Het recept van deze rijstsalade met veel groente deelde ik laatst al in een Instagram Reel. Hij is massaal gemaakt dus krijgt het recept hier ook een plekje. En met trots, want als deze goedgevulde rijstsalade met veel groente zo populair is, dan verdient hij alle spotlights.
Het is een salade waar je makkelijk een paar dagen van kunt eten. Het zorgt dus voor gemak als je een drukke week hebt bijvoorbeeld. Lekker als lunch of als diner. Ik heb gehoord dat de rijstsalade ook een succes is bij de barbecue. Ik heb ‘m gemaakt met zilvervliesrijst, maar je zou ook pasta of orzo kunnen gebruiken bijvoorbeeld.
Variëren met goedgevulde rijstsalade
Het kan zijn dat er iets inzit dat je misschien minder lekker vindt. Vervang het dan vooral voor iets dat je wel lekker vindt. Liever geen kikkererwten? Misschien is mais wel iets. Niet dol op tomaat? Vul het dan aan met dezelfde hoeveelheid aan paprika bijvoorbeeld. Laat het recept je vooral inspireren om zelf zo’n soort rijstsalade te maken. Dat is vooral leuk aan koken!
Het recept van rijstsalade met superveel groente
Goedgevulde rijstsalade met veel groente
4
porties25
minutes20
minutes45
minutesLet op; dit zijn 4 maaltijd porties. Mocht je het als bijgerecht maken is het zeker voor 8 personen.
ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
3 snack komkommers, in halve schijfjes
250 gram snack tomaten, in kwartjes
2 rode punt paprikas, in blokjes
200 gram uitgelekte kikkererwten
20 Kalamata olijven, in ringetjes
1 middelgrote rode uit, fijngesnipperd
250 gram feta, verbrokkeld
1 avocado in blokjes
- Dressing:
5 el olijfolie
3 el (noten)azijn
2 el dikke yoghurt
1 el citroensap
2 tl honing
1,5 tl mosterd
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl knoflookpoeder
peper en zout naar smaak
Stappen
- Kook allereerst de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Spoel af met koud water en laat verder afkoelen in een grote kom.
- Snijd in tussentijd alle ingrediënten. Voeg deze pas toe als de rijst volledig is afgekoeld.
- Maak dan de dressing door alles bij elkaar in een afsluitbaar fles of potje te doen. Schud even flink heen en weer en de dressing is klaar. Gier dit eroverheen, roer door elkaar en de salade is klaar.
- Schep een portie voor jezelf op en bewaar de rest in een luchtdichte bak in de koelkast. Opeten in ongeveer 4 dagen. Eet smakelijk!
Ook dol op salades?
Dan heb ik hier ook nog wat andere recepten. Zo kun je hier lezen hoe ik mijn favoriete witlof salade maak. En wat dacht je van een lekkere bowl met spinazie en falafel? Dit en nog veel meer salades kun je makkelijk vinden via de menubalk, of door ‘salades’ in de zoekbalk van mijn site te zetten.

Opslaan?
Wil je het recept voor deze goedgevulde rijstsalade met veel groente opslaan? Dit kan makkelijk met bovenstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!