• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Koekjes

Sinaasappel-cranberry kruimelkoeken

Eefje
Geen reacties
17 december 2021
Sinaasappel-cranberry kruimelkoeken

Dit recept heb ik al zo ongelofelijk vaak gebakken. Het deeg is namelijk met hetzelfde recept gemaakt als die ik altijd gebruikte voor de kruimelkoeken in mijn Eefsfoodpost. Ik heb een lekkere vulling gemaakt die goed bij het seizoen past. Deze sinaasappel-cranberry kruimelkoeken zijn niet moeilijk om te maken. Door deze vulling van cranberry en sinaasappel zit er ook een bittertje in. Zelf hou ik daar wel van. Mocht dat minder jouw ding zijn kun je de sinaasappel vervangen door bijvoorbeeld appel. Het recept is ook nog eens helemaal vegan!

Sinaasappel-cranberry kruimelkoeken

Het recept!

Sinaasappel-cranberry kruimelkoeken
Pin
Print

Sinaasappel-cranberry kruimelkoeken

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

9

stuks
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Let op! De totale tijd is nog exclusief wachttijd. Ik zou hier minimaal 4 uur voor uittrekken.

ingrediënten

  • Kruimeldeeg:
  • 150 gram (patent) bloem

  • 135 gram kristalsuiker

  • 125 gram ongezouten Vioblock (plantaardige boter)

  • 90 gram havermout

  • snuf zout

  • Vulling:
  • 150 gram verse cranberry’s

  • 2 handsinaasappels

  • 40 gram kristalsuiker

  • 2 el maizena

  • 1 tl vanille extract

  • 1 tl kaneel

  • 4 el water (meer als dat nodig is)

  • 3 el sinaasappelsap

  • rasp van een halve sinaasappel

  • Nog meer nodig:
  • keukenmachine, daarmee bedoel ik een kom met hakmes

  • steelpan

  • vierkante bakrand van 18 bij 18 cm

  • velletje bakpapier

Stappen

  • Bekleed eerste een bakplaat met bakpapier. Zet hierop de bakrand. Bekleed deze aan de binnenkant ook met bakpapier. Handig om 4 stroken te knippen en deze met een paar druppels zonnebloemolie vast te laten plakken.
  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine. Maal dit tot een kruimelig deeg. Houd hiervan 175 gram apart. De rest stort je in de bakrand. Druk dit goed en gelijkmatig aan.
  • Verwarm nu de oven voor op 175 graden hete lucht. De bodem bak je eerst 10 minuten voor.
  • In de tussentijd doe je de cranberry’s met het water, suiker, kaneel, sinaasappelrasp en vanille in een pan. Breng aan de kook tot de bessen kapot koken. Voeg dan de maizena toe en roer gelijk goed door. Het mengsel zal gelijk indikken. Zet het vuur dan uit.
  • Schil de sinaasappel door de dikke schil en het wit helemaal eraf te snijden. Snijd vervolgens de partjes los zonder stukjes tussenvlies. Doe dit boven een bordje, zo vang het gelijk het overige sap op. Voeg dit toe aan de cranberry’s in de steelpan. Als het goed is heb nu iets dat op compote lijkt qua structuur.
  • Wanneer de bodem is voorgebakken haal je deze uit de oven. Strooi hier twee eetlepels havermout overheen. Dit vangt nog wat extra vocht op tijdens het bakken. Schep het fruit mengsel erop en verdeel gelijkmatig. Strooi nu de apart gehouden kruimels eroverheen. Schuif de koek terug in de oven voor 20 minuten. Draai dan de bakplaat even om en bak nog eens 10 minuten.
  • Laat dan eerste een uurtje staan voor je de bakrand er vanaf haalt. De koek zal steviger worden naarmate deze goed afkoelt. Je kunt de koek een aantal dagen bewaren. Hij zal wel wat zachter worden. Wil je hem dus echt vers serveren zou ik ‘m de dag zelf of de dag ervoor maken. Maar wanneer hij zachter wordt is het ook onwijs lekker vind ik. Leuk om met een bolletje ijs te serveren als toetje.

Notities

    Opslaan?

    Wil je het recept voor deze sinaasappel-cranberry kruimelkoeken opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

    Pinterest Pin

    Liefs,
    Eefje

    Delen:
    geschreven door

    Eefje

    Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
    geef een reactie
    Geef een antwoord Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    vorig bericht

    Baked Alaska met passievruchtenvulling

    volgend bericht

    Hazelnootcake met Nutella frosting

    meest gelezen
    31.974x bekeken

    Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

    Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
    18.544x bekeken

    Super snelle pasta met tomaat en burrata

    Super snelle pasta met tomaat en burrata
    12.046x bekeken

    Tiramisu shortbread bars

    Tiramisu shortbread bars
    9.352x bekeken

    Blauwe bes cheesecake kruimel bites

    Blauwe bes cheesecake kruimel bites
    Over mij
    Eefje met camera

    Eefje

    Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


    Girl in a jacket
    Vega maaltijd recepten
    Maaltijden Recepten

    Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

    680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
    Maaltijden Recepten

    Patatje paddenstoelenstoof (vega)

    IMG_0256-1536x1024
    Maaltijden Recepten

    Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

    4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
    Maaltijden Recepten

    Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

    DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
    Recepten Salades

    Spinaziesalade met falafel en feta

    IMG_6840-1536x1024
    Dit vind je misschien ook leuk
    Red velvet taart
    Bakrecepten Recepten Taart

    Red velvet taart

    2 min leestijd
    18 augustus 2015
    Lemon meringue room taart
    Bakrecepten Recepten

    Lemon meringue room taart

    1 min leestijd
    28 maart 2020
    Tiramisu shortbread bars
    Koekjes Recepten

    Tiramisu shortbread bars

    4 min leestijd
    2 december 2020
    Karamel-pecan shortbread
    Bakrecepten Koekjes Recepten

    Karamel-pecan shortbread

    1 min leestijd
    18 december 2016
    Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
    Bakrecepten Recepten Taart

    Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

    1 min leestijd
    5 april 2020
    Panterprint cakerol met vanilleslagroom
    Bakrecepten Cake(jes)

    Panterprint cakerol met vanilleslagroom

    1 min leestijd
    6 december 2020

    eefsfood

    • thuis in Leiden
    • bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
    • ontwikkelt recepten en fotografeert eten
    • zakelijk; eef@highrollersagency.com

    Eefje | EEFSFOOD.NL
    8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
    AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
    NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
    KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
    VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
    KARAMEL SHORTBREAD🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In mi KARAMEL SHORTBREAD🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories laat ik nu in ongeveer 15 stappen het maakproces zien🎥 Mocht dat handig voor je zijn zou ik zeker even een kijkje nemen👩🏻‍🍳 Als je er vragen over hebt mag je die altijd stellen!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het perfecte baksel om nu al je paas sprinkles en eetbare versiering uit de kast te trekken hiervoor🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #karamelshortbread #chocolade #karamel #sprinkles #foodblog #heelhollandbakt #shortbread #vanille
    Laad meer... Volg op Instagram
    Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
    Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
    Logo
    • Algemene voorwaarden
    • Cookiestatement
    Logo
    • Home
    • Over mij
    • Recepten
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
    • Eef’s bakkerij
      • Taarten
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Blog
      • Persoonlijk
      • Eef test
      • Weekoverzichten
      • Ontvangen foodpost
      • Eetdagboeken
      • Eef’s boekenplank
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Eefsfoodpost
    • Zakelijk
    • Eefsfoodmail
    • FAQ
    Nieuwsbrief
    Nieuwsbrief
    Nieuwste recepten
    3 mei 2022

    8 x Lekkers met rood fruit

    8 x Lekkers met rood fruit
    28 april 2022

    Kersen kruimel cheesecake

    Kersen kruimel cheesecake
    13 april 2022

    Over de top verjaardagstaart

    Over de top verjaardagstaart
    7 april 2022

    Frambozencake met citroencrème

    Frambozencake met citroencrème
    5 april 2022

    Brownies met stroopwafel en pecannoten

    Brownies met stroopwafel en pecannoten
    0
    Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
    ik ga akkoord