• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Aardbeienschelpen met roomvulling

Eefje
2 reacties
28 februari 2022
Aardbeienschelpen met roomvulling

De klassieke aardbeienschelp, wie kent ‘m niet?! Absoluut één van mijn favoriete gebakjes. Verrassend genoeg heb ik ze nog nooit eerder zelfgemaakt. Maar als ik bij de bakker sta is de kans groot dat mijn keus hierop valt. Ik heb er onlangs nog één gegeten en ik denk dat die ervoor gezorgd heeft dat ik zelf eens aan de slag ben gegaan. Deze aardbeienschelpen met roomvulling heb ik helemaal gemaakt zoals ik ze het lekkerst vind.

Aardbeienschelpen met roomvulling
Aardbeienschelpen met roomvulling

Aardbeienschelpen vulling: gele room

Dat houdt in dat ik voor de vulling ongeveer 2/3de gele room gebruik en 1/3de slagroom. Zo heeft de wat zware room toch ook nog iets luchtigs. Ook smeer ik de binnenkant van de schelpen in met een heel dun laagje witte chocolade. Naast dat dit de schelpen beschermd tegen het vocht uit de room is het qua smaak ook gewoon heel erg lekker.

Ik heb ze ook voorzien wat een lekker glimmend laagje. Dit doe ik met een mengsel van aardbei- of abrikozenjam met een beetje water. Of je ze nog afmaakt met een rozet slagroom is natuurlijk aan jou. Ik weet zeker dat je hier ieder bezoek mee verrast. Want wie houdt hier nou niet van?!

Aardbeienschelpen met roomvulling

Aardbeienschelpen

Voor een relatief simpel gebakje is het toch wel wat werk. Zelf vind ik het super prettig om alle voorbereidingen een dag/avond van tevoren te doen. Er zit namelijk best wat wachttijd door afkoelen/opstijven tussendoor. Voor het gemak koos ik om een gele room poeder te gebruiken, maar wanneer je dit zelf maakt heeft dat natuurlijk invloed op de voorbereidingstijd.

Aardbeienschelpen met roomvulling
Pin
Print

Aardbeienschelpen met roomvulling

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

6

stuks
Voorbereiding

1

hour 

30

minutes
Baktijd

24

minutes
Wachttijd

2

hours 

Aardbeienschelpen met roomvulling. Wie kent deze klassieker niet? Ik vertel je graag hoe je ze zelf heel lekker kunt maken!

ingrediënten

  • Schelpen:
  • 4 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm (diepvries)

  • 3 el water

  • royaal kristalsuiker

  • 40 gram witte chocolade druppels, gesmolten

  • Vulling:
  • Ongeveer 500 gram gele room, dit kun je zelf maken of je kunt een poedermix gebruiken. Je kunt vooraf dus uitrekenen hoe het zit met het gewicht en de hoeveelheid. Hier heb ik een zelf maak recept voor je!

  • 200 ml slagroom

  • Topping:
  • 225 gram verse aardbeien, ongeveer 15 middelgrote zijn dat

  • 30 gram aardbeien- of abrikozenjam

  • 40 gram water

  • 150 gram slagroom

  • 1,5 el kristalsuiker

  • geroosterd amandelschaafsel of pistachenoten

  • Materiaal
  • Metalen baktray voor een grote maat muffins

  • Rolstok

  • Ronde koek steker van 10 cm doorsnee

  • Een glad en kartel spuitmondje

  • 2 Spuitzakken

  • Steelpan

  • Keukenkwast

  • Handmixer

  • Staafmixer

Stappen

  • Leg allereerst de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te laten ontdooien. In de tussentijd smeer je de onderkant van muffin tray in met een dun laagje boter. Alle 6 de vorm incl 2 cm na de bocht naar beneden. Bestuif dit ook lichtjes met bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Wanneer het bladerdeeg flexibel is steek je met de koekvorm 4 rondjes uit. Plak het overige deeg aan elkaar door héél kort te kneden. Rol dit uit, evendik als de andere plakken. Herhaal zit nog een zodat je 6 plakken bladerdeeg hebt.
  • Smeer deze vervolgens in met een heel klein beetje water. Echt een dun laagje anders gaat de suiker klonten. leg de deeg plakjes naast elkaar op het aanrecht en bestrooi royaal met suiker. Rol hier dan lichtjes de rolstok overheen.
  • Leg de plakken deeg dan stuk voor stuk op zijn vorm. Tik de overige suiker er wel vooraf af. Zorg dat de naar beneden vallende randen aan de vorm zitten geplakt. Dit doe je ook door het lichtjes aan te drukken.
  • Schuif de schelpen dan voor 18 minuten in de oven. Draai de vorm dan een slag en bak nog eens 6 minuten. Zo worden ze mooi egaal bruin. Wanneer je ze gaar uit de oven haalt geef je ze een licht tikkie omhoog zodat de ergste hitte eruit kan en het deeg snel afkoelt.
  • Maak in de tussentijd de gele room klaar. De 200 ml slagroom kun je ook alvast stijf kloppen en koud zettene.
  • Smelt dan de witte chocolade au bain marie. Wanneer de schelpen volledig zijn afgekoeld smeer je de binnenkant in met een dun laagje hiervan. Dit gaat het best met een keukenkwast.
  • Als de witte chocolade is uitgehard kun je de schelpen in een luchtdicht zakje bewaren.
  • Doe de aardbeienjam en water in een hoge kan en zet hier de staafmixer in tot een een glad en dun geheel hebt. Giet dit in een steelpan en kook dit een paar minuutjes in tot het wat meer op gelei lijkt. Bewaar dit apart.
  • Wanneer de gele room stijf en koelkast koud is meng je dit met de slagroom. Schep dit direct in een spuitzak met een glad spuitmondje erin.
  • Vul alle schelpen royaal met room. Maak dan af met aardbeien. Ongeveer 2,5 middelgrote aardbeien in 4en gesneden per schelp. Smeer de aardbeien dan voorzichtig in met het dunne jam mengsel. Hier gaan ze mooi van glimmen en het helpt tegen uitdroging.
  • Klop de overige slagroom op samen met de suiker. Doe dit in een spuitzak met kartel. Zet op elke schelp een rozet en maak dit af met wat geroosterde pistachenoten of amandelschaafsel.
  • De aardbeienschelpen zijn vers tot een paar uur na het maken het allerlekkerst. Langer bewaren? Zet de aardbeienschelpen dan afgedekt in de koelkast. Het kan zijn dat de schelp dan minder krokant blijft. Binnen 3 dagen zou ik ze wel opeten. Geniet!

Notities

  • In plaats van aardbeien kun je natuurlijk ook ander lekker fruit gebruiken zoals frambozen, perzik of kiwi (gold).
  • Heb je alleen een ‘kleine’ muffin tray. Deze kun je ook gebruiken. Pas dan de maat van de koek steker aan. Misschien kun je er dan wel 7 of 8 maken!

Wil je dit recept makkelijk opslaan? Dat kan met onderstaande foto makkelijk via Pinterest! Mocht je mij nog niet volgen op Instagram? Dan kan dat hier! Hier vind je nog veel meer recept inspiratie!

Pinterest Pin
Aardbeienschelpen met roomvulling

Zoek je nog meer recepten met aardbeien? Klik dan hier. Daar staan al mijn aardbei recepten onder elkaar!

Liefs,
Eefje

Bladerdeeg Slagroom
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Anouk Mol

    16 april 2023 09:07

    Hoi Eef,

    Kan ik het gele room / slagroom mengsel ook al een dag van te voren maken?

    Groet!
    Anouk

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 april 2023 13:10

      Hoi Anouk, ja tuurlijk dat kan zeker 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Banoffee slof

volgend bericht

Overnight oats met banaan en pindakaas

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord