Ben je opzoek naar een luxe borrelhapje? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met dit heerlijke kaasje is het gegarandeerd scoren. Bij jezelf en bij je vrienden en familie die komen borrelen. Ik ga er vandaag niet een heel verhaal van maken en vertel je snel hoe je deze camembert met noten, karamel en zeezout maakt.
Het recept
Camembert met noten, karamel en zeezout
1
kaasje30
minutes20
minutes50
minutesingrediënten
1 ronde camembert
15 gram hazelnoten
15 gram amandelen
15 gram pecannoten
15 gram cashewnoten
15 gram walnoten
75 gram kristalsuiker
15 gram water
1/2 tl zeezout vlokken
1,5 el honing, dulce de leche of karamelsaus
vers stokbrood
Stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Rooster de noten voor 8-10 minuten. Dit kan in een ovenschaal of op een bakplaat.
- Doe de suiker en het water in een steelpan. Zet op laag vuur en breng langzaam aan de kook. Wacht tot het een mooie karamelkleur krijgt. Roeren is niet nodig een beetje walsen met het pannetje mag wel.
- Als de kleur juist is, doe je de noten erbij. Roer door elkaar en stort dit op een bakpapiertje. Werk snel want de karamel wordt snel hard.
- Snijd de camembert in zoals je dat ook met een mango doet. Leg ‘n in een ovenschaaltje en schuif deze ook voor ongeveer 8 minuten in de oven. Zo wordt de binnenkant lekker zacht.
- Verdeel de zoete ‘lijm’ (honing, dulce de leche of karamelsaus) over het kaasje. Hak de karamel noten grof en verdeel deze royaal over het kaasje. Maak af met wat zeezout flakes. Genieten maar!
Opslaan?
Wil je het recept voor deze camembert met noten, karamel en zeezout opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
