Whoaaa, op het nippertje heb ik nog een knaller van een Sint recept voor je. Ik raakte geïnspireerd door mijn eigen lemon merengue ijstaart van en tijdje geleden. Daar kon ik ook een Sint tintje aan geven en toen kwam deze kruidnoten ijstaart met chocolade ganache daaruit. Je moet ‘m wel even een dag of avond van tevoren maken, maar dan heb je wel iets verrassends om op tafel te zetten.

Gemak
Het maken is echt makkelijk en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Belangrijker nog, je hebt ook geen ijsmachine nodig. Wel een cakeblik, een hand- of standmixer en een vriezer. Het is echt maar 20 minuten werk en het wachten kan beginnen.

Variëren
Met de smaak kun je alle kanten op. De basis is niet meer dan slagroom en gecondenseerde melk. Je zou hier ook frambozen aan toe kunnen voegen of bijvoorbeeld iets doen met karamelsaus. Het is heel basic dus je kunt het helemaal aankleden zoals je zelf wil. Makkelijk voor te bereiden ook dus ideaal om een meergangen diner mee af te sluiten.

Het recept!
Kruidnoten ijstaart met chocolade ganache
10
personen30
minutes6
hours6
hours30
minutesKruidnoten ijstaart met chocolade ganache. Een eenvoudig te maken toetje die ook nog eens hartstikke feestelijk is. Ga jij het maken?
ingrediënten
- Voor de taart:
500 ml slagroom
350 gram gecondenseerde melk
150 gram naturel kruidnoten
90 gram melkchocolade, gesmolten
1 el vanille extract
- Topping:
55 gram pure chocolade
35 ml slagroom
Sint chocolade
chocolade kruidnoten
kokos kruidnoten
- Nog meer nodig:
cakeblik van ongeveer 25 cm
velletje bakpapier
mengkom
hand- of standmixer
siliconen spatel
keukenmachine
Stappen
- Zet het cakeblik alvast klaar met een velletje bakpapier erin. Een beetje zonnebloemolie helpt om dit goed te laten plakken.
- Klop de slagroom lobbig met de vanille en giet dan al mixend de gecondenseerde melk erbij.
- Maal de kruidnoten fijn tot poeder en spatel dit door het mengsel.
- Zorg dat in tussentijd de chocolade is gesmolten. Dit kan au bain Marie of in de magnetron.
- Schep een derde van het mengsel in het blik, verdeel goed. Het blik een paar keer op het aanrecht meppen helpt goed met het verdelen. Verdeel dan de helft van de chocolade hierop. Strijk uit met een paletmes.
- Schep hier weer een derde van het mengsel op en herhaal dit tot 3 lagen mengsel en 2 lagen chocolade.
- Strijk de bovenkant goed glad want dit wordt straks de onderkant. Zet minimaal 1 nacht in de vriezer.
- Wanneer je de taart serveren breng je de slagroom aan de kook. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade toe. Laat even een paar minuten staan en roer dan tot een glimmende ganache. Laat dan nog een kleine 10 minuten verder afkoelen.
- Los de ijstaart uit het blik, strijk hier de ganache overheen en decoreer met al het sint snoepgoed. Direct serveren of terug zetten in de vriezer voor later. Eet smakelijk!

Opslaan?
Wil je het recept voor kruidnoten ijstaart met chocolade ganache opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Opzoek naar meer recepten meer kruidnoten? Wat dacht je van deze brownie-speculaas bombe met truffel kruidnoten? Heerlijk, leuk om te maken en helemaal tof om te serveren. Maar ook deze sinaasappel cheesecake met kruidnotenbodem is heerlijk. Fijn Sinterklaas weekend gewenst alvast!