Wil je tijdens kerst een heel lekker toetje op tafel zetten zonder al teveel moeite te doen? Dat zit je met dit recept voor luchtige hazelnoot chocolade toetjes goed. De mousse bestaat maar uit 4 ingrediënten en ze zijn ook nog eens zo gemaakt! Het woord luchtig betekent in deze niet dat het niet machtig is. De slagroom meng je namelijk met een mengsel van witte chocolade en Nutella.

Het toetje maak je af met een dun laagje pure chocolade en geroosterde hazelnoten. Hier kun je dus lekker in hakken met je lepel voor een crunchy bite. Houd het dus écht dun, anders breekt het niet en wordt de pure chocolade te overheersend. De eerst hap die ik nam deed mij echt heel erg aan Kinder Bueno denken. Yumm! Het makkelijkst kun je maatbeker gebruiken om alles in op te kloppen en mixen. En daarbij is het fijn om een staafmixer met garde opzetstuk te gebruiken. Heb je deze niet? Neem dan een handmixer met maar 1 garde erin. Mocht je het helemaal die hard willen doen kun je de slagroom ook met de hand opkloppen. Neem dan een siliconen spatel om het choco/Nutella mengsel er op rap tempo doorheen te spatelen.
Het recept
Luchtige hazelnoot chocolade toetjes
3
Personen30
minutes2
hours3
hoursLuchtige hazelnoot chocolade toetjes. Met maar een paar ingrediënten tover je deze toetjes op tafel. Ze zijn ook heel goed voor te bereiden.
ingrediënten
- Mousse:
200 ml slagroom
50 gram witte chocolade, gesmolten
50 gram Nutella
1 tl vanillepasta- of extract
- Topping:
45 gram pure chocolade, gesmolten
45 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- Nog meer nodig:
3 lage glazen met een doorsnee van 7,5 cm
spuitzak (optioneel)
staafmixer met garde
Stappen
- Smelt eerst de witte chocolade au bain marie, roer hier dan de Nutella doorheen tot een glad en dik vloeibaar mengsel.
- Klop dan de slagroom tegen het lobbige aan samen met de vanille. Dit houdt in dat de oppervlakte nog egaal vloeit. Het is dus luchtig maar nog helemaal niet stijf.
- Giet dan al mixend op een lage stand het chocolade mengsel bij de slagroom, let op dat dit niet nog heel warm is. Zorg dat alles gelijk goed wordt meegenomen. Zo voorkom je mogelijk klontjes. De mousse wordt nu gelijk een heel stuk steviger en gaat van gietbaar naar schepbaar.
- Als alles goed is gemengd schep je de mousse in 3 kleine glazen. Als je het super strak wil doen kun je de mousse eerst in een spuitzak scheppen en het vervolgens mooie doseren in de glazen.
- Strijk de bovenkant van de mousse glad en zet de glazen voor minimaal een uur in de koelkast. Smelt in tussentijd de pure chocolade.
- Maak de mousse af met een heel dun laagje hiervan. Om het goed te verdelen kun je het in een boterham zakje doen. Knip een klein puntje af en verdeel het bovenop. Als je het glas pakt en er een paar keer met je hand tegen de onderkant ‘slaat’ helpt dat ook met verdelen. Verdeel direct de geroosterde hazelnoten eroverheen.
- Zet (minimaal 1,5 uur) terug in de koelkast tot je ze gaat serveren. Eventueel leuk om er een sterretje in te zetten wanneer je de toetjes op tafel zet. Eet smakelijk!
Notities
- Rooster vooraf de hazelnoten. Eigenlijk doe ik dit altijd gelijk met een grote hoeveelheid, dan kun je het gewoon zo uit de kast halen. Meestal rooster ik ze voor 10-12 minuten op een bakplaat in een oven van 190 graden hete lucht.
- Je kunt ook eerst de hazelnoten op de mousse leggen en dan de chocolade er overheen drizzelen. Bewaar dan niet te lang omdat de noten sneller zacht zullen worden.
Opslaan
Wil je het recept voor deze luchtige hazelnoot chocolade toetjes opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Ben je dol op hazelnoten en wil je helemaal los met een wat moeilijker recept? Dan is deze hazelnoot schuimtaart met koffie slagroom misschien wel iets voor jou!