• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes)

Frambozencake met citroencrème

Eefje
Geen reacties
7 april 2022
Frambozencake met citroencrème

Samenwerking – Hoi bakfan, leuk dat je er bent! Ik deel vandaag het recept voor een heerlijke frambozencake met citroencrème. Ik weet zeker dat iedereen dit kan maken en je hebt er ook geen ingewikkelde spullen voor nodig. Het is een lekkere smeuïge cake want die is op basis van olie. De frambozen maken ‘m wat frisser en de zoete citroencrème maakt het helemaal af.

Frambozencake met citroencrème

De bakvorm

Voor dit recept mocht ik aan de bak met een set fijne bakproducten van Tala. Het is een Brits merk dat al meer dan 100 jaar bestaat. Ze hebben talloos veel fijne bak- en kookproducten in hun assortiment. Ik heb de naam al wel eens voorbij zien komen, maar volgens mij heeft het nooit eerder in mijn keukenkastje gestaan. Deze frambozencake heb ik gebakken in de Deep Cake Tin in mijn o zo geliefde afmeting, 18 cm. Dit keer geen springvorm maar een hoge vorm met losse bodem. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je beslag er doorheen lekt, dit gaat namelijk prima. Ik heb zelden zo’n stevig en robuuste bakvorm in mijn handen gehad. Ik vertel je er nog wat meer over.

Frambozencake met citroencrème

Tala Performance

Naast bakvormen hebben ze dus ook een hoop fijne bak attributen. Denk dan aan bijvoorbeeld maatschepjes, siliconen spatels en prachtige beslagkommen. Daar laat ik je straks nog wat meer van zien maar eerst ga ik nog even terug naar de bakvormen. Deze voelen dus onverwoestbaar. Ze zijn gemaakt van zware kwaliteit staal en hebben een dubbele non-stick laag waardoor je de vorm niet eens hoeft in te vetten.

bakvormen

Dat laatste vond ik toch een beetje spannend, zeker met frambozen door het beslag. Maar ik heb het geprobeerd. En guess what?! Het is waar, het is echt niet nodig. Ik ben zwaar onder de indruk hoe makkelijk deze cake uit de vorm kwam. Echt moeiteloos! Door die dubbele non-stick laag is de vorm ook ónwijs makkelijk schoon te maken. Onder de hete kraan, afwasborstel eroverheen, afdrogen en het kan zo weer de kast in. De vormen kunnen ook in de vaatwasser. Maar voor de langste levensduur van je vorm, wordt de handwas nog altijd aangeraden. 

Het recept

Frambozencake met citroencrème
Pin
Print

Frambozencake met citroencrème

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

1

hour 
Total time

1

hour 

30

minutes

Let op! De cake moet volledig afkoelen, dit zal tussen de 2 en 3 uur duren. Deze tijd komt er dus nog bij.

ingrediënten

  • Beslag:
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel

  • 150 ml zonnebloemolie*

  • 150 gram witte basterdsuiker

  • 3 middelgrote eieren

  • 85 gram magere kwark

  • rasp van een halve bio citroen

  • 1 tl vanille pasta- of extract

  • 1 tl baking soda

  • 1/2 tl zout

  • 150 gram verse frambozen*

  • Citroencrème:
  • 150 gram roomboter

  • 75 gram A-merk roomkaas*

  • 30 gram lemoncurd

  • 25 gram poedersuiker

  • rasp van een halve bio citroen

  • 1 tl vanillepasta- of extract

  • Topping:
  • verse frambozen, hoeveelheid naar keuze

  • muntblad topjes, citroenschil krulletjes en/of poedersuiker (optioneel)

  • Nog meer nodig:
  • beslagkom

  • siliconen spatel

  • 18 cm deep cake tin

  • handmixer

  • bolzeef

  • afkoel rekje

  • rasp

Stappen

  • Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden convectie stand (boven en onder warmte).
  • Doe dan de kwark in de mengkom samen met het zout en de eieren. Meng dit door elkaar met een garde.
  • Voeg dan de vanille, citroenrasp, zonnebloemolie en basterdsuiker toe. Klop dit voor een halve minuut in een flink tempo door elkaar.
  • Haal dan het zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda door een bolzeef en voeg dit toe aan het natte deel. Meng tot een glad beslag. Dit gaat perfect met een siliconen spatel. Roer niet te lang, eenmaal een glad beslag? Dan kun je stoppen met roeren.
  • Doe de frambozen in een bakje en voeg hier een tl bloem aan toe. Draai rondjes met het bakje zodat ze allemaal zijn voorzien van een heel dun laagje. Schud ze goed af om overtollig bloem te voorkomen.
  • Giet de helft van het beslag in de vorm en verdeel hier de frambozen overheen. Blijf ongeveer 1 cm weg van de rand. Giet dan de rest van het beslag erbij.
  • Schuif de cake voor ongeveer 60 minuten de oven in. Bak gaar en goudbruin. Check de gaarheid altijd even met een satéprikker voor de zekerheid. Elke oven is tenslotte anders. Direct na het bakken kun je de cake uit de vorm lossen. Neem hier bijvoorbeeld en hoog en breed glas voor. Zet de vorm daarop en trek de rand rustig naar beneden. Leg de cake daarna op z’n kop op een afkoel rooster en haal dan de bodem er vanaf. Hiervoor steek je er een mesje tussen en haal langzaam omhoog. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Haal nu de ingrediënten voor de citroencrème uit de koeling en leg deze op het aanrecht. Zo kan het lekker op kamertemperatuur komen. Wanneer de cake is afgekoeld (wat een kleine 3 uur duurt) begin je aan het maken hiervan. Doe de boter in een kom en mix dit op hoge snelheid. Je zal zien dat na een paar minuten de kleur steeds lichter wordt. Dat komt omdat de boter lucht opneemt. Voeg dan de poedersuiker en vanille toe en mix nog een minuut op hoge snelheid.
  • In een ander kommetje roer je de roomkaas los en voeg je de lemoncurd en citroenrasp toe. Meng dit goed en voeg het in 3 delen toe aan de luchtige boter. Dit kan gewoon met de hand, hoeft niet met de mixer. Eenmaal glad geroerd is je citroencrème klaar.
  • De afgekoelde cake smeer je hier royaal mee in. Maak af met verse frambozen. Decoreer optioneel met nog wat munt, citroenschil krulletjes en/of poedersuiker. Deze cake is vers echt het allerlekkerst, mede door het knapperige randje. Door de roomkaas in de crème moet ie wel worden bewaard in de koelkast. Een puntje het liefst op kamertemperatuur laten komen voor je het eet. Dit is gewoon lekkerder dan wanneer het koud is. Invriezen is ook prima. Eet smakelijk!

Notities

  • *De cake kan ook worden gemaakt met roomboter. Top voor de smaak maar meestal iets minder lang smeuïg. Een vervangende olie kan eventueel ook worden gebruikt, maar ik hoop dat je nog gewoon 150 ml zonnebloemolie in huis hebt.
  • *Verse frambozen zijn wat wat minder ‘nat’ dan diepvries frambozen. Daarom gebruik ik graag vers fruit in dit geval.
  • *Hiermee bedoel ik Philadelphia of zo’n kuipje Monchou luchtig.
beslag
Frambozencake met citroencrème

Mengkom

Terug naar de bakattributen. Stiekem stond er zo’n mooie grote stenen mengkom al een tijd op mijn lijstje. Uit ruimte gebrek in mijn keukenkastjes heb ik er nooit eentje gekocht. Maar nu ik er eentje heb moet ik wel ruimte maken. Het is echt een fijne. Hij is lekker zwaar dus je kunt gewoon mengen met 1 hand terwijl je de kom niet hoeft vast te houden bijvoorbeeld. En omdat hij zo groot is past alles erin! Er is niks zo vervelend als een beslag maken in een te kleine kom. Dat herkennen we allemaal wel denk ik?

mengkom

Spatels en maatbekers

Maar er is meer! De spatels hebben een houten handgreep en siliconen einde. Zoals je weet werk ik altijd met siliconen spatels omdat ik deze gewoon super fijn vind. Ze mengen prettig en je kan de beslagkom super schoon leeg halen, zo gaat er niks verloren. Er zijn grote en kleine. Het kleine formaat gebruik ik ook heel graag. De robuuste maatbeker van glas komt als geroepen, ik wilder er nog wel graag eentje waar een liter inpast. De maatschepjes zijn top. Hier dwalen er altijd een hoop van door mijn keukenla, maar ik ben van plan deze set aan elkaar te houden. Zo heb je alle maatjes altijd compleet.

maatschepjes

Verkrijgbaarheid

 Tala is nieuw op de Nederlandse markt en enkel nog online verkrijgbaar, maar vanaf nu is ook een deel van het assortiment bij tientallen grotere Albert Heijn winkels te verkrijgen. Dat is dus voor jou top om kennis te maken met het merk. Als je daar dan toch bent, vergeet niet zo’n klein paletmes in je mandje te doen. Die zijn ontzettend handig voor van alles! Ik gebruik het allemaal nog niet zo lang maar vind het echt super fijne producten. Met op nummer 1 zeker de bakvormen! Wist je bijvoorbeeld dat deze allemaal BPA en PFOA vrij zijn? En dat er 10 jaar garantie zit op alle producten? Tel uit je winst!

Frambozencake met citroencrème

Opslaan?

Wil je het recept voor deze frambozencake met citroencrème opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin
Frambozencake met citroencrème

Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Tala Cooking.

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Brownies met stroopwafel en pecannoten

volgend bericht

Over de top verjaardagstaart

meest gelezen
58.972x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.069x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.214x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.702x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord