• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Eef’s week #1 – Miskoop, varen, massage, vogelen & meer!

Eefje
4 reacties
13 maart 2022
Eef's week #1 - Miskoop, varen, massage, vogelen & meer!

Zo hee, dit is lang geleden! Ik geloof dat ik deze rubriek afgelopen 6 jaar wel 4 keer nieuw leven in heb geblazen. In mijn beste tijd heb ik het een half jaar lang volgehouden om elke week een overzicht te delen. Iedere keer ook onder een andere naam ‘mijn week in foto’s, ‘EEFSFOOD weekoverzicht #..’ en hoewel ik dacht dat ‘Eef’s week’ nieuw is?? Bleek er al een Eef’s week #2 online te staan. Dit deelde ik in januari 2018. Ik hou van consistentie, maar dat is hierin duidelijk niet gelukt.

Inmiddels weet ik ook dat het niet voor mij is weggelegd dit wekelijks te doen. Afgelopen twee jaar stond ik vaker op het punt het weer eens op te pakken. Maar ja, er viel weinig te beleven en iedereen weet waar dat door kwam. Afgelopen weken is het leven, bij mij in ieder geval, weer een beetje in beweging. Afgelopen week ging ook als een razende voorbij en dat komt echt door de variatie in dingen die je doet. Mijn bedoeling is echt niet om elke week zo’n overzicht te schrijven maar alleen als ik er zin in heb. Ik vind het leuk als je meeleest, maar ik maak het ook echt als terugblik voor mezelf.

Vogels kijken

Maandag

Maandag begon chill. Ik vind het zo’n luxe om dat te kunnen doen, zéker op maandag. Geen vroege wekker maar opstarten wanneer je wakker wordt. Ik deed wat werk, mijn mailbox vooral. Daarna vertrok ik naar mijn nicht, die om de hoek woont. Eerste lunchte we en daarna ging mijn camera aan het werk. Ze maakt toffe dingen en ik heb haar omgepraat en Instagram account te maken voor de dingen die ze maakt en verkoopt. Zie hier: @rosies_rivets_shop. Tijdens dat ompraten heb ik mezelf ook aangeboden als fotograaf. We hebben vet veel lol samen en de foto’s zijn ook leuk geworden.

Klimrek taferelen

Voor ik het wist was het half 4 en vertrok ik weer naar huis. Mijn planner erbij gepakt en globaal opschreven wat ik deze week allemaal wilde doen. Er is niet veel nuttigs meer uit mijn handen gekomen behalve eten koken en een Instagram post schrijven en plaatsen.

Taarttopper
Deze te gekke vlaggetjes slinger heeft ze gemaakt voor mijn verjaardagstaart afgelopen jaar

Dinsdag

Voor mijn doen werd ik redelijk vroeg wakker en ik besloot gelijk mijn bed uit te gaan. Dit ging voor de verandering heel erg makkelijk! Ik ging gelijk achter mijn laptop zitten en 4 uur later had ik best veel nuttigs gedaan. Ik had verder geen plannen of afspraken. In de Too Good To Go app keek ik nog even of er een goede deal te maken was. Zo zou ik nog een goede reden hebben om even naar buiten te gaan. In Leiderdorp kon ik een Fair Trade pakket halen en dat leek me leuk om eens uit te proberen. Het was bij elkaar gelijk een wandeling van een uur. In het heerlijke zonnetje wandelde ik erheen.

Na 20 minuten voelde ik al een blaar opkomen. Ik liep op redelijk nieuwe schoenen die nog helemaal nergens pijn deden. Ik had ze al vaker een paar uur aan gehad maar een uur lopen was blijkbaar alweer te veel. Ik. Haat. Dit. Zo. ELKE KEER SCHAT IK DIT VERKEERD IN!? Ik hoef maar aan nieuwe schoenen te denken en de blaren staan al op mijn voeten. Ik had deze keuze weloverwogen en met alle vertrouwen gemaakt. Maar verkeerd dus. Toen ik bijna op de afhaal locatie was liep ik ineens langs een kringloop. Ik heb tot nu toe werkelijk waar NOOIT geluk bij een kringloop. Ik zoek altijd naar mooi, maar eigelijk oud en verragt bestek. Dit staat mooi op mijn foodfoto’s. Maar wat kun je een geluk hebben als je niet zoekt, je kent het vast. Ik scoorde dit:

Kringloop bestek

Toen ik eenmaal mijn TGTG box te pakken had moest ik nog terug. Een half uur met die freekin’ blaar. Hij zat onder mijn voet. Zo lekker waar je mee afzet om überhaupt te kunnen lopen. Onder 1 voet zat ie al en onder die ander was er eentje in de maak. Het lekkere wandelingetje in de zon werd een lijdensweg, wat een gestrompeld. Eenmaal thuis plofte ik neer en is er weinig nuttigs meer uit mijn handen gekomen. Nog wel wat werk maar geen grote dingen. Als avondeten maakte ik een makkelijke sushi bowl. Ik werd laatst getipt dat je tegenwoordig rijst hiervoor gewoon kant en klaar kunt kopen. Eventje in de magnetron en gaan met die banaan. Was echt lekker. Ik maakte mayo aan met wat pit en deed er verder komkommer, avocado, rode ui, tonijn en een beetje zeeweer bij. Oh en een scheut sojasaus natuurlijk. Was echt lekker en binnen 10 minuten klaar!

Sushi bowl

Woensdag

Ik had nog geen strak plan voor deze dag maar ik begon met het bakken van een aantal recepten. Waaronder de blauwe bes cheescake kruimel bites. Deze waren zó lekker gelukt! Na het bakken ben ik wat recepten gaan uitwerken en rond 15 uur vond ik het tijd om even te chillen. Ik checkte de TGTG app en ik zag een Magic box van een visboer staan. Ik reserveerde ‘m, zodat ik wederom een wandelingetje had. Klein beetje spannend! Ik hou wel van vis maar ik denk dat je met 60% van een visboer assortiment mij niet blij maakt. Ik gokte het erop! Dat bleek geen goede haha.. Er zat heel veel gebakken vis bij maar nergens stond bij wat het was. Ik heb alles geprobeerd te ontleden. De twee dingen die overbleven met groen licht at ik die avond nog. Dit bleken gebakken stukjes zalm en de andere was gebakken witvis. Dat durfde ik wel aan.. Wat denk je? Vol met graten; als in, er was geen graatloze hap van te nemen. Uiteindelijk is 90% in de prullenbak beland. Super zonde, ik weet het. Dikke miskoop en ik zal dit nooit meer doen!

Vroeg in de avond wilde ik nog alle recepten gaan fotograferen maar nadat ik de laatste foto van de cheesecake bites maakte kreeg ik te kampen met technische issues. Niet werkend technische dingen kunnen mij in no time tot intense woede, frustratie en tranen brengen. Ik ben redelijk kalm gebleven. Ik ben steeds gestopt voor het echt uit de hand liep haha. Het is me niet gelukt! Maar, GELUKKIG, had ik wel de foto’s die ik die avond nog nodig had..

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Na het koken heb ik de cheesecake bites gedeeld via mijn Instagram. Deze post is de dagen daarna volledig ontploft. Ik heb nog nooit eerder gehad dat een foto post zo erg ‘viral’ is gegaan, bijna 200.000 accounts heeft het bereik. Gigantische getallen zijn dat. Mede hierdoor heb ik weer een hele stroom nieuwe volgers erbij. Mocht jij er eentje van zijn. Welkom!! Mocht je het recept gemist hebben? Je vind ‘m hier!

Donderdag

Deze dag had ik plannen. Ik ben met iets bezig, laat ik het even ‘een project’ noemen. Hiervoor ben ik nu vooral een opzet aan het maken en ben ik aan het inventariseren wat ik er allemaal voor moet gaan doen. Het creatieve proces is eindelijk ook een beetje op gang gekomen. Het zou mooi weer worden en mijn plan was dus om al gelijk op een terras te gaan zitten. Ik kleedde mezelf dik aan, want het was slechts 6 graden, en wandelde naar Lot & de Walvis. Mijn favoriete terras want; bootjes, water, dichtbij huis en zon! Om kwart over 9 streek ik neer met mijn spullen. Ik haalde eerst een pen en mijn A5 blok tevoorschijn. Ik ben altijd veel creatiever met pen en papier dan alleen een laptop voor mijn neus.

Terras foto

Ik zat er al gelijk lekker in en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Alles wat ik opschreef was nuttig en ik zat daar helemaal op mijn plek. Dat klinkt misschien apart want ik moet wel vaker creatief zijn maar ik kan dat dus niet goed op afroep basis. Het moet er echt de dag voor zijn dus het had ook heel anders uit kunnen pakken. Na heel wat lekkere drankjes en een smakelijke lunch verliet ik 5 uur later het terras pas weer.

Thuis stonden die recepten van gisteren nog te wachten om op de foto te gaan. Maar eerst moet ik dat intense gedoe met mijn flitser en transmitter nog oplossen. Degene waar ik mijn geld op in had gezet om mij te kunnen helpen was even te druk dat gelijk te kunnen doen. Ik appte een andere collega vriendin waarvan ik weet dat zij ook met Canon apparatuur werkt. Mijn frustratie was alweer aan het oplopen want het ene moment brandde er een groen lampje op de flitser en het andere moment op de transmitter. MAAR NOOIT TEGELIJK!! Debbie gaf een tip en dit werkte!! Mijn god, nu kon ik wel janken van blijdschap. Ik heb haar 100 virtuele knuffels gestuurd. Ik kon weer verder en die recepten hoefde niet te verpieteren. Yay! Tot 19h heb ik dat staan doen toen vond ik het wel genoeg voor die dag. Ik heb weinig, zeg maar gerust bijna nooit, werkdagen waar ik 6+ uur ook echt daadwerkelijk productief werk kan leveren. En deze dag zat ik op de 8+ en daar kreeg ik helemaal energie van. Inmiddels was er wel een sluimerige migraine ingeslopen. Met een goede nacht slaap zal het vast beter worden. Vroeg naar bed, op naar vrijdag!

Flitser en Transmitter

Vrijdag

Ik werd duf wakker. De hoofdpijn was er nog een beetje. Ik deed het rustig aan, alleen een paar kleine dingen die nodig waren voor werk. Begin van de middag had ik werk afspraak buiten de deur en daarna was het tijd voor fun! Ik fietste via Mamie Gourmande naar huis voor een paar amandel croissants en een stokbrood. Ik ging iets doen wat ongelofelijk veel doet voor mijn geluksgevoel, namelijk; varen! Even kijken hoe de boot de winter door was gekomen etc. De andere boot ligt nog op de kant maar de boot die ‘we’ (is niet van mij) nog in de verkoop hebben ligt wel in het water. Met pijn in mijn hart gaat ie weg en het komt jammergenoeg net iets te vroeg voor mij om ‘m over te nemen. Mocht jij iemand zijn of iemand kennen die interesse heeft in een súper fijne Doerak van 7 meter 80? Stuur me een bericht!

Varen

Het was super mooi weer maar het waaide ook belachelijk hard. Dat maakte het toch een aardig koude lente dag. We zijn maar twee uurtje weggeweest maar ik was weer helemaal hyper happy ervan. Door dit uitje in de middag had ik al helemaal het gevoel alsof het zaterdag was. Winning, want dat moest het nog worden!

Zaterdag

Deze dag stonden er drie dingen in mijn agenda. 1 – ik had eindelijk een broodbox weten te bemachtigen via Too Good To Go. Ik bleek al die tijd verkeerd gekeken te hebben en dat verklaarde waarom ik die brood boxen nooit tegen kwam. 2 – voor het eerst in mijn leven had ik een massage geboekt. 3 – schaatsen kijken! De wereld beker finales en het afscheid van Sven en Ireen stonden op het programma. Op papier al een heerlijk zaterdag. Maar toen appte een vriendin of ik zit had in een bakkie koffie in de stad? Ja duh! Dit werd een gezellige lunch bij Bar Lokaal. Kon het weer niet laten om eggs benedict te bestellen. De lekkerste van de stad wat mij betreft.

Bar lokaal lunch

Ik vond de massage echt heerlijk! Hier en daar eventjes pijnlijk, maar goed pijnlijk. Het was een uur genieten en ik ga dit zeker vaker doen. Als een slaapkop stond ik weer buiten en als een soort zombie fietste ik naar huis. Eenmaal thuis was ik wel weer wakker. Ik zette de tv aan voor het schaatsen en een half uur later even op pauze. Ik ging mijn broodbox halen. Holy shit wat veel! Het is niet normaal wat ik meekreeg. Ik kan het allemaal opnoemen maar zie hier mijn buit voor slechts 5 euro:

Broodbox

Eenmaal thuis keek ik nog een keer in de app en zag nog een box staan bij Better Bagels. Het voelde als een buitenkansje! Ik reserveerde hem en een half uur later zat ik weer op de fiets. Lopen kon niet meer want die !@#6)* blaar deed nog steeds vét veel zeer. Negen heerlijk verse bagels zaten erin, zij maken ze daar zelf. Ook gelijk in de vriezer gelegd, die zit goed vol nu. De rest van de middag en begin van de avond heb ik lekker schaatsen liggen kijken.

Zondag

Ik werd al best vroeg wakker en om half 11 moest ik klaarstaan. Ik werd opgepikt door mijn moeder en haar vriend om even lekker een uurtje of twee vogels te kijken bij een bos hier in de buurt.

Eef's week #1 - Miskoop, varen, massage, vogelen & meer!

We waren nog niet uitgestapt en we hoorde al spechten en heel veel vogel gefluit. Het was er heerlijk weer voor. Ik ben zo blij met mijn nieuwe verrekijker, dat maakt vogelen echt leuk. Zonder is eigenlijk geen doen. Ik had ook mijn camera met mega zoom lens mee. Ik kon eindelijk een goede foto maken van een lepelaar! We hebben veel leuks gezien, maar nog veel meer gehoord. Om dat wat meer gelijk te krijgen moet ik echt nog flink oefenen. Op mijn persoonlijke account deel ik daar wel vaker iets over mocht je dat leuk vinden. Check; @eefjefriedhoff

Lepelaar

Eenmaal thuis ging het schaatsen natuurlijk weer aan! Rond een uurtje of 16 ben ik lekker gaan waterverven tot een uur of 20. Ik kreeg wéér langzaamaan migraine, maar waterverven is dan een prima bezigheid. Ik had mijn nagemaakte stuk taart al een paar weken liggen. Ik moest er nog iets mee maar ik wist niet wat. Met vlagen zie ik echt een punt taart, met vlagen zie ik een vlak in een rare vorm. De schaduw heb ik nog geprobeerd te verbeteren. Ik beleef er veel plezier van, maar kleuren, verhoudingen en schaduwen vind ik wel een dingetje hoor! Om in het vogel thema te blijven ben ik daarna aan een pimpelmees begonnen. Ik vind het zo leuk dat dit dan ook best goed lukt. Ik heb geen tekentalent oid maar met waterverven kun je toch al snel iets tofs maken al zeg ik het zelf.

Waterverf taart
Pimpelmees

In de avond keek ik nog naar de finale van ‘project Rembrandt’ en de ‘Welkom in de verschrikkelijke jaren 80’. daarna ging ik lekker mijn bed in, mét pijnstillers. Die migraine bleek hardnekkig! Wel met een nieuwe aflevering van IJzige tongen en daarna nog een aflevering Dwaalgasten. Dat maakte een hoop goed!

Wat een week!

Nuttig, fijn & chill

Ik vond dit echt zo’n lekkere week. Hij ging ook snel voorbij! Het is zo lekker dat spontane dingen weer goed kunnen. Ik heb me geen seconde verveeld en ben nog productief geweest ook. Zulke weken mogen vaker wat mij betreft <3. Zonder blaar en migraine dan graag.

Hopelijk was die van jou ook fijn!

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Mevrouw Niekje

    20 maart 2022 13:51

    Ik heb erg genoten van je weekverslag. Het verhaal van de blaren ken ik maar al te goed. En leer ik daar wat van?? Duh.. nee, het blijft me gebeuren.
    Fijne week alvast Eefje, en nog een lekkere zondagmiddag!

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 maart 2022 14:09

      Wat leuk om te lezen! Niet inhoudelijk dan want blaren zijn zó iets irritants haha. Dankjewel voor je berichtje. Jij ook nog een fijne middag. Groetjes!

      Beantwoord
  2. Sherelle

    25 maart 2022 20:47

    Ik heb ook genoten van onze spontane lunchdate! 🙂

    Leuk weer dit Eef. X

    Beantwoord
  3. Annemiek

    25 maart 2022 22:02

    Wat leuk om te lezen, blaren herkenbaar. Soms heb ik de schoenen al zo lang. Dokter Martins zijn hier het beste in 😉
    En dan die Doerak, het begint te kriebelen. Zou ideaal zijn in Frankrijk om onder de bruggen door te komen.
    Nu geen 2 jaar meer wachten hoor voor de volgende.
    Bon week-end

    Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Camembert met noten, karamel en zeezout

volgend bericht

Koffiecake met dulce de leche en hazelnoten

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!