Wegens succes nog een keer verlengd! Wat gaan jullie allemaal lekker op de twee voorgangers van dit recept zeg. Zowel de blauwe bessen als de frambozen met witte chocolade variant wordt echt veel gebakken! Ik kon het dus niet laten om in korte tijd nog een nieuwe smaak variatie te delen. Met het oog op de paasdagen past deze daar perfect bij! Mango-passievrucht cheesecake met kokoskruimels. Lekker he?!

Kokos
Als je kijkt naar de drie soorten kruimel cheesecake die ik afgelopen maand heb gedeeld (incl deze) is dit de minst ‘frisse’ qua smaak. De cheesecake laag is natuurlijk romig, maar de kokos bodem en kruimels ook. Mango is ook nog eens zoet fruit en het enige frisse komt van de passievrucht en limoen. Het is gewoon weer een hele andere smaakbeleving, maar ook heel lekker! De recepten onderling kun je natuurlijk mixen en matchen want de basis is over al hetzelfde. Wil je hier liever een Bastogne bodem onder? Doen! Veel bakplezier.
Het recept
Mango-passievrucht cheesecake met kokoskruimels
9
stuks40
minutes40
minutes1
hour20
minutesLet op! De wachttijd van ongeveer 5 uur zit hier nog niet bij.
ingrediënten
- Bodem:
150 gram Nizza kokoskoekjes
50 gram Digestives
80 gram roomboter, gesmolten
1/4 tl zout
- Vulling:
400 gram a-merk roomkaas
2 middelgrote eieren
40 gram witte basterdsuiker
rasp van een halve limoen
1 middelgrote rijpe mango (175 gram), in blokjes
het vruchtvlees van 2 verse passievruchten
- Topping:
85 zelfrijzend bakmeel
75 gram koude roomboter
60 gram kristalsuiker
30 gram havermout vlokken
30 gram kokosrasp
1/4de tl zout
- Nog meer nodig:
vierkante bakrand van 18 bij 18 cm
bakpapier
keukenmachine
steelpan
Stappen
- Zorg eerst dat alle ingrediënten voor de vulling allemaal op kamertemperatuur zijn. Zet een bakplaat klaar met daarop een velletje bakpapier. Zet hierop de bakrand- of vorm, bekleed deze aan de binnenkant ook met bakpapier. Het is het makkelijkst om 4 strookjes te knippen en er met een paar druppels zonnebloemolie tegenaan te plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Voor de bodem smelt je de boter in een steelpan. Doe beide soorten koekjes en het zout in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg aan de gesmolten roomboter toe. Roer dit vervolgens goed door elkaar. Stort de kruimels in de bakrand- of vorm, druk dit dan heel goed en egaal aan.
- Doe dan de suiker, vanille en limoenrasp in een kom. Roer 1 bakje roomkaas los en voeg dit eraan toe. Roer dit door elkaar en voeg dan een ei toe. Als dit door elkaar zit roer je het andere bakje roomkaas los en voeg je het ook toe. Als dit er doorheen geroerd is voeg je het tweede ei toe. Meng tot een gladde vulling. Hier en daar een klontje maakt niet uit. Roer met een spatel, mag ook een garde zijn, maar gebruik vooral geen machine. Het is de bedoeling dat er zo weinig mogelijk lucht inzit. Giet het cheesecake mengsel op de koekbodem en strijk glad.
- Verdeel hier dan de stukjes mango overheen gevolgd door het vruchtvlees van de passievrucht. Zelf laat ik de pitjes er graag inzitten. Doe dan alle ingrediënten voor de topping in de keukenmachine en maal dit net zo lang tot er kruimels ontstaan. Verdeel dit over de laag met fruit en druk heel zachtjes aan.
- Schuif de cheesecake voor 20 minuten de oven in. Zet de oven na die 20 minuten op 170 graden hete lucht (10 graden lager dus) en bak nog eens 20 minuten. Zet de cheesecake nu voor minimaal 2 uur op het aanrecht om af te koelen. Zet de taart daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast, het liefst nog iets langer.
- Snijd er 9 gelijke vierkantjes van. Kleinere porties kunnen natuurlijk ook. Deze taart kun je prima invriezen. Eet smakelijk!

Opslaan?
Wil je het recept voor deze mango-passievrucht cheesecake met kokoskruimels opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
