het bord.

Wat is de Crisp functie nou eigenlijk?
Allereerst zorgt de Crisp functie ervoor dat de meeste bereidingen zo’n 3 keer sneller gaan dan in een gewone oven. Naast snelheid zorgt de functie er ook voor dat bepaalde producten snel krokant worden. Vandaar ook de naam Crisp. Maar hoe kan dat nou? In de meeste ovens is het of of. Dus of hete lucht, of grill of boven en onderwarmte etc. Whirlpool heeft een technologie die ervoor zorgt dat deze functies worden gecombineerd. Daarom kan iets heel snel gaar zijn én krokant worden zoals bladerdeeg. Ik vergeet bijna een grote speler hierin te noemen en dat is namelijk de speciale Crisp ovenplaat. Deze bestaat uit ferriet en kan binnen 2 minuten een temperatuur van 210 graden bereiken.

Zo heb ik de Crisp functie gebruikt
Ik heb na al die tijd nog lang niet alle functies gebruikt. Er zitten er heel veel op en ik ben gewoon fan van de simpelste eigenlijk. Dat is de P1, deze springt gelijk in beeld als je op Dual Crisp drukt. Je hebt er ongeveer 8, ook met nog een beetje meer luchtcirculatie bijvoorbeeld of het instellen van de temperatuur. Alle bereidingen van dit recept heb ik dus op die P1 stand gedaan.
Het recept
Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges
2
personen10
minutes30
minutesAls je bijvoorbeeld gasten te eten krijgt en je wil zo min mogelijk in de keuken staan kun je ook bijna alles al voorbereid. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit taartje koud ook heel lekker is. De bereiding is verder echt een eitje!
ingrediënten
- taartjes:
4 plakjes (diepvries) bladerdeeg, rond uitgestoken 9-10 cm
100 gram groene asperge tips
2 takjes tomaten van 4 of 5 stuks
1 bol burrata
100 gram avocado
1 el verse pesto
1 el limoensap
1,5 el pijnboompitten
geklutst ei om het bladerdeeg mee in te smeren (optioneel)
peper & zout
olijfolie
- Salade:
75 gram gemengde sla naar keus
1/2 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 tl suiker
mespuntje knoflookpoeder
Stappen
- Haal eerst het bladerdeeg uit de vriezer en leg op het aanrecht om te laten ontdooien. Strooi de pijnboompitten op de Crisp plaat en zet deze in de oven op de P1 stand voor ongeveer 5 minuten. Schud na 3 minuten even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Steek dan het bladerdeeg uit met een ronde steker en prik er met een vork flink veel gaatjes in. Smeer in met een dun laagje geklutst ei. Wanneer de pijnboompitten lichtbruin zijn haal je ze van de plaat. Leg hier nu de bladerdeeg plakken op en schuif terug in de oven. Ik zette de timer eerst op 6 minuten maar toen kon het nog wel een extra minuut gebruiken. Hou het dus in de gaten.
- In de tussentijd dat de bladerdeeg aan het bakken is snijd je de onderkant van de asperge tips af (dit mag weg). Doe deze in een kommetje en meng met een el olijfolie, peper en zout naar smaak. Besprenkel de takjes tomaten ook met wat olie. Als het bladerdeeg van de plaat is zet je hier de tomaatjes op en de groene asperge tips*. Schuif deze plaat voor 5 minuten in de oven, wederom op de duel Crisp P1 stand.
- In de tussentijd roer je de olijfolie, suiker, knoflookpoeder en balsamico azijn door elkaar. Dit meng je door de sla. Ook pureer je de avocado met het limoensap en de pesto. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout.
- Nu zijn alle elementen voor het gerecht klaar en kun je het bord opmaken. Leg er eerst een rondje bladerdeeg op en besmeer deze met de avocado. Leg hierop de groene asperge tips gevolgd door nog een bladerdeeg rondje. Scheur dan een bol burrata tweeën. Hier weer de helft van leg je op het bladerdeeg en de andere helft (een kwart dus) scheur je in stukjes voor over de salade. Zet dan de tomaatjes erop en strooi de pijnboompitten eroverheen. Maak af met een mooi takje basilicum. Eet smakelijk!
Notities
- Ik hou het gerecht zelf liever vega, maar een plakje prosciutto zou er ook lekker bij zijn.
- Je kunt optioneel nog wat ingelegde rode ui toevoegen aan dit gerecht. Dit maak je heel makkelijk door een paar uur van tevoren wat rode uien ringen in 50/50 water en azijn te zetten. Schepje suiker erbij en af en toe even omroeren. Uit laten lekken voor gebruik, meestal dep ik het ook nog droog met wat keukenpapier.
- *Asperge tips kunnen flink van dikte verschillen. Mocht ze erg dun zijn is 4 minuten wel genoeg denk ik. Zijn ze iets dikker, dan kan er makkelijk een minuutje bij.

Heb jij een Whirlpool oven of magnetron?
Dan is de kans héél groot dat jij deze Crisp functie ook hebt. Veel mensen weten dit niet dus ik hoop dat je nu naar de keuken rent om het te checken. Je kunt er echt heel veel mee bereiden. In mijn vorige samenwerking met Whirlpool heb ik een uitgebreid ‘Eef test’ artikel geschreven. Hier vertel ik ook hoe je heerlijke appeltaartjes in 10 minuten kunt maken en hoe geweldig het is om pizza te maken op de Crisp plaat. Op de website van Whirlpool zelf staat ook heel veel recept inspiratie. Klik hier om dat te checken! Als je goed kijkt kom je daar ook nog een carrotcake recept van mij tegen.

Wil je er eentje winnen?
Dat kan! Zoals gezegd mag ik een Whirlpool inbouw oven weggeven. Het enige wat ik van jou wil weten is met wie jij graag dit gerecht zou willen maken? De actie loopt via Instagram en je kunt hier klikken (komt vanavond 27/7 online) om mee te doen. Makkelijk he? Gulle gevers zijn ze bij Whirlpool. In overleg met hen wordt er een willekeurige winnaar gekozen. Deze maak ik 5 augustus bekend in een reactie onder de Instagram post. Doe je mee?
Meer inspiratie!
Mijn recept en nog veel meer Crisp inspiratie kun je terugvinden op de site van Whirlpool. Klik hier om het te bekijken. Veel kook en bakplezier!

Opslaan
Wil je het recept voor een zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Whirlpool