Lekkere brownies met een stevige bite. Zo kun je ze het best omschrijven. Ik heb de brownies lekker geüpgrade met o.a. geroosterde stukjes pecannoot. Bijna onmisbaar in elk baksel als je het mij vraagt. Het geeft zoveel smaak! Met de bovenkant heb ik verder niks gedaan. Je zou er nog wat gesmolten chocolade overheen kunnen swirlen en het vervolgens af kunnen maken met stroopwafelkruimels. Dan zijn deze brownies met stroopwafel en pecannoten naast lekker ook nóg leuker om uit te delen.
Het recept
Brownies met stroopwafel en pecannoten
9
stuks30
minutes28
minutes58
minutesLet op! De brownies hebben wel een paar uur nodig om goed af te koelen en op te stijven. Deze tijd komt er dus nog bij. Een avondje van tevoren maken is helemaal top!
ingrediënten
250 gram bruine basterdsuiker
220 gram patentbloem
160 gram roomboter
125 gram pure chocolade druppels, ik gebruik Callebaut
2 middelgrote eieren
30 gram cacaopoeder
1 tl vanille extract
1/2 tl zout
4 ‘normaal’ formaat stroopwafels, in stukjes
60 gram geroosterde stukjes pecannoot
- Nog meer nodig:
vierkante bakvorm van 18 bij 18 cm
steelpan
mengkom
bakpapier
bolzeef
Stappen
- Zorg eerst dat de stukjes noot geroosterd zijn. Dit kun je doen in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Maar je kunt ook de oven op 190 graden zetten en de stukjes hierin roosteren voor een minuut of 8. Voor de brownie zelf heb je ook een voorverwarmde oven van 190 graden hete lucht nodig.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier, een druppeltje olie kan helpen om het makkelijk te laten plakken.
- Verwarm en smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. In de tussentijd haal je de patentbloem en cacaopoeder door een bolzeef. Wanneer de boter bijna is gesmolten voeg je de chocolade druppels toe. Zet het (lage) vuur na een minuutje uit en laat de pan staan zonder iets te doen.
- In de tussentijd meng je de eieren met de bruine basterdsuiker, vanille en het zout. Dit gaat het fijnst met een garde. Roer dan het chocolade-boter mengsel tot een glad geheel.
- Giet dit al roerend bij het ei-suiker mengsel. Als dit is gemengd voeg je de bloem en cacaopoeder toe. Roer tot een dik beslag. Schep dan de noten en stroopwafel er doorheen. Giet het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
- Bak de brownie gaar in 26-28 minuten. Laat volledig afkoelen voor je de brownie uit de vorm tilt. Snijd in blokken en geniet! Bewaar buiten de koelkast in een luchtdichte bak. Invriezen kan ook prima. Eet smakelijk!
Opslaan?
Wil je het recept voor deze brownies met stroopwafel en pecannoten opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
