Dag lieve luitjes, het was afgelopen maand wat rustiger hier op mijn website. Ik heb me iets meer gericht op video’s en daarbij had ik even weinig inspiratie. Ik ben dus blij dat ik vandaag weer een nieuw recept voor je heb! Deze smeuïge pindakoeken met witte chocolade zijn echt hemels. Je kunt je makkelijk een extraatje geven door vlak na het bakken wat pretzels erin te drukken. Goddelijke combinatie als je het mij vraagt. Het recept is heel makkelijk en zeker door iedereen te maken.

Pinda’s of noten
Een pinda is geen noot. Ik ben nog weleens verrast hoeveel mensen dat niet weten. Dus ben je er daar eentje van? Bij deze; in pinda is geen familie van de noot. Mocht je nou niet weg zijn van pinda’s? Dan kun je deze wel vervangen door noten. Ik zou dan denk ik voor gezouten amandelen of pecannoten gaan.
Het recept
Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
8
koeken20
minutes15
minutes1
hour30
minutesingrediënten
190 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram kristalsuiker
120 gram roomboter, koud in blokjes
1 middelgroot ei
1 tl vanillepasta- of extract
1 el maizena
1/2 tl zout
75 gram gezouten pinda’s
50 gram witte chocolade druppels
optioneel wat mini pretzels
- Nog meer nodig:
stand- of handmixer
ijsschep
bakplaat + bakpapier
spatel
Stappen
- Doe de koude blokjes boter in de kom van de machine. Voeg het zout en de suiker toe. Roer dit door elkaar op een lage stand.
- Voeg dan het ei en de vanille pasta toe. Roer kort en schraap dan de randen bij. Roer dan nogmaals tot het 1 geheel is. Voeg den het zelfrijzend bakmeel en de maizena toe. Meng ook op lage stand tot een soepel deeg.
- Voeg als laatste de witte chocolade en de pinda’s toe. Roer tot ze goed zijn verdeeld. Zet de machine dat uit.
- Pak de ijsschep erbij en maak 8 gelijke bollen van het deeg. Leg deze op een bord of snijplank en zet voor 45 minuten in de koelkast
- Als het deze tijd om is verwarm je de oven voor op 190 graden hete lucht. Leg de bollen deeg zo ver mogelijk uit elkaar op 1 bakplaat. Druk de bollen een beetje plat. Past precies zonder dat ze aan elkaar vast bakken.
- Bak de koeken goudbruin in 15-16 minuten. Druk direct na het bakken optioneel wat pretzels, chocolade en/of pinda’s in de koeken. Schuif ze met bakpapier en al op het aanrecht. Zo koelen ze sneller af. Eet smakelijk.
Notities
- Invriezen kan, doe dit dan zo vers mogelijk. Laat ze anders goed verpakt op het aanrecht liggen. Dan heb je er ook een klein weekje plezier van. Mochten ze het halen!

Opslaan?
Wil je het recept voor deze smeuïge pindakoeken met witte chocolade opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
