• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Perzik slof met witte chocolade

Eefje
13 reacties
31 maart 2022
Perzik slof met witte chocolade

De slof is één van mijn lievelingstaarten. Een lekkere chewy bodem met een fruitige topping. Zo zie ik ze het liefst! Ik heb er al een aantal heerlijke recepten voor gedeeld maar dit is een toppertje voor het voorjaar. Met het oog op Pasen is deze perzik slof met witte chocolade ook zeer geschikt. Mocht je voor een echte kleuren knaller willen gaan kan ik je deze slof met frambozen en pistache ook niet onthouden. Veel bakplezier!

Perzik slof met witte chocolade

Perzik

Perzik is naast kersen één van de weinige soorten fruit die ik lekker vind uit blik. Perzik is ook best wel een moeilijk soort fruit in baksels vind ik. De smaak blijft niet altijd zo goed staande is mijn ervaring. Ik heb weleens een kwarktaart gemaakt van rijpe wilde perziken. Nou, daar proefde je precies niks van. Zonde van die perziken. Ik ben nu met iets grover geschud te werk gegaan. In verhouding redelijk wat perzik gebruikt en dit keer uit blik. Die zijn iets aanweziger qua smaak.

Perzik slof met witte chocolade

Sinaasappel

De smaak is lekker maar de smaak van de koek en spijs heeft wel wat meer de overhand. Het is een lekker romige mousse en een absoluut toffe slof. Maar ik wil wel even gezegd hebben dat de perzik smaak er niet vanaf knalt. Je proeft het, maar het is gewoon niet zo intens als aardbei en framboos bijvoorbeeld. Voeg wat sinaasappelrasp toe voor dat beetje extra. Ik heb het zelf niet gedaan. Had het wel moeten doen want ik had het al klaarstaan.. Simpelweg vergeten. Ik zou voor rasp van een halve sinaasappel gaan. Maar uiteraard staat het vrij om dat lekker naar je eigen smaak te doen.

Het recept

Perzik slof met witte chocolade
Pin
Print

Perzik slof met witte chocolade

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

1

hour 
Baktijd

30

minutes
Total time

1

hour 

30

minutes

Let op, er komt nog ongeveer 5 uur tijd bij voor het afkoelen van de bodem en het opstijven van de mousse en toplaag. Je kunt er ook gerust met 8 personen van eten. 6 porties zijn ruime stukken.

ingrediënten

  • Bodem:
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel

  • 65 gram roomboter, koud in blokjes

  • 55 gram witte basterdsuiker

  • 1/3de middelgroot geklutst ei

  • snufje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille extract

  • Spijs:
  • 50 gram amandelmeel

  • 35 gram kristalsuiker

  • 2/3de middelgroot geklutst ei

  • rasp van 1/4de citroen

  • Vulling:
  • 200 ml slagroom

  • 200 gram uitgelekte perziken, gepureerd

  • 80 gram magere kwark

  • 30 gram kristalsuiker

  • 3,5 blaadjes gelatine

  • 1 tl vanillepasta

  • optioneel rasp van ongeveer een halve sinaasappel

  • Toplaag:
  • 3 halve perziken, ongeveer 170 gram

  • 30 gram perzik siroop uit blik

  • 1 blaadje gelatine

  • Topping:
  • 150 ml slagroom

  • 1 el kristalsuiker

  • 40 gram witte chocolade + optioneel wat chocolade krulletjes of sprinkles

  • 1 halve perzik in partjes

  • Nog meer nodig:
  • sloffenvorm, die ik gebruik is 18,5 bij 10 cm

  • staafmixer

  • bolzeef

  • acetaatfolie van zeker 8 cm hoog

  • spuitzak + kartel spuitmondje

  • bakpapier

  • handmixer

Stappen

  • Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden tot een bal. Dit kan met de hand of met een standmixer. Vet de binnenkant van de sloffenvorm in met een dun laagje boter en bestuif met wat bloem. Zet deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier het deeg in, zo gelijkmatig mogelijk.
  • Verwarm nu de oven voor op 180 graden convectiestand (boven en onderwarmte).
  • Maak de spijs door de ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren. Verdeel de spijs op het deeg, dit kan gewoon met een lepel. Blijf ongeveer 1 cm weg van de rand. Schuif de slof dan de oven in en bak gaar en goudbruin in 25-30 minuten. Haal na 10 minuten afkoelen ongeveer de rand van de slof. Dit gaat nu nog makkelijk ivm de warmte.
  • Zet de blaadjes gelatine te weken in koud water voor minimaal 15 minuten. Pureer de perzik samen met de kwark en haal deze door een bolzeef. Druk het er met de bolle kant van een eetlepel doorheen. Perzik is best ‘vezelig’ en zo haal je het ergste eruit. Het is niet veel maar alles wat in de zeef blijft hangen kun je wegspoelen onder de kraan. Voeg nu de suiker toe aan dit mengels.
  • Klop de slagroom lobbig samen met de vanille. 1/3de van het perzik-kwark mengsel verhit je in een steelpan. Wanneer het bijna kookt zet je het vuur uit en los je hier 3,5 blaadjes gelatine in op. Eenmaal opgelost voeg je de rest van het perzik-kwark mengsel eraan toe.
  • Zet nu een rand acetaatfolie om de slof en laat de vorm hier dan weer omheen zakken. Giet het perzik mengsel al roerend bij de slagroom. Vergeet de sinaasappelrasp niet als je dat wil. Er ontstaat een gladde en gietbare mousse. Dit giet je op de sloffen bodem. Zet dit voor zeker 2 uur in de koelkast.
  • Als die twee uur bijna zijn verstreken pureer je ook de perzik voor de toplaag samen met wat van het siroop. Haal dit ook weer door een bolzeef. Een klein deel hiervan verhit je in een steelpan om het overgebleven blaadje gelatine in op te lossen. Meng dan alles door elkaar. Pak de slof, die inmiddels al aardig is opgesteven erbij en giet de topping erop. Zorg dat deze niet heet is, hier kan het bovenste laagje van de vulling van smelten. Dat is op zich niet erg, want dat stijft wel weer op maar het eindresultaat zal er dan minder strak uitzien.
  • Zet de slof voor nog minimaal 1 uur terug de koelkast in. Ondertussen smelt je 40 gram witte chocolade au bain marie. Giet dit op een snijplank met een velletje bakpapier erop. Strijk uit en versier optioneel met sprinkles of chocolade krullen. Zet ook in de koelkast om hard te laten worden. Klop ook alvast de slagroom stijf met een beetje kristalsuiker. Doe dit gelijk in een spuitzak met een kartel spuitmondje en leg koud.
  • Na 4 uur is de taart zeker weten volledig opgesteven. Maak af met de decoratie en smullen maar! Zelf vind ik een slof op zijn lekkerst vanaf dag twee. De bodem wordt dan wat taaier en dat hoort wat mij betreft helemaal bij de slof experience. Makkelijk een aantal dagen goed te houden in de koelkast. Eet smakelijk!
Perzik slof met witte chocolade

Opslaan?

Wil je het recept voor deze perzik slof met witte chocolade opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Slof Pinterest

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
13 reacties
  1. Mevrouw Niekje

    3 april 2022 08:51

    Hoi Eefje, je hebt dit vast al tienduizend keer verteld of ergens opgeschreven, maar ik kan het niet vinden en ik vraag me af wat je met alle lekkere dingen die je maakt doet. Ik bakte vroeger heel veel en trakteerde dan altijd op mijn werk of gaf het weg. Maar jij bent ZZP-er dus geen collega’s. En bovendien maak je erg veel en ben je natuurlijk ook aan het testen en proberen en zien wij alleen de mooiste resultaten na afloop van het lange proces wat bij het ontwikkelen en uitwerken van de recepten hoort. Groetjes Niekje

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 april 2022 10:55

      Hoi Niekje, die vraag komt inderdaad erg vaak terug. Een deel eet ik zelf op maar ik geef ook veel weg. Eerlijk is eerlijk, er beland ook weleens iets in de prullenbak. Ik hoop dat je brandende vraag zo is beantwoord 🙂

      Beantwoord
      1. Mevrouw Niekje

        5 april 2022 20:27

        Zeker! Dank je wel Eefje!

        Beantwoord
  2. Danielle

    4 april 2022 12:04

    Hoi eefje,
    Waar heb jij die handige maat slofring vandaan? Ik heb alleen zo’n grote, maar een kleiner maatje lijkt me ook wel heel handig.
    Alvast bedankt!
    Danielle

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 april 2022 23:46

      Hi Danielle, het is een super fijne maat! Ik kreeg ‘m eens in een goodiebag jaren geleden. Kom er nu achter dat deze maat moeilijk te vinden is. Heb je weinig aan maar meer info heb ik helaas niet. Groetjes!

      Beantwoord
      1. Nadine

        6 april 2022 11:22

        Ik heb inderdaad ook een slof die 24 x 9 x 5 cm is, wat zijn dan de verhoudingen als ik deze slof ga maken?
        Alvast bedankt! Groetjes Nadine

        Beantwoord
        1. Eefje

          6 april 2022 12:05

          Die verhoudingen weet ik zo niet uit mijn hoofd hoor. Meet wat het verschil is in oppervlakte. Zo kun je berekenen hoeveel groter het recept moet zijn. Kom je daarmee uit de voeten?

          Beantwoord
          1. Nadine

            6 april 2022 14:00

            Jaa, ga het proberen!

  3. Lotte

    27 augustus 2022 14:08

    Hoi Eefje,
    Ik zou deze slof graag willen maken. Het ziet er heerlijk uit! Ik vroeg mij alleen af of de vanillepasta ook vervangen kan worden door bijvoorbeeld aroma oid of weggelaten kan worden?

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 augustus 2022 15:29

      Hoi Lotte, ik zou dan voor extract gaan. Maar aroma kan ook. Gebruik even de zoekbalk op mijn site om een artikel over vanille te vinden. Daar staat het waarom in.

      Beantwoord
      1. Lotte

        28 augustus 2022 08:26

        Oke bedankt!

        Beantwoord
  4. FREDDY

    28 mei 2023 19:19

    ik vond zeer geweldige heerlijk dessert om bij de koffie of bij groot bezoek of tussen doortje te geven

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 mei 2023 13:40

      Leuk dat je ‘m gemaakt hebt 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Mango-passievrucht cheesecake met kokoskruimels

volgend bericht

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord