Whoaa, na het succes van de blauwe bes kruimel cheesecake heb ik gelijk doorgepakt! Ik presenteer jullie; frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade. Misschien nog wel lekkerder dan die met blauwe bes, misschien ook wel niet. Ik vind het lastig kiezen haha! Hij is lekker fris, maakvol maar ook wel zwaar. Dat hoort immers bij cheesecake als je het mij vraagt. Vriend en vijand zul je hiermee blij maken. Veel bakplezier!

Cheesecakelover
Ben jij ook zo dol op cheesecake? Dan heb ik hier ook nog een paar andere recepten voor je. Ik deelde al eens eerder een basisrecept voor cheesecake kruimel repen. Het recept daarvoor kun je hier vinden. Wil je helemaal los met noten, witte chocolade en karamel? Dan moet je deze hebben. Meer fan van iets fris? Ga dan voor deze cheesecake met citroen en pistache.
Keuken maatjes
Mocht je het leuk vinden om te lezen, stel ik je hier graag voor aan mijn beste hulpjes in de keuken. Wat bedoel ik met een keukenmachine? Wat is absoluut de beste staafmixer en waar kan ik nog meer niet zonder mee? Je leest het hier! Waarom ik fan ben van vanillepasta en niet van aroma? Dat kun je in dit artikel vinden.
Het recept
Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
9
stuks40
minutes40
minutes1
hour20
minutesLET OP! De cheesecake moeten ook nog volledig afkoelen en koud worden. Ik kan aanraden om ‘m een avond van tevoren al te maken. Of op tijd in de ochtend als ze vanaf de namiddag nodig zijn. Tel er ongeveer 5 uur bij op.
ingrediënten
- Bodem:
125 gram Bastogne koeken
75 gram digestives of andere granen biscuitjes
70 gram roomboter
1/4 tl zout
- Vulling:
400 gram A-merk roomkaas
2 middelgrote eieren
40 gram kristalsuiker
1 tl vanillepasta- of extract
rasp halve citroen
200 gram (diepvries) frambozen
50 gram witte chocolade druppels, ik gebruik die van Callebaut
- Topping:
85 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram kristalsuiker
75 gram koude roomboter
50 gram havermout vlokken
1/4de tl zout
- Nog meer nodig:
vierkante bakrand van 18 bij 18 cm*
velletje bakpapier
siliconen spatel
mengkom
keukenmachine
rasp
Stappen
- Zorg eerst dat de ingrediënten voor de ‘cheese’ vulling allemaal op kamertemperatuur zijn. Zet een bakplaat klaar met daarop een velletje bakpapier. Zet hierop de bakrand- of vorm, bekleed deze aan de binnenkant ook met bakpapier. Het is het makkelijkst om 4 strookjes te knippen en er met een paar druppels zonnebloemolie tegenaan te plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Haal de frambozen alvast uit de vriezer.
- Voor de bodem smelt je de boter in een steelpan. Doe beide soorten koekjes en het zout in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg toe aan de gesmolten roomboter. Roer dit goed door elkaar. Stort de kruimels in de bakrand- of vorm, maak dit egaal en druk dan heel goed aan.
- Doe dan de suiker, vanille en citroenrasp in een kom. Roer 1 bakje roomkaas los en voeg dit eraan toe. Roer dit door elkaar en voeg dan een ei toe. Als dit door elkaar zit roer je het andere bakje roomkaas los en voeg je het ook toe. Als dit er doorheen geroerd is voeg je het tweede ei toe. Meng tot een gladde vulling. Hier en daar een klontje maakt niet uit. Roer met een spatel en gebruik geen machine, je wil dat er zo weinig mogelijk lucht inzit. Giet het cheesecake mengsel op de koekbodem en strijk glad.
- Verdeel hier dan de frambozen en stukjes witte chocolade overheen. Doe alle ingrediënten voor de topping in de keukenmachine en maal dit net zo lang tot er kruimels ontstaan. Verdeel dit over de laag met frambozen en witte chocolade.
- Schuif de taart voor 20 minuten de oven in. Zet de oven na die 20 minuten op 170 graden hete lucht (10 graden lager dus) en bak nog eens 20 minuten. Zet de cheesecake nu voor minimaal 2 uur op het aanrecht om af te koelen. Zet de taart daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast, het liefst nog iets langer.
- Snijd er 9 gelijke vierkantjes van. Kleinere porties kunnen natuurlijk ook. Deze taart kun je prima invriezen.
Notities
- Je kunt dit eventueel ook bakken in een ronde vorm van 18 cm doorsnee, wellicht moet ie dan nog 5 minuten langer in de oven.

Opslaan?
Wil je het recept voor deze Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
