Jullie weten, ik ben niet verslingerd aan brownies. Maar soms, heel soms vind ik het echt wel heel lekker om er eentje te eten. Aan één stuk heb ik dan ook echt genoeg en de rest geef ik graag weg. Ook leuk om te maken trouwens! Deze brownies met koekbodem en een kokosvulling zijn ongelofelijk smeuïg. De koekbodem geeft iets extra’s qua bite. Door de vulling heeft het ook wat weg van een Bounty. Wil je zien hoe ik ‘m heb gemaakt? Hier vind je een heel kort filmpje. Bakken en genieten maar!

Nog meer brownie recepten
Een heleboel van jullie zijn wel groot brownie fan, dus ik heb hier ook nog twee lekkere andere recepten voor je: Smeuïge Bueno brownies met hazelnoot of koffie brownies met karamel en speculaas. Ben je, net zoals ik, meer fan van blondies? Dan heb ik ook een paar lekkere recepten. Klik hier om ze te bekijken!
Het recept
Brownies met koekbodem en een kokosvulling
9
stuks40
minutes30
minutes1
hour10
minutesLet op! De totale tijd is nog exclusief wachttijd. Hier moet je zeker nog zo’n 4 uur voor rekenen.
ingrediënten
- Bodem
150 gram havermout koekjes
65 gram roomboter
mespuntje zout
- Beslag:
250 gram bruine basterdsuiker
220 gram patentbloem
160 gram roomboter
125 gram pure chocolade druppels, ik gebruik Callebaut
2 middelgrote eieren
30 gram cacaopoeder
1/2 tl zout
- Vulling:
1 eiwit van een middelgroot ei
40 gram kristalsuiker
80 gram kokosrasp
- Topping:
50 gram witte chocolade
2 el geroosterd kokosrasp
- Nog meer nodig:
vierkant bakblik van van 18 bij 18 cm
twee velletjes bakpapier
mengkom
spatel
garde
handmixer of staafmixer met garde opzetstuk
Stappen
- Begin eerst met de kokosvulling. Klop het eiwit samen met de kristalsuiker op. Het hoeft niet helemaal stijf en luchtig te zijn. Maar wel lekker wit, dikker en nog lopend. Roer hier dan de kokosrasp doorheen tot er een bal ontstaan. Leg een velletje bakpapier op een snijplank. Leg hier het kokos mengsel op en duw dit plat tot een plat vierkant van ongeveer 16 bij 16 cm en zet dit in de vriezer voor 45 minuten.
- Smelt de boter en maal de koekjes. Roer dit samen met het zout door elkaar. Stort dit in de bakvorm die is voorzien van een velletje bakpapier. Maak het egaal en druk goed aan.
- Als de kokos vulling 30 minuten in de vriezer ligt begin je aan het beslag. Zet nu ook de oven aan op 190 graden hete lucht.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg hier de chocolade aan toe zodat het ook smelt. Laat het niet te heet worden maar goed warm mag best. Meng de bloem met het cacaopoeder.
- Doe ook de basterdsuiker samen met het zout en de eieren in een kom. Klop dit los met een garde. De suiker begint op de lossen en het mengsel glimt. Roer dan het boter-chocolade mengsel er doorheen. Als dit goed door elkaar zit voeg je ook het droge mengsel toe. Dit roer je door elkaar tot een glad beslag.
- 2/3de van het beslag doe je in de vorm op de koekbodem. Strijk glad uit. Pak dan de vulling uit de vriezer. Het kan nog steeds snel scheuren doe dus voorzichtig. Probeer de plak in 1 beweging in de vorm te leggen.
- Maak af met de rest van het beslag en strijk wederom glad. Bak de brownies gaar in 30 minuten. Laat dan volledig afkoelen in de vorm, dan kan makkelijk twee uur duren.
- Til de brownie eruit en decoreer met witte chocolade en geroosterde kokos. Het kan even duren voordat dit uithardt. Om dit te versnellen kun je de brownie ook een tijdje in de koelkast zetten.
- Ik snij ze in 9 stukken maar dit is wel groot! Je kunt ook gerust 12 blokken snijden of nog meer. Invriezen kan prima maar ze blijven ook makkelijk een paar dagen goed in aluminiumfolie of in een bakje op het aanrecht.

Opslaan?
Wil je het recept voor deze brownies met koekbodem en een kokosvulling opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
