• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse

Eefje
2 reacties
9 december 2021
Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse

Samenwerking – Kerst staat voor de deur en dat vraagt om een lekker feestelijk dessert. Voor mijn samenwerking met Deleukstetaartenshop ben ik daarmee aan de slag gegaan. Het is wel zo leuk om een showstopper op tafel te zetten. En het wordt nog leuker als dat niet al teveel moeite kost. En helemaal mooi zou zijn als het ook nog lekker smaakt. Die drie heb ik in één proberen te krijgen en volgens mij is dat goed gelukt met deze feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse. Extra leuk nieuws: ik mag een tof bakpakket weggeven. Hoe? Dat lees je onderaan het artikel.

Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse

Mixen

Ik heb naar hartelust rondgekeken op de site van Deleukstetaartenshop.nl. Gevaarlijk om te doen want je bent zo 2 uur verder. Van decoratie tot spuitmondjes en van bakvormen tot bakmixen. En dat is echt nog lang niet alles. Ik zag dat Callebaut (mijn favoriete chocolade om mee te werken) ook een mix heeft voor chocolademousse. Het leek me leuk om daarmee te beginnen. Vervolgens kwam het idee om er een sloffentaart mee te maken. Afgemaakt met chocoladeschotsen, dit maakt een baksel altijd feestelijk. Zo kwam alles een beetje bij elkaar tot dit recept. Alle tekst in het groen linkt naar de producten die ik heb gebruikt.

Mousse mix

Variatie

Zie dit recept vooral als inspiratie. Je kunt met zoveel lekkere smaken variëren. Wat dacht je ervan om een fruitige versie te maken? In plaats van koffie en Tia Maria gebruik je limoncello en ipv de chocolade topping gebruik je vers fruit zoals aardbeien en frambozen. Je kunt ook een fruitige mousse maken zoals bij dit recept.

Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse

Het recept

Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse
Pin
Print

Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

45

minutes
Baktijd

30

minutes
Total time

1

hour 

15

minutes

De totale tijd is exclusief wachttijd. Voor het afkoelen van de slof heb je ruim een uur nodig. En het opstijven van de mousse duurt in ieder geval 4 uur. Sowieso raad ik aan om de taart minimaal 1 dag van tevoren te maken.

ingrediënten

  • Bodem:
  • 250 gram Funcakes mix voor sloffenbodem

  • 75 gram roomboter, koud in blokjes

  • 1/2 middelgroot ei

  • Spijs:
  • 40 gram amandelmeel

  • 20 gram kristalsuiker

  • 1/2 middelgroot ei

  • Mousse:
  • 135 gram witte chocolademousse poeder van Callebaut*

  • 165 ml (volle) melk

  • 1 el Tia Maria*

  • 1 espresso shot

  • Topping:
  • 60 gram pure chocolade druppels

  • eetbare gouden confetti of andere sprinkles

  • witte chocolade krullen

  • cacaopoeder

  • Nog meer nodig:
  • sloffenvorm*

  • hand- of standmixer

  • bakplaat

  • 2 velletjes bakpapier

  • klein paletmes

  • acetaatfolie van minimaal 8 cm hoog

Stappen

  • Vet de binnenkant van de sloffenvorm in met een beetje boter. Bestuif dit vervolgens met bloem. Zet de vorm op een bakplaat met een velletje bakpapier ertussen.
  • Maak nu het deeg door de mix te mengen met roomboter en ei. Verdeel dit deeg gelijkmatig in de vorm. Maal nu het amandelmeel met suiker en een half ei tot een smeuïge spijs. Verdeel dit over de bodem tot 1,5 cm van de rand.
  • Verwarm nu pas de oven voor op 170 graden convectiestand (boven en onderwarmte). Zo kan het deeg nog een beetje rusten op het aanrecht. Eenmaal voorverwarmd schuif je de slof in de oven. Bak gaar en mooi bruin in 30-32 minuten.
  • Na 15 minuten afkoelen haal je de sloffenvorm er vanaf. Haal er eerst even een dun mesje langs zodat je zeker weet dat er geen deeg blijft hangen. Spoel de vorm schoon en droog af. Prik dan met een dikke satéprikker, breinaald of thermometer allemaal gaatjes in de slof tot ongeveer 1 cm van de rand. Prik niet helemaal tot de bodem maar tot halverwege ongeveer. Meng de espresso met de likeur of siroop en besprenkelen de slof royaal hiermee. Dit gaat handig met een keukenkwast.
  • Wanneer de slof bijna is afgekoeld knip je een lang stuk acetaatfolie af. Deze zet je rechtop rondom de slof. Laat hier de vorm weer omheen zakken.
  • Maak dan de chocolademousse volgens de verpakking. 5 Minuten mixen op hoge stand. Schep de mousse dan in de vorm en egaliseer de bovenkant goed. Zet in de koelkast voor minstens 4 uur, het liefst een hele nacht.
  • Daarna smelt je de pure chocolade au bain Marie. Neem een grote snijplank of kleine bakplaat met een velletje bakpapier erop. Giet hier de gesmolten chocolade op en strijk dit uit met een paletmes. Bestrooi dit met de eetbare confetti. Zet ook dit in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
  • Wanneer je de taart af gaat maken of serveren haal je de sloffenvorm van de taart. Het kan zijn dat dit een beetje stroef gaat. Duw in dat geval de taart van onderaf omhoog de vorm uit ipv andersom. Met een beetje beleid trek je ook de acetaatfolie rondom los. Haal een heet en droog paletmes langs de mousse om het nog strakker te maken. Decoreer de bovenkant met de witte chocolade krullen, cacaopoeder en de zelfgemaakte chocoladeschotsen.
  • Wil je er extra feest van maken? Zet er dan een paar brandende sterretjes in wanneer je de slof op tafel zet. Eet smakelijk!

Recept video

Notities

  • *Volgens de verpakking hoeft de mousse maar twee uur op te stijven. Neem voor deze taart minimaal 4 uur de tijd. Het is het beste om de taart een dag van tevoren te maken.
  • *Gebruik of drink je liever geen alcohol? Laat de Tia Maria dan achterwegen. Je zou het kunnen vervangen door een lekker siroopje welke je ook voor in de koffie gebruikt. Bijvoorbeeld kaneel of hazelnoot.
  • *De afmeting van de vorm is natuurlijk van invloed voor het eindresultaat. Ik heb een kleintje gebruikt van ongeveer 10 cm breed bij 18,5 cm lang. Mocht je een grotere sloffenvorm hebben van bijvoorbeeld 27 bij 12 cm zou je het recept ongeveer moeten verdubbelen. Er bestaan ook maten tussenin of je kunt het natuurlijk ook bakken in een ronde springvorm van 18 cm bijvoorbeeld. Je kunt er ook mini’s van maken dat is ook leuk om per persoon te serveren als gebakje. Probeer de verhoudingen wel goed te houden.
Feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse

Win een tof bakpakket!

Wil jij deze taart graag namaken? Dat komt mooi uit. Deleukstetaartenshop.nl heeft een heel leuk bakpakket beschikbaar gesteld voor één van jullie. Wanneer je wint ontvang je het volgende: een sloffenvorm, witte chocolademousse mix, een zak Callebaut pure chocoladedruppels, witte chocoladekrullen, een bakmix voor de sloffenbodem, gouden eetbare confetti en een rol acetaatfolie. Meedoen is heel makkelijk! De actie loopt via mijn Instagram pagina. Kijk hier en doe mee! Wil je je kansen verdubbelen? Kijk dan op de Instagram pagina van @Deleukstetaartenshop want daar geven ze ook zo’n pakket weg.

DLTS bakpakket

Opslaan?

Wil je het recept voor deze feestelijke tiramisuslof met witte chocolademousse opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin

Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Deleukstetaartenhop.nl

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Petra Groen-de Wit

    9 december 2021 20:11

    Alles gelijk besteld bij de leukstetaartenshop, deze komt met kerst op tafel! Echt top,thx voor deze leuke slof!

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 december 2021 20:19

      Wat geweldig leuk om te lezen Petra! Graag gedaan. Stuur je mij een foto van het resultaat? 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Speculoostaart met koffiemousse

volgend bericht

Abrikoos-rozemarijnkoeken met witte chocolade

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord