• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes)

Hazelnootcake met Nutella frosting

Eefje
Geen reacties
10 januari 2022
Hazelnootcake met Nutella frosting

Dag leuke luitjes! Ik ben er weer. Mijn 2,5 week vakantie waren héérlijk. Hoewel ik weer zin heb om van alles te delen had er ook nog een weekje bij gemogen. Zoals jullie misschien weten heb ik nooit zoveel, of zeg maar gerust amper tot geen, recepten op voorraad. Het is niet altijd fijn, maar wel hoe het meestal is. Ik ben dit jaar echt van plan wat meer vooruit te werken. Daar had ik dat extra weekje wel voor willen hebben. Maar goed, die is er niet. Dus ik heb vorige week alvast wat dingen gedaan en gemaakt. Waaronder deze hazelnootcake met Nutella frosting.

Hazelnootcake met Nutella frosting

Hazelnootmeel

Het kan zijn dat de foto’s je misschien een beetje bekend voorkomen? Het is namelijk een variatie op dit recept voor makkelijk kaneelcake met speculoos frosting. Keer op keer ben ik verrast over hoe lekker deze cake is. Luchtig, stevig maar ook super smeuïg en extreem makkelijk om te maken. Ik gebruik het recept dus graag en je kunt er ook makkelijk mee variëren. Zo heb ik vandaag hazelnootmeel gebruikt in plaats van amandelmeel. Dit maak je heel makkelijk door ingeroosterde hazelnoten te malen tot poeder.

Het recept

Hazelnootcake met Nutella frosting
Pin
Print

Hazelnootcake met Nutella frosting

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

25

minutes
Total time

55

minutes

Let op! De totale tijd is exclusief wacht- en afkoeltijd. Ik denk dat je er ongeveer 3 uur bij op moet tellen.

ingrediënten

  • Beslag:
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel

  • 100 gram (donker)bruine basterdsuiker

  • 80 gram hazelnootmeel

  • 2 middelgrote eieren

  • 50 ml (plantaaridge) melk

  • 40 gram (plantaardige) roomboter, gesmolten

  • snufje zout

  • Frosting:
  • 130 gram (plantaardige) roomboter, blokjes

  • 80 gram Nutella

  • 15 gram poedersuiker

  • 10 gram cacaopoeder

  • Nog meer nodig:
  • springvorm van 18 cm

  • velletje bakpapier

  • hand- of standmixer

  • spuitzak met spuitmondje naar keus (optioneel)

  • mengkom + siliconen spatel

Stappen

  • Bekleed eerst de bodem en rand van de springvorm met een velletje bakpapier. Ik gebruik altijd een paar druppels zonnebloemolie om dit te laten plakken.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onderwarmte).
  • Doe eerst alle natte ingrediënten voor het beslag in een kom samen met het zout. Meng dit door elkaar met behulp van een siliconen spatel.
  • Voeg dan de droge ingrediënten toe en roer dit door tot een glad beslag. Giet dit in de springvorm. Bak de cake gaar in ongeveer 28 minuten.
  • Direct na het bakken leg je ‘m op zijn kop op een afkoel rekje. Zo wordt de bovenkant iets platter.
  • In de tussentijd doe je de roomboter, welke op kamertemperatuur is, in een kom. Klop dit op een hoge stand luchtig. Je kunt dit zien doordat de boter witter wordt van kleur. Stop niet te snel, hoe luchtiger hoe beter. Bij elkaar een minuutje of tien. Dat ligt een beetje aan of je een hand- of standmixer gebruikt.
  • Voeg dan de Nutella, poedersuiker en het cacaopoeder toe. Mix eerst op lage stand, anders gaat het stuiven. Wanneer je een mooi gladde en luchtige crème hebt is het klaar. Je kunt het direct in de spuitzak scheppen. Doe wel eerst het spuitmondje erin, als je die hebt.
  • Wanneer de cake volledig is afgekoeld decoreer de deze met de Nutella frosting. Maak af met nog wat cacao of poedersuiker. Mijn hazelnoten waren op maar het is ook leuk om die nog grof te hakken er eroverheen te strooien. Ik koos nu voor wat krokante chocoladeparels.
  • Cake blijft het langst lekker buiten de koelkast. Roomboter kan ook wel een paar dagen koeling missen. Dus als hij binnen 3 dagen opgaat zou ik de cake gewoon op het aanrecht laten staan (wel afgedekt). Vers invriezen voor later kan ook prima.
Hazelnootcake met Nutella frosting

Opslaan?

Wil je het recept voor deze hazelnootcake met Nutella frosting opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin

Ben je ook zo dol op hazelnoten? Dan vind je deze drie recepten vast ook heerlijk! Vegan hazelnoot-koffiekoeken, luchtige hazelnoot chocolade toetjes of deze absolute knaller: hazelnoot schuimtaart.

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Sinaasappel-cranberry kruimelkoeken

volgend bericht

Uienbrood met gepofte knoflookboter

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍 ⠀⠀⠀ MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍
⠀⠀⠀
Ik vind dit toch een lekkere uitvinding! Súper makkelijk om te maken, groot plezier om op te eten en vooral tijdbesparend🙌🏻 Deze maakte ik een paar maanden geleden op de gok en is uitgegroeid tot mijn favoriet!
⠀⠀⠀
Dit is voor 2 porties:
➡️400 ml kokosdrink
➡️100 gram volvette Griekse yoghurt
➡️100 gram havermout
➡️3 maatschep el chiazaad
➡️3-4 maatschep el ahornsiroop
➡️1 tl Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
➡️150 diepvries frambozen
➡️Topping tips; verse aardbeien en geroosterde kokosflakes🥥
⠀⠀⠀
👉🏻Doe alle ingrediënten in een pot en roer even door. Voeg dan de frambozen toe. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast; het liefst een hele nacht.
⠀⠀⠀
👉🏻Roer de frambozen er grof doorheen en maak af met aardbeien en de kokosflakes. Eet smakelijk🥄
⠀⠀⠀
‼️Tip! Ook heel lekker om ipv de frambozen een paar blokjes diepvries passievrucht erin te doen💛
⠀⠀⠀
Ja; natuurlijk kun je variëren met soorten yoghurt/melk/zoetmiddel/fruit. Maar zoals hierboven beschreven vind ik ‘m op z’n best.
⠀⠀⠀
Is het naar jouw smaak te dik? Voeg dan nog wat melk of yoghurt toe. Te dun? Gebruik wat minder🥛 Ook lekker met een schep oploskoffie en een geprakte banaan bijvoorbeeld🍌
⠀⠀⠀
Mocht je het mee willen nemen zou ik pas vlak voor vertrek de bevroren frambozen erin doen, zo blijft het wat langer koud❄️
⠀⠀⠀
Nou nu zijn m’n tips op! Zeker als je nog niet bekend bent met overnight oats zou ik deze eens proberen. Sla je het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #havermout #oats #overnightoats #ontbijt #togoontbijt #aardbeien #frambozen #chiazaad #kaneel #ahornsiroop #ontbijtrecept #foodienl
YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROST YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROSTING🌱
⠀⠀⠀
adv - Vandaag heb ik een lekker bakrecept voor je!👩🏻‍🍳 Een cake met Griekse yoghurt en frambozen door het beslag🎂 Maar wat is een cake zonder frosting? Precies, niks!!
⠀⠀⠀
Ik heb er een hele lekkere bijgemaakt met limoen erdoor, past samen met de pistachenootjes perfect bij de cake! Ga voor het recept naar Velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en daar kun je ‘m vinden👍🏻 Veel bakplezier alvast. Sla je deze video op?✅
⠀⠀⠀
Voorlopig is dit mijn laatste video vanuit de prachtige showroom van @velthuizenkeukens , Als je nog opzoek bent naar keukeninspiratie zou ik écht een keertje langsgaan😍
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens
⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #yoghurtcake #frambozen #pistache #munt #velthuizenkeukens #woudenberg #foodienl #frosting #limoen #makingofreel #cakebeslag
DRIE DAGEN PORTUGAL❤️ ⠀⠀⠀ Dit was écht DRIE DAGEN PORTUGAL❤️
⠀⠀⠀
Dit was écht een geweldige persreis, ik heb zo genoten!🥰 Heel erg lekker gegeten, mooie landschappen, goed gezelschap, varen op de Douro, een hoop lol, het was leerzaam, de beste pastéis, samen koken met @chefvanderlecq & @jordalthuizen voor @jacqueshermus en de hele club! Zo kan ik nog wel even doorgaan👩🏻‍🍳 Hiervan een kleine complicatie in 42 seconden!🎥
⠀⠀⠀
Boodschap; Port is geen 65+ drankje, het is hip en lekker🍷 En je moet het gekoeld bewaren, wist je dat?👇🏻
⠀⠀⠀
Ónwijs bedankt voor dit @warres_port & @alicebown 🙌🏻
⠀⠀⠀
#persreis #eefoppersreis #nix18 #warresport #alicebown #portugal #portentonic #porto #blijemeid #aftermovie #eefsfood @thehealthysins @rosieswines #opuitnodiging
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord