• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Ontbijt/Lunch Taart

Gezondere appel-kaneel yoghurttaart

Eefje
2 reacties
13 januari 2022
Gezondere appel-kaneel yoghurttaart

Ja, je leest het goed. Ik gebruik het woord ‘gezonder’. Ik ben hier heel voorzichtig mee en ga dit woord het liefst uit de weg. Eigenlijk noem ik het liever ‘minder ongezonde appel-kaneel yoghurttaart’. Maar daar zoeken mensen niet zo snel op denk ik. Ik heb dit taartje zo gemaakt omdat er regelmatig verzoekjes binnen komen voor wat gezondere recepten. Zelf eet ik taart het liefst zo lekker en vet mogelijk maar ik vind het ook leuk om af en toe een iets met zo’n verzoek te doen. Dus bij deze een gezondere appel-kaneel yoghurttaart.

Gezondere appel-kaneel yoghurttaart

Wat is er dan gezonder?

De vulling is voor de verandering niet volvet en ik heb wat vezels toegevoegd aan de bodem. Verder werk ik zelf nooit met suikervrije suikervervangers. Suiker is suiker, of je nou agavesiroop of kristalsuiker gebruikt. Ik koos voor dat eerste. Vooral omdat het ook als plakmiddel werkt in de bodem. De vulling is op basis van een bak Optimel appel-kaneel 0,0% yoghurt. Tijdens het eten proef ik het niet heel erg maar in de nasmaak komen zeker de zoetstoffen terug. Dat neem ik altijd voorlief hierbij. Ik heb al héél veel van die bakken leeggegeten afgelopen jaren.

Gezondere appel-kaneel yoghurttaart

Ontbijten

Ik vind sowieso dat je met elke soort taart kunt ontbijten, maar deze is wel wat meer verantwoord. Door de dikke bodem vult ie goed. Ik heb de taart gebakken op dezelfde manier als een cheesecake. Dat leek me wel leuk en het pakte goed uit. Je kunt de punten makkelijk invriezen en vervolgens meenemen naar je werk bijvoorbeeld. Ik ga je nu vertellen hoe je ‘m maakt.

Het recept

Gezondere appel-kaneel yoghurttaart
Pin
Print

Gezondere appel-kaneel yoghurttaart

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

puntjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

50

minutes
Total time

1

hour 

20

minutes

Let op! De afkoel tijd van deze taart is lang. Eerst laat je ‘m nog een uur in de oven staan met het deurtje open. Dan nog 2 a 3 uur op het aanrecht en dan moet hij nog goed koud worden in de koelkast. Trek hier dus minimaal 6 uur voor uit. Het beste is dus om de taart een dag van tevoren te maken.

ingrediënten

  • Bodem:
  • 120 gram Digestive koeken (8 stuks)

  • 50 gram havermout

  • 2 el tarwezemelen

  • 35 gram gesmolten roomboter

  • 2 el agavesiroop

  • 1 el ceylon kaneel

  • 20 gram geroosterde pecannoten

  • mespuntje zout

  • Vulling:
  • 500 gram Optimel appel-kaneel yoghurt 0,0% (1 bak)

  • 2 middelgrote eieren

  • 1 el agavesiroop

  • Topping:
  • 2 appels*

  • klontje boter

  • 2 el agave siroop

  • Nog meer nodig:
  • keukenmachine

  • koekenpan

  • springvorm van 18 cm

  • velletje bakpapier

Stappen

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Tegen de rand kun je optioneel ook een velletje bakpapier zetten. Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.
  • Maal eerst de koeken fijn in de keukenmachine. Voeg dan de andere ingrediënten hiervoor toe en maal tot een plakkerig kruimel mengsel. Het klopt dat het aan de droge kant is.
  • Stort dit in de vorm, verdeel egaal en druk goed aan.
  • Doe de yoghurt in een kom, zorg dat deze niet meer koelkast koud is. Haal dus een uurtje van tevoren uit de koelkast en zet op het aanrecht.
  • Voeg een ei toe en roer deze er doorheen. Voeg dan het tweede ei en de agavesiroop toe. Als dit goed is gemengd giet je het op de bodem.
  • Bak de taart gaar in 50 minuten. Het klopt dat de binnenkant dan nog niet helemaal gaar lijkt maar dit stijft nog op.
  • Wanneer de 50 minuten voorbij zijn zet je de ovendeur op een kier. Doe er een pollepel of ovenhandschoen tussen. Na een uur zet je de taart op het aanrecht om verder af te koelen. Na ongeveer 2 uur zet je de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Snijd de appels in kleine blokjes. Je kunt zelf kiezen of je de schil eraan laat zitten of niet. Verhit een koekenpan met een klontje boter erin. Bak hierin de appelblokjes tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de agavesiroop toe en bak nog 2 minuten door. Laat de appel afkoelen en serveer een schep bij elk puntje taart. Eet smakelijk!

Notities

  • *Gebruik friszure appels met een stevige structuur.

Opslaan?

Wil je het recept voor deze gezondere appel-kaneel yoghurttaart opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Leonie

    13 januari 2022 22:15

    Ik werd al heel blij van je begeleidende tekst op insta en nu in deze tekst helemaal blij door het suiker=suiker. Ik was al fan van je en nu helemaal :). En dan ook nog een taart die er erg lekker uit ziet. Binnenkort eens maken

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 januari 2022 08:58

      Wat fijn om dat te lezen, dankjewel Leonie! Bedankt voor je leuke reactie 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Uienbrood met gepofte knoflookboter

volgend bericht

Griekse maaltijd bowl met orzo

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord