Deze carrotcake muffins met speculaaskruimels zijn echt perfect om even snel te maken als er bezoek komt. Snel klaar, het geurt lekker kruidig en ze zijn vrij klein maar heel smaakvol. Iets lekkers om bij de thee of koffie te serveren dus. De kruimels geven een lekkere bite en ook deze zijn super simpel te maken.

Kruidig
Ik gebruik altijd kruiden die ik zelf het lekkerst vind hierbij, op gevoel voeg ik het toe. Je kunt het zo heftig maken als je zelf wil, soms voeg ik een beetje cayennepeper toe voor wat extra pit. Hou je ervan om wat minder specerijen te gebruiken kan dat natuurlijk ook. Dat is nou zo leuk aan bakken, je kunt het helemaal naar je eigen smaak maken.
Het recept
Carrotcake muffins met speculaaskruimels
6
stuks15
minutes22
minutes1
hourCarrotcake muffins met speculaaskruimels. Ze zijn snel te maken en perfect om een restje wortel in op de maken. Lekker kruidig en smeuïg!
ingrediënten
- Beslag:
100 gram geraspte wortel*
90 gram zelfrijzend bakmeel
55 gram bruine basterdsuiker
50 ml zonnebloemolie
1 middelgroot ei
20 gram amandelmeel
1 tl ceylon kaneel
1 tl koekruiden
1/2 tl bakpoeder
1/4de tl gemberpoeder
1/4de tl nootmuskaat
snufje zout
- Kruimels:
3 simpele bakkers speculaasjes
20 gram roomboter
15 gram havermout vlokken
10 gram zelfrijzend bakmeel
10 gram kristalsuiker
- Nog meer nodig:
muffin tray
6 muffin papiertjes
staafmixer met maalbakje
Stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden convectie stand. Doe de muffin papiertjes alvast in de bakvorm.
- Doe alle natte ingrediënten en het zout in een mengkom en meng dit egaal. Voeg dan alle droge ingrediënten toe en meng dit tot een glad beslag. Als laatst voeg je de geraspte wortel toe. Roer dit er doorheen.
- Verdeel het beslag in de 6 vormpjes. Dit gaat heel makkelijk en gelijkmatig met een ijsschep.
- Doe dan alle ingrediënten voor de topping in het maalbakje van de staafmixer. Maal dit door elkaar tot er kruimels/klonten ontstaan. Verdeel dit over de 6 cakejes en druk het een beetje in het beslag.
- Schuif in de oven en bak gaar in 20-22 minuten. Vers het lekkerst maar je kunt ze makkelijk een paar dagen goed verpakt bewaren. Invriezen gaat trouwens ook prima.
Notities
- Het lekkerst als je ze zelf raspt omdat de wortel dan wat vochtiger is en dat komt de smeuïgheid ten goede.

Opslaan?
Wil je het recept voor deze carrotcake muffins met speculaaskruimels opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
