• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Eef’s week #1 – Miskoop, varen, massage, vogelen & meer!

Eefje
4 reacties
13 maart 2022
Eef's week #1 - Miskoop, varen, massage, vogelen & meer!

Zo hee, dit is lang geleden! Ik geloof dat ik deze rubriek afgelopen 6 jaar wel 4 keer nieuw leven in heb geblazen. In mijn beste tijd heb ik het een half jaar lang volgehouden om elke week een overzicht te delen. Iedere keer ook onder een andere naam ‘mijn week in foto’s, ‘EEFSFOOD weekoverzicht #..’ en hoewel ik dacht dat ‘Eef’s week’ nieuw is?? Bleek er al een Eef’s week #2 online te staan. Dit deelde ik in januari 2018. Ik hou van consistentie, maar dat is hierin duidelijk niet gelukt.

Inmiddels weet ik ook dat het niet voor mij is weggelegd dit wekelijks te doen. Afgelopen twee jaar stond ik vaker op het punt het weer eens op te pakken. Maar ja, er viel weinig te beleven en iedereen weet waar dat door kwam. Afgelopen weken is het leven, bij mij in ieder geval, weer een beetje in beweging. Afgelopen week ging ook als een razende voorbij en dat komt echt door de variatie in dingen die je doet. Mijn bedoeling is echt niet om elke week zo’n overzicht te schrijven maar alleen als ik er zin in heb. Ik vind het leuk als je meeleest, maar ik maak het ook echt als terugblik voor mezelf.

Vogels kijken

Maandag

Maandag begon chill. Ik vind het zo’n luxe om dat te kunnen doen, zéker op maandag. Geen vroege wekker maar opstarten wanneer je wakker wordt. Ik deed wat werk, mijn mailbox vooral. Daarna vertrok ik naar mijn nicht, die om de hoek woont. Eerste lunchte we en daarna ging mijn camera aan het werk. Ze maakt toffe dingen en ik heb haar omgepraat en Instagram account te maken voor de dingen die ze maakt en verkoopt. Zie hier: @rosies_rivets_shop. Tijdens dat ompraten heb ik mezelf ook aangeboden als fotograaf. We hebben vet veel lol samen en de foto’s zijn ook leuk geworden.

Klimrek taferelen

Voor ik het wist was het half 4 en vertrok ik weer naar huis. Mijn planner erbij gepakt en globaal opschreven wat ik deze week allemaal wilde doen. Er is niet veel nuttigs meer uit mijn handen gekomen behalve eten koken en een Instagram post schrijven en plaatsen.

Taarttopper
Deze te gekke vlaggetjes slinger heeft ze gemaakt voor mijn verjaardagstaart afgelopen jaar

Dinsdag

Voor mijn doen werd ik redelijk vroeg wakker en ik besloot gelijk mijn bed uit te gaan. Dit ging voor de verandering heel erg makkelijk! Ik ging gelijk achter mijn laptop zitten en 4 uur later had ik best veel nuttigs gedaan. Ik had verder geen plannen of afspraken. In de Too Good To Go app keek ik nog even of er een goede deal te maken was. Zo zou ik nog een goede reden hebben om even naar buiten te gaan. In Leiderdorp kon ik een Fair Trade pakket halen en dat leek me leuk om eens uit te proberen. Het was bij elkaar gelijk een wandeling van een uur. In het heerlijke zonnetje wandelde ik erheen.

Na 20 minuten voelde ik al een blaar opkomen. Ik liep op redelijk nieuwe schoenen die nog helemaal nergens pijn deden. Ik had ze al vaker een paar uur aan gehad maar een uur lopen was blijkbaar alweer te veel. Ik. Haat. Dit. Zo. ELKE KEER SCHAT IK DIT VERKEERD IN!? Ik hoef maar aan nieuwe schoenen te denken en de blaren staan al op mijn voeten. Ik had deze keuze weloverwogen en met alle vertrouwen gemaakt. Maar verkeerd dus. Toen ik bijna op de afhaal locatie was liep ik ineens langs een kringloop. Ik heb tot nu toe werkelijk waar NOOIT geluk bij een kringloop. Ik zoek altijd naar mooi, maar eigelijk oud en verragt bestek. Dit staat mooi op mijn foodfoto’s. Maar wat kun je een geluk hebben als je niet zoekt, je kent het vast. Ik scoorde dit:

Kringloop bestek

Toen ik eenmaal mijn TGTG box te pakken had moest ik nog terug. Een half uur met die freekin’ blaar. Hij zat onder mijn voet. Zo lekker waar je mee afzet om überhaupt te kunnen lopen. Onder 1 voet zat ie al en onder die ander was er eentje in de maak. Het lekkere wandelingetje in de zon werd een lijdensweg, wat een gestrompeld. Eenmaal thuis plofte ik neer en is er weinig nuttigs meer uit mijn handen gekomen. Nog wel wat werk maar geen grote dingen. Als avondeten maakte ik een makkelijke sushi bowl. Ik werd laatst getipt dat je tegenwoordig rijst hiervoor gewoon kant en klaar kunt kopen. Eventje in de magnetron en gaan met die banaan. Was echt lekker. Ik maakte mayo aan met wat pit en deed er verder komkommer, avocado, rode ui, tonijn en een beetje zeeweer bij. Oh en een scheut sojasaus natuurlijk. Was echt lekker en binnen 10 minuten klaar!

Sushi bowl

Woensdag

Ik had nog geen strak plan voor deze dag maar ik begon met het bakken van een aantal recepten. Waaronder de blauwe bes cheescake kruimel bites. Deze waren zó lekker gelukt! Na het bakken ben ik wat recepten gaan uitwerken en rond 15 uur vond ik het tijd om even te chillen. Ik checkte de TGTG app en ik zag een Magic box van een visboer staan. Ik reserveerde ‘m, zodat ik wederom een wandelingetje had. Klein beetje spannend! Ik hou wel van vis maar ik denk dat je met 60% van een visboer assortiment mij niet blij maakt. Ik gokte het erop! Dat bleek geen goede haha.. Er zat heel veel gebakken vis bij maar nergens stond bij wat het was. Ik heb alles geprobeerd te ontleden. De twee dingen die overbleven met groen licht at ik die avond nog. Dit bleken gebakken stukjes zalm en de andere was gebakken witvis. Dat durfde ik wel aan.. Wat denk je? Vol met graten; als in, er was geen graatloze hap van te nemen. Uiteindelijk is 90% in de prullenbak beland. Super zonde, ik weet het. Dikke miskoop en ik zal dit nooit meer doen!

Vroeg in de avond wilde ik nog alle recepten gaan fotograferen maar nadat ik de laatste foto van de cheesecake bites maakte kreeg ik te kampen met technische issues. Niet werkend technische dingen kunnen mij in no time tot intense woede, frustratie en tranen brengen. Ik ben redelijk kalm gebleven. Ik ben steeds gestopt voor het echt uit de hand liep haha. Het is me niet gelukt! Maar, GELUKKIG, had ik wel de foto’s die ik die avond nog nodig had..

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Na het koken heb ik de cheesecake bites gedeeld via mijn Instagram. Deze post is de dagen daarna volledig ontploft. Ik heb nog nooit eerder gehad dat een foto post zo erg ‘viral’ is gegaan, bijna 200.000 accounts heeft het bereik. Gigantische getallen zijn dat. Mede hierdoor heb ik weer een hele stroom nieuwe volgers erbij. Mocht jij er eentje van zijn. Welkom!! Mocht je het recept gemist hebben? Je vind ‘m hier!

Donderdag

Deze dag had ik plannen. Ik ben met iets bezig, laat ik het even ‘een project’ noemen. Hiervoor ben ik nu vooral een opzet aan het maken en ben ik aan het inventariseren wat ik er allemaal voor moet gaan doen. Het creatieve proces is eindelijk ook een beetje op gang gekomen. Het zou mooi weer worden en mijn plan was dus om al gelijk op een terras te gaan zitten. Ik kleedde mezelf dik aan, want het was slechts 6 graden, en wandelde naar Lot & de Walvis. Mijn favoriete terras want; bootjes, water, dichtbij huis en zon! Om kwart over 9 streek ik neer met mijn spullen. Ik haalde eerst een pen en mijn A5 blok tevoorschijn. Ik ben altijd veel creatiever met pen en papier dan alleen een laptop voor mijn neus.

Terras foto

Ik zat er al gelijk lekker in en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Alles wat ik opschreef was nuttig en ik zat daar helemaal op mijn plek. Dat klinkt misschien apart want ik moet wel vaker creatief zijn maar ik kan dat dus niet goed op afroep basis. Het moet er echt de dag voor zijn dus het had ook heel anders uit kunnen pakken. Na heel wat lekkere drankjes en een smakelijke lunch verliet ik 5 uur later het terras pas weer.

Thuis stonden die recepten van gisteren nog te wachten om op de foto te gaan. Maar eerst moet ik dat intense gedoe met mijn flitser en transmitter nog oplossen. Degene waar ik mijn geld op in had gezet om mij te kunnen helpen was even te druk dat gelijk te kunnen doen. Ik appte een andere collega vriendin waarvan ik weet dat zij ook met Canon apparatuur werkt. Mijn frustratie was alweer aan het oplopen want het ene moment brandde er een groen lampje op de flitser en het andere moment op de transmitter. MAAR NOOIT TEGELIJK!! Debbie gaf een tip en dit werkte!! Mijn god, nu kon ik wel janken van blijdschap. Ik heb haar 100 virtuele knuffels gestuurd. Ik kon weer verder en die recepten hoefde niet te verpieteren. Yay! Tot 19h heb ik dat staan doen toen vond ik het wel genoeg voor die dag. Ik heb weinig, zeg maar gerust bijna nooit, werkdagen waar ik 6+ uur ook echt daadwerkelijk productief werk kan leveren. En deze dag zat ik op de 8+ en daar kreeg ik helemaal energie van. Inmiddels was er wel een sluimerige migraine ingeslopen. Met een goede nacht slaap zal het vast beter worden. Vroeg naar bed, op naar vrijdag!

Flitser en Transmitter

Vrijdag

Ik werd duf wakker. De hoofdpijn was er nog een beetje. Ik deed het rustig aan, alleen een paar kleine dingen die nodig waren voor werk. Begin van de middag had ik werk afspraak buiten de deur en daarna was het tijd voor fun! Ik fietste via Mamie Gourmande naar huis voor een paar amandel croissants en een stokbrood. Ik ging iets doen wat ongelofelijk veel doet voor mijn geluksgevoel, namelijk; varen! Even kijken hoe de boot de winter door was gekomen etc. De andere boot ligt nog op de kant maar de boot die ‘we’ (is niet van mij) nog in de verkoop hebben ligt wel in het water. Met pijn in mijn hart gaat ie weg en het komt jammergenoeg net iets te vroeg voor mij om ‘m over te nemen. Mocht jij iemand zijn of iemand kennen die interesse heeft in een súper fijne Doerak van 7 meter 80? Stuur me een bericht!

Varen

Het was super mooi weer maar het waaide ook belachelijk hard. Dat maakte het toch een aardig koude lente dag. We zijn maar twee uurtje weggeweest maar ik was weer helemaal hyper happy ervan. Door dit uitje in de middag had ik al helemaal het gevoel alsof het zaterdag was. Winning, want dat moest het nog worden!

Zaterdag

Deze dag stonden er drie dingen in mijn agenda. 1 – ik had eindelijk een broodbox weten te bemachtigen via Too Good To Go. Ik bleek al die tijd verkeerd gekeken te hebben en dat verklaarde waarom ik die brood boxen nooit tegen kwam. 2 – voor het eerst in mijn leven had ik een massage geboekt. 3 – schaatsen kijken! De wereld beker finales en het afscheid van Sven en Ireen stonden op het programma. Op papier al een heerlijk zaterdag. Maar toen appte een vriendin of ik zit had in een bakkie koffie in de stad? Ja duh! Dit werd een gezellige lunch bij Bar Lokaal. Kon het weer niet laten om eggs benedict te bestellen. De lekkerste van de stad wat mij betreft.

Bar lokaal lunch

Ik vond de massage echt heerlijk! Hier en daar eventjes pijnlijk, maar goed pijnlijk. Het was een uur genieten en ik ga dit zeker vaker doen. Als een slaapkop stond ik weer buiten en als een soort zombie fietste ik naar huis. Eenmaal thuis was ik wel weer wakker. Ik zette de tv aan voor het schaatsen en een half uur later even op pauze. Ik ging mijn broodbox halen. Holy shit wat veel! Het is niet normaal wat ik meekreeg. Ik kan het allemaal opnoemen maar zie hier mijn buit voor slechts 5 euro:

Broodbox

Eenmaal thuis keek ik nog een keer in de app en zag nog een box staan bij Better Bagels. Het voelde als een buitenkansje! Ik reserveerde hem en een half uur later zat ik weer op de fiets. Lopen kon niet meer want die !@#6)* blaar deed nog steeds vét veel zeer. Negen heerlijk verse bagels zaten erin, zij maken ze daar zelf. Ook gelijk in de vriezer gelegd, die zit goed vol nu. De rest van de middag en begin van de avond heb ik lekker schaatsen liggen kijken.

Zondag

Ik werd al best vroeg wakker en om half 11 moest ik klaarstaan. Ik werd opgepikt door mijn moeder en haar vriend om even lekker een uurtje of twee vogels te kijken bij een bos hier in de buurt.

Eef's week #1 - Miskoop, varen, massage, vogelen & meer!

We waren nog niet uitgestapt en we hoorde al spechten en heel veel vogel gefluit. Het was er heerlijk weer voor. Ik ben zo blij met mijn nieuwe verrekijker, dat maakt vogelen echt leuk. Zonder is eigenlijk geen doen. Ik had ook mijn camera met mega zoom lens mee. Ik kon eindelijk een goede foto maken van een lepelaar! We hebben veel leuks gezien, maar nog veel meer gehoord. Om dat wat meer gelijk te krijgen moet ik echt nog flink oefenen. Op mijn persoonlijke account deel ik daar wel vaker iets over mocht je dat leuk vinden. Check; @eefjefriedhoff

Lepelaar

Eenmaal thuis ging het schaatsen natuurlijk weer aan! Rond een uurtje of 16 ben ik lekker gaan waterverven tot een uur of 20. Ik kreeg wéér langzaamaan migraine, maar waterverven is dan een prima bezigheid. Ik had mijn nagemaakte stuk taart al een paar weken liggen. Ik moest er nog iets mee maar ik wist niet wat. Met vlagen zie ik echt een punt taart, met vlagen zie ik een vlak in een rare vorm. De schaduw heb ik nog geprobeerd te verbeteren. Ik beleef er veel plezier van, maar kleuren, verhoudingen en schaduwen vind ik wel een dingetje hoor! Om in het vogel thema te blijven ben ik daarna aan een pimpelmees begonnen. Ik vind het zo leuk dat dit dan ook best goed lukt. Ik heb geen tekentalent oid maar met waterverven kun je toch al snel iets tofs maken al zeg ik het zelf.

Waterverf taart
Pimpelmees

In de avond keek ik nog naar de finale van ‘project Rembrandt’ en de ‘Welkom in de verschrikkelijke jaren 80’. daarna ging ik lekker mijn bed in, mét pijnstillers. Die migraine bleek hardnekkig! Wel met een nieuwe aflevering van IJzige tongen en daarna nog een aflevering Dwaalgasten. Dat maakte een hoop goed!

Wat een week!

Nuttig, fijn & chill

Ik vond dit echt zo’n lekkere week. Hij ging ook snel voorbij! Het is zo lekker dat spontane dingen weer goed kunnen. Ik heb me geen seconde verveeld en ben nog productief geweest ook. Zulke weken mogen vaker wat mij betreft <3. Zonder blaar en migraine dan graag.

Hopelijk was die van jou ook fijn!

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Mevrouw Niekje

    20 maart 2022 13:51

    Ik heb erg genoten van je weekverslag. Het verhaal van de blaren ken ik maar al te goed. En leer ik daar wat van?? Duh.. nee, het blijft me gebeuren.
    Fijne week alvast Eefje, en nog een lekkere zondagmiddag!

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 maart 2022 14:09

      Wat leuk om te lezen! Niet inhoudelijk dan want blaren zijn zó iets irritants haha. Dankjewel voor je berichtje. Jij ook nog een fijne middag. Groetjes!

      Beantwoord
  2. Sherelle

    25 maart 2022 20:47

    Ik heb ook genoten van onze spontane lunchdate! 🙂

    Leuk weer dit Eef. X

    Beantwoord
  3. Annemiek

    25 maart 2022 22:02

    Wat leuk om te lezen, blaren herkenbaar. Soms heb ik de schoenen al zo lang. Dokter Martins zijn hier het beste in 😉
    En dan die Doerak, het begint te kriebelen. Zou ideaal zijn in Frankrijk om onder de bruggen door te komen.
    Nu geen 2 jaar meer wachten hoor voor de volgende.
    Bon week-end

    Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Camembert met noten, karamel en zeezout

volgend bericht

Koffiecake met dulce de leche en hazelnoten

meest gelezen
66.257x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord