• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Over de top verjaardagstaart

Eefje
2 reacties
13 april 2022
Over de top verjaardagstaart

Samenwerking – Hoe tof is het om iemand te verrassen met een te gekke over de top verjaardagstaart?! Ik heb er eentje gemaakt en die heeft mooi uitgepakt al zeg ik het zelf. Uitgebreid ga je ik vertellen hoe je dit kunt doen en welke producten je ervoor nodig hebt. Het is onwijs leuk om te doen en ik wens je alvast heel veel bakplezier!

Over de top verjaardagstaart

Bakmixen

Als je mij al langer volgt dan weet je denk ik wel dat ik van een aantal mixen groot fan ben. Één daarvan is biscuit mix. Het is niet dat ik het zelf niet kan maken maar het is gewoon foolproof, het bakt mooi en ik vind het serieus lekker. Zelfgemaakte biscuit wil nog weleens inzakken en ik vind dat je met een mix gewoon puur gemak in huis haalt. En je levert wat mij betreft niet in op smaak. Zelfs op de banketbakkersschool gebruikte we vroeger voornamelijk een mix en menig bakker doet dit ook. Je kunt het zelf altijd nog een beetje lekkerder maken met vanille en citroenrasp bijvoorbeeld.

Over de top verjaardagstaart

Enchanted Cream

Toen ik dit voor het eerst in mijn handen had dacht ik echt; dit kan niks zijn! Toch was ik nieuwsgierig en kocht het. Ik besloot er toen der tijd een YouTube video over te maken om een mening te kunnen vormen. Top of flop? Hier kun je mijn eerste indruk zien:

https://www.youtube.com/embed/onLlqITDD2k

Spoiler; ik was aangenaam verrast! Vooral door de structuur. En nu een aantal jaar verder ben ik gewoon fan en gebruik ik het heel regelmatig. Niet standaard zoals op de verpakking staat. Ik geef het wel altijd iets extra’s. Een lekkere smaak of ik pas de verhouding een beetje aan. Vaak maak ik het wat steviger zodat het afwerken van een taart echt een makkie is. Wil je het ook eens proberen? Scoor hier jouw zak Enchanted Cream.

Op de verpakking staat deze verhouding: 150 gram poeder op 200 ml vocht (50% melk & 50% water), maar voor het opbouwen en vullen van een stapeltaart hou ik een iets andere verhouding aan. Sowieso gebruik ik voor deze taart een dubbele portie en ga ik voor 325 gram poeder en 400 ml vocht. Ik ben van mening dat je voor de mooiste taarten véél crème gebruikt.

Sprinkles DLTS

Deleukstetaartenshop

Zoals je denk ik wel weet kun je op deleukstetaartenshop.nl werkelijk alles vinden op het gebied van bakken. Maar er is meer. Ze verkopen niet alleen de producten maar ze hebben er ook een giga hoeveelheid (taart)recepten op staan. Ben je dus opzoek naar nog meer inspiratie? Dan moet je hier zijn!

Het recept

Over de top verjaardagstaart
Pin
Print

Over de top verjaardagstaart

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

12

punten
Voorbereiding

1

hour 

30

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

1

hour 

55

minutes

Let op; er komt nog ongeveer 4 uur tijd bij. Dit is voor het afkoelen van de biscuit en het tussendoor koelen van de taart. Uit de taart haal je 12 lekkere punten, maar je kunt er ook zeker met z’n 14en van eten.

ingrediënten

  • Biscuit:
  • 250 gram Funcakes biscuit poeder

  • 4 middelgrote eieren (200 gram)

  • 25 gram water

  • 1 tl vanille extract

  • rasp van 1 halve citroen

  • Enchanted Cream:
  • 325 gram Enchanted Cream poeder

  • 300 ml kokosdrink (ik vind de gekoelde van AH merk heel fijn hiervoor)

  • 100 ml water

  • Vulling:
  • 100 gram aardbeienjam, iets verdund met 2 el citroensap

  • 160 gram verse aardbeien in stukjes

  • Decoratie (alles optioneel):
  • (kant en klare) drip

  • kleurstof

  • taarttopper

  • kaarsjes

  • eetbare glitter

  • chocolade decoratie, kant en klaar of zelf gemaakt

  • diverse sprinkles

  • macaronschelpen

  • Nog meer nodig:
  • springvorm van 18 cm doorsnee, het liefst twee

  • standmixer met garde

  • spuitzak(ken) met kartel spuitmondje(s)

  • bakpapier

  • schraper en paletmes

  • siliconen spatel

  • draaiplateau, is niet noodzakelijk maar wel heel fijn voor een strakke afwerking

  • broodmes

  • afkoel rooster

Stappen

  • Bekleed de bodem en randen van de bakvormen met een velletje bakpapier. Maak het biscuit beslag volgens de verpakking en verdeel het over de twee vormen. Strijk glad, schuif de oven in en bak gaar in ongeveer 25 minuten. Haal na het bakken direct de randen van de vorm en leg de biscuits op z’n kop op een afkoel rooster. Laat de onderkanten van de vorm erop liggen. Door dit gewicht wordt de bovenkant van de biscuit mooi plat.
  • Laat de biscuits volledig afkoelen en richt je intussen op eventuele decoratie die je zelf wilt maken. Ik heb mini chocolade repen gemaakt door wat (75 gram) chocolade au bain Marie te smelten. Het matje leg je op een snijplank en je schept in elk vormpje een klein beetje gesmolten chocolade. Door de snijplank op het aanrecht te tikken verdeeld de chocolade zich perfect. Zet ze dan koud om hard te laten worden. De macaronschelpen had ik nog liggen deze heb ik met wat goudpoeder mooi gemaakt.
  • Je kunt nu ook alvast de aardbeien is stukjes snijden en de aardbeienjam aanmaken met het citroensap. Als de cakes zijn afgekoeld maak je de Enchanted Cream zoals op de verpakking beschreven staat maar dan met de hoeveelheden en ingrediënten die hierboven vermeld staan.
  • Snijd de biscuits 1 keer horizontaal door. Neem een bord of kartonnetje en leg deze op het draaiplateau. Om verschuiving te voorkomen kan het handig zijn een vochtige schone vaatdoek ertussen te leggen. Op het bord of kartonnetje smeer je wat van de EC zodat de onderste plak biscuit ook goed vast plakt. Neem ongeveer de helft van de EC om te gebruiken om de taart de vullen en strak af te smeren. Het werkt prettig als je dit in een spuitzak doet. De andere helft gebruik je voor de kleurtjes en om ‘m echt mooi af te werken en ook nog bovenop de decoreren.
  • Gebruik de onderkanten van de biscuits als boven en onderkant van de taart. Deze hebben de strakste randen en werken dus het fijnst met de afwerking. Als de eerste plak op het kartonnetje ligt smeer je deze in met een kwart van de jam. Daarna spuit je rondom een hele dikke en hoge rand van de EC op. Dit noemen ze ook wel een ‘dijkje’. Daarna vul je die cirkel ook met EC maar dan de helft zo hoog als het dijkje. Hier verdeel je dan 1/3de van de aardbeien stukjes op. Leg de volgende laag biscuit erop. Druk goed aan en zorg dat ze zijkanten recht zijn en de bovenkant zo waterpas mogelijk. Herhaal dit tot de taart is opgebouwd.
  • Neem een paletmes en smeer de taart zo strak mogelijk af. Dit laagje is bedoeld om de kruimels van de biscuit vast te houden. Het is dus nog niet het eindresultaat. Maar hoe strakker dit al lukt hoe fijner. Daarna zet je de taart voor een uurtje in de koelkast.
  • De EC die je nog overhebt kun je na een uur gewoon weer even soepel maken door los te kloppen. Neem twee keer 1/4de hiervan apart in een kommetje. Kleur het ene deel licht en het andere wat donkerder. Zorg dat je duidelijk verschil ziet. De donkerste EC smeer je rondom op het onderste kwart van de taart. Dan de lichte kleur op 2/4de van de taart en met wit doe je de andere helft. Neem nu de schraper. Het mooiste resultaat krijg je als die schraper minstens even hoog is als je taart.
  • Zet deze schuin tegen je taart aan met een hoek van ongeveer 45 graden. Dit is een beetje een gevoelskwestie. Begin de taart op een laag tempo rond te draaien. Zorg dat je maar een dun laagje van de EC in beweging hebt. Je hebt maar een aantal pogingen om de taart strak te krijgen zonder dat je alle EC er weer afschraapt. Per ronde wordt de taart strakker en verdwijnen er meer luchtbellen en oneffenheden. De lijnen in kleurverschil komen ook steeds beter naar voren. Als je tevreden bent zet je de taart weer koud.
  • De overgebleven gekleurde EC kun je al in een spuitzak doen met een kartel spuitmondje naar keuze. Het is nu tijd om de drip klaar te maken zoals op het flesje staat. Ik verwarm het vaak iets langer en ben ook heel lang het flesje aan het schudden. Vervolgens zet ik een drink glas met strakke zijkant op zijn kop. Zo kun je goed testen hoe ver de drip zal komen. Is deze te dun? Wacht dan nog even. De drip zal afkoelen en iets dikker worden. Dit is elke keer weer opnieuw spelen en testen. Als jij de drip goed hebt bevonden pak je de taart er weer bij.
  • We ‘drippen’ in dit geval alleen de rand. De rest van de bovenkant laat ik open. Met het oog op de decoratie is dit veel makkelijker. De drip wordt namelijk snel hard en dat maakt het lastig om decoratie in de taart te steken. Knijp om de centimeter iets harder in de fles. De drip zal dan over de rand druipen. De ene keer iets harder dan de andere keer zodat de drip niet overal even lang wordt.
  • Zet de taart terug in de koelkast en zet alles klaar wat je voor de decoratie in gedachte hebt. Dit is het leukste deel van de hele taart als je het mij vraagt. Laat vooral je eigen ideeën de vrije loop maar het kan handig zijn om wat voorbeelden paraat te hebben. Leef je uit de sprinkles, eetbare glitter en andere snoepgoed. Zo zijn donuts leuke decoratie maar ook macarons. Sommig (chocolade) snoepgoed leent zicht hier ook heel goed voor. Heel veel plezier met maken en eet smakelijk alvast!
Over de top verjaardagstaart
Over de top verjaardagstaart

Spuitzakken

Ik ben erg kieskeurig als het op spuitzakken aankomt. Er hebben al flink wat miskopen plaatsgevonden. Het beste zou natuurlijk zijn om een herbruikbare te gebruiken. De reden dat ik dit niet doe is omdat het allemaal stugge dingen zijn waar ik echt niet goed mee overweg kan. Mijn favoriete zijn wegwerp met zo’n doffe buitenkant. Ik raad iedereen altijd aan om grote spuitzakken te gebruiken. Er is niets zo vervelend als een nét te kleine. Ik koop ze vaak op rol van 100, zo hard gaat het. Maar die rol van 12 van Funcakes is ook top, zeker als je niet zo vaak bakt als ik. Hier kun je ze vinden!

Over de top verjaardagstaart

Smaakvariatie

In het verleden heb ik weleens een soortgelijke taart gemaakt maar dan met ander fruit. De EC maakte ik ook aan met kokosmelk maar ik vulde de taart met verse passievrucht en blokjes mango. Dit was echt een top combi. Aanradertje dus! Je kunt ook helemaal de andere kant op door bijvoorbeeld chocolade biscuit te gebruiken en de EC aan de maken met koffie of bijvoorbeeld chocolade melk. Een deel van het vocht vervangen door Tia Maria is ook erg lekker kan ik je vertellen. Je kunt echt alles wat vloeibaar is gebruiken om EC aan te maken. Denk aan Fristi, Radler of sinaasappelsap. Of het lekker is moet ik met deze smaken nog proberen, maar go for it! Denk eraan dat EC wel standaard al zoet is. Probeer dat dus een beetje te compenseren.

Over de top verjaardagstaart

Bakvormen

Vaak gebruik ik een springvorm van 18 cm en voor deze taart uiteindelijk ook. Maar ik wil je toch ook nog even een andere soort taartpan laten zien. Deze werken in mijn ogen het beste met wat meer vettere cake. Wat trouwens ook geschikt is om deze taart mee te bouwen. Ik heb het ook geprobeerd met biscuit maar dat vond ik persoonlijk iets minder fijn. Het kan wel, maar het is een kwestie van voorkeur. Wat ik er leuk aan vind is het gemak. De taartpannen zijn ondiep waardoor je de cake niet meer horizontaal hoeft door te snijden. En er passen er meerdere tegelijk in de oven. Ze zijn er in verschillende maten en 15 cm is daarvan mijn favoriet. Ze bestaan ook groter, bekijk het hier.

Wilton bakvormen

Winactie

Net als bij de vorige samenwerkingen mag ik weer een geweldig tof pakket weggeven. Alles zit erin om deze te gekke taart na te maken. De actie loopt via Instagram en meedoen is heel makkelijk. Klik hier om te zien hoe je deel kan nemen. Op dinsdag 19 april maak ik een winnaar bekend.

Actie DLTS

Opslaan

Wil je het recept voor deze over de top verjaardagstaart opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin DLTS
Over de top verjaardagstaart

Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Deleukstetaartenshop.nl

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Emmy

    14 juni 2022 19:50

    Hoi Eefje, wat een geweldige taart! Wil deze maken voor de 8ste verjaardag van m’n bonusdochter. Ben alleen bang dat ze de kokosdrink in de enchanted cream niet lekker vindt. Kan ik dit vervangend voor halfvolle of volle melk? Of zijn er nog andere opties? Alvast bedankt! Groetjes Emmy

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 juni 2022 22:35

      Wat leuk! Gewoon even de verpakking van EC bekijken. Je kan het met alles aanmaken wat vloeibaar is namelijk 🙂 Groetjes

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Frambozencake met citroencrème

volgend bericht

Kersen kruimel cheesecake

meest gelezen
58.975x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.075x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.215x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.704x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord