• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Banoffee slof

Eefje
9 reacties
26 februari 2022
Banoffee slof

Deze banoffee slof stond al een tijd op mijn lijstje. Het heeft allemaal zeer goed uitgepakt al zeg ik het zelf. Normaal is een slof gevuld met een laagje spijs. Dit leek me een beetje heftig worden dus heb ik het dit keer overgeslagen. Ik hou je zeker niet tegen als je dat wel doet; want ik denk stiekem dat het ook best lekker is!

Banoffee slof

Dulce de leche

Hoe maak je dit? Nou dat is echt heel makkelijk. Je hebt er alleen wel flink wat geduld voor nodig. Als ik jou was zou ik het een dag of nog langer van tevoren maken. Haal het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Doe het blikje vervolgens in pan die je helemaal vult met water. Breng dit aan de kook en zet dan op laag vuur op je kleinste pitje. Laat dit voor 3 uur zo staan. Zorg ervoor dat het blikje altijd onder water staat (soms bijvullen dus). Ik heb ergens gelezen dat er ontploffingsgevaar is als dit niet het geval is. Haal het blik dan uit het water en laat volledig afkoelen voor je het gebruikt.

Nog meer slof recepten

Ik ben dol op sloffen taarten. Het zal je dus niet verbazen dat dit niet mijn enige sloffen recept is. Hier zijn er nog 3:

  • Tiramisuslof met witte chocolademousse
  • Frambozenslof met pistache spijs
  • Eef test #1 – aardbeienslof

Het recept

Banoffee slof
Pin
Print

Banoffee slof

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

45

minutes
Baktijd

28

minutes
Total time

1

hour 

13

minutes

Let op; er komt nog ongeveer 4 uur wachttijd bij.

ingrediënten

  • Deeg:
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel

  • 65 gram roomboter, koud en in blokjes

  • 55 gram witte basterdsuiker

  • 1/4de geklutst ei

  • mespuntje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • Dulce de leche:
  • 1 blikje gecondenseerde melk, ongeveer 5 eetlepels Dulce de leche nodig.

  • Mousse:
  • 250 ml slagroom

  • 160 gram rijpe banaan, 2 middelgrote

  • 20 gram kristalsuiker

  • 1 el vanillepasta- of extract

  • 2,5 blaadjes gelatine

  • Topping:
  • 150 ml slagroom + een eetlepel suiker

  • dulce de leche, zoveel je wil*

  • 30 gram pure chocolade, gesmolten

  • 1 banaan, in plakjes

  • Nog meer nodig:
  • sloffenring, die van mij is 18,5 bij 10 cm

  • acetaatfolie van 6-8 cm hoog

  • bakplaat + bakpapier

  • spuitzak met kartel spuitmondje (optioneel)

  • steelpan

  • staafmixer

  • mengkom

  • handmixer

  • siliconen spatel

Stappen

  • Maak eerst een deeg door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te kneden. Vet dan de binnenkant van de sloffenring in met een dun laagje boter. Bestuif met een dun laagje bloem.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand (boven en onder warmte). Zet ook alvast de gelatine te weken in koud water
  • Zet een bakplaat klaar met een velletje bakpapier erop. Hierop zet je dan weer de sloffenring. Verdeel hierin het deeg gelijkmatig. Bak lichtbruin en gaar in 25 tot 28 minuten. Haal na het bakken gelijk de ring er vanaf en laat de koek afkoelen. Maak de ring schoon.
  • Pureer de banaan samen met de suiker en vanille. Doe 3 el slagroom apart in een steelpan. Klop de rest van de slagroom lobbig. Verhit nu de slagroom in de steelpan wanneer dit kookt zet je het uit. Los hier nu de gelatine in op en roer dan het bananenmengsel er doorheen.
  • Als de koek is afgekoeld knip je een passend stuk acetaatfolie af en deze zet je om de koek heen. Laat hier omheen dan weer de bakring zakken.
  • Giet het bananen mengsel bij de slagroom en roer dit tot een mousse. Je kun eerst nog een laagje dulce de leche op de koek doen (zoals ik heb gedaan) maar daar hecht de mousse niet aan. Dit zit dus alleen vast aan de randen koek. Je kunt zelf kiezen of je dat doet of niet.
  • Schep de mousse op de koek en strijk bovenop zo egaal mogelijk. Zet de slof voor zeker 3 uur in de koelkast. Maak daarna af met meer dulche de leche, banaan, gesmolten pure chocolade en opgeklopte slagroom met optioneel nog wat kaneel erop.
  • Zelf vind ik een taaie sloffen bodem het lekkerst. Dus op dag 2 en 3 is ie wat mij betreft perfect. Maar vers is ie natuurlijk ook heel lekker, dan is de koek alleen wat steviger. Eet smakelijk!

Notities

  • De dulce de leche voor bovenop heb ik iets verdund met vloeibare slagroom zodat ik het er als swirl op kon doen.
Pinterest Pin

Opslaan?

Wil je het recept voor deze banoffee slof opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
9 reacties
  1. Mirjam

    6 maart 2022 10:12

    Hoi Eefje, bij mij raakte de mousse helaas helemaal in de schift en die heb ik weg moeten gooien. Heb jij een idee hoe dit kan? Heb nog geprobeerd met een föhn erop te kloppen maar dat werd alleen maar erger..

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 maart 2022 14:36

      Ohh jeee wat jammer! Föhnen met het gebruik van gelatine werkt ook niet echt nee. Dat is meer een methode voor botercrème bijvoorbeeld. Wellicht was je bananen mengsel al te koud. Als dat dan bij de koude slagroom komt gaat de gelatine gelijk stollen en krijg je klontjes. Het bananen mengsel misschien iets warmer erbij doen en met de hand met een spatel mengen ipv mixen met een mixer. Ik weet niet of je dat deed? Wellicht is dit de oplossing, maar ik was er niet bij dus kan het niet beloven 😉

      Beantwoord
      1. Mirjam

        8 maart 2022 08:49

        Dank je wel! Ik heb de slof zelf al klaar liggen dus ik ga het gewoon nog eens proberen. Heb het inderdaad met de mixer gemengd, ga deze keer een spatel gebruiken, en het bananenmengsel nog iets sneller erdoor mixen. Duimen maar!

        Beantwoord
        1. Eefje

          8 maart 2022 10:32

          Laat me weten of dat beter is gegaan 🙂

          Beantwoord
          1. Mirjam

            28 maart 2022 09:14

            Hij is uiteindelijk heel goed gelukt! De truc voor mij was om hem vooral niet te lang te roeren. Erg lekker taartje zo!

  2. Wendy

    17 mei 2023 14:45

    Kun je voor de vulling ipv bananen ook oploskoffie gebruiken zoals bij je andere recept: banoffee taart? 🤭

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 mei 2023 13:39

      1 op 1 vervangen niet zomaar doen. De banaan zorgt ook voor zoet, dus dat zou niet echt lekker uit de verf komen. Combineer gerust die twee recepten met elkaar 🙂

      Beantwoord
  3. Carola

    18 juni 2023 20:08

    Hoi Eefje,

    Kan ik in plaats van dolce de leche ook gewoon caramel gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 juni 2023 11:49

      Als het maar stevig genoeg is moet dat lukken 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Carrotcake muffins met speculaaskruimels

volgend bericht

Aardbeienschelpen met roomvulling

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!