• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Recepten Vegan lekkers

3 x Vegan botercrème

Eefje
4 reacties
25 november 2021
3 x Vegan botercrème

Samenwerking – Leuk dat je er bent! In dit artikel ga ik je voorzien van inspiratie voor 3 verschillende soorten frosting. Decoreer jij je cupcakes en taarten graag met botercrème? Lees dan vooral verder. Ik heb twee soorten met fruitsmaak gemaakt en de derde is met koffiesmaak en karamelsuiker crunch. Verwerk vooral ook je eigen smaak voorkeur en wees creatief. 3 x Vegan botercrème, ben je er klaar voor? Komt-ie!

3 x Vegan botercrème

Violife

Mocht je het hebben gemist (wat bijna niet kan met de lekkere recepten die de laatste tijd live zijn gegaan), vertel ik graag nog eens dat VIOBLOCK in een nieuw jasje zit. Voorheen lag dit product als Flora Plant in de schappen. Nu het bij Violife hoort is het recept van de boter verbeterd en nog steeds 1 op 1 te vervangen door reguliere roomboter. Je levert niet in op smaak! Naast het maken van lekkere frosting kun je er ook goed mee bakken, braden en smeren. Het is vrij van allergenen dus voor heel veel mensen geschikt om te gebruiken. Naast VIOBLOCK heb ik ook Violife Creamy gebruikt, dit is een plantaardige roomkaas op basis van kokos. Met de boter heb ik al heel wat recepten gemaakt. Ik link hier graag even de eerst keer dat ik het gebruikte om botercrème mee te maken. Klik hier voor een heerlijke chocoladetaart.

3 x Vegan botercrème

Dit heb je nodig

Het is niet onmogelijk om met een handmixer botercrème te maken, maar je arm gaat vermoedelijk wel protesteren. Als je een standmixer hebt, pak die er dan vooral bij! Ik gebruik zelf altijd een vlinder om mee te kloppen maar als je liever een garde gebruikt kan dat ook. Ook zou ik een siliconen spatel, weegschaal en steelpan bij de hand houden.

3 x Vegan botercrème

De basis

Voor alledrie deze botercrèmes moet de VIOBLOCK op kamertemperatuur zijn, net als de Violife Creamy. Ik haal het meestal twee uur van tevoren uit de koelkast en leg het op het aanrecht. Snijd de boter dan in blokjes. Dat meng je een minuut op een lage stand. Vervolgens houd ik altijd de buitenkant van de kom even onder de hete kraan. Dit geeft net dat beetje extra. Als het goed is pakt ie nu alle boter mee tijdens het mengen. Meng dan een minuut of 5 op 80% power. Schraap de boter dan goed van de randen en herhaal dit nog eens 5 minuten. Je ziet dat de boter veel witter van kleur wordt. Dit is goed want dat betekent dat het lucht opneemt en dat is precies wat je wil. Schraap de boter nog eens bij en klop nog een paar minuten op een hoge stand. Dat is de basis voor elke botercrème.

Close up Violife

Aardbeien botercrème

Aardbeien botercrème

500 gram ongezouten VIOBLOCK, in blokjes
150 gram poedersuiker
100 gram Violife Creamy
20 gram gevriesdroogde aardbeien, fijngemalen tot poeder
1 tl vanillepasta- of extract

Wanneer de boter luchtig is meng je de roomkaas samen met de poedersuiker. Maal de aardbeien fijn tot poeder en voeg dit samen met de vanille toe aan de boter. Voeg hier al een eetlepel van het roomkaas mengsel aan toe. Meng op een lage stand. Als dit door elkaar zit voeg je weer een eetlepel toe. Herhaal dit tot alle plantaardige roomkaas er doorheen zit. Je aardbeien botercrème is klaar voor gebruik.

Hoeveelheid: het taartje heeft een diameter van 15 cm en heeft 3 lagen cake. Ik had nog genoeg over om er ook 6 cupcakes mee op te spuiten.

Koffie karamel botercrème

Koffie karamel botercrème

250 gram ongezouten VIOBLOCK, in blokjes
80 gram karamelsuiker
1 zakje oploskoffie (1,8 gram)
1 el plantaardige melk
1/2 tl vanillepasta- of extract

Deze crème behoeft iets meer werk. De karamelsuiker maak je namelijk zelf. Neem een steelpan en doe hier 150 gram suiker met 32 gram water bij. Zet op laag vuur en breng aan de kook. Wanneer het kookt blijf er dan bij staan. Wacht tot het begint te kleuren. Loop echt niet weg want op dit moment kan het elk moment verbranden. Roeren is niet nodig. Als je een mooie bruine kleur ziet en het niet verbrand ruikt giet je de karamel op een velletje bakpapier welke op een bakplaat ligt. Laat dit dun uitlopen door de bakplaat heen en weer te bewegen. Het koelt vrij snel af. Breek het dan in stukken, pas op want het is scherp. Maal 80 gram van de karamel weer fijn tot suiker. Dit bezorgt de crème een subtiele karamel smaak en een lekkere crunch. Los de koffie op in de plantaardige melk. Voeg alles tegelijk toe aan de luchtige boter, schraap de randen af en toe bij en meng nog een minuut of 5 op een hoge stand. Klaar voor gebruik.

Hoeveelheid: het decoreren van zo’n 8-10 cupcakes

Citroen-roomkaas-botercrème

Citroen roomkaas botercrème

250 gram ongezouten VIOBLOCK, in blokjes
200 gram Violife Creamy
100 gram poedersuiker
rasp van 2 kleine (bio) citroenen
1 tl vanillepasta- of extract

Meng de poedersuiker met de roomkaas. Voeg dit in kleine delen toe aan de luchtige roomboter. Als dit goed gemengd is voeg je de vanille en citroenrasp toe. Meng dit er doorheen en de botercrème is klaar voor gebruik.

Hoeveelheid: een klein taartjes of ongeveer 16 cupcakes

Geschift?

Een geschifte botercrème zit soms in een klein hoekje, plantaardig of niet. Hoe groter het deel roomkaas ten opzichte van de boter, hoe groter de kans dat het ‘fout’ gaat. Het gebeurt mij zelden, maar met de citroen-roomkaas-botercrème ging het toch even mis. Ik voegde de roomkaas namelijk te snel en met te grote hoeveelheden toe. Wat doe je dan? Geen paniek! Als je botercrème in de schift zit zet je de kom in een grotere kom die je voor een deel hebt gevuld met heet water uit de kraan. Neem een siliconen spatel en roer de crème handmatig door. Als alles goed gaat verdwijnt de schift en komt er weer een mooie gladde crème tevoorschijn. Laat het dan even staan tot de warmte uit de kom is, het liefst nog iets langer. En dan kun je de crème weer onder de machine zetten om op een hoge stand luchtig(er) te kloppen.

3 x Vegan botercrème

Opvallend

De smaak vind ik echt top, dat kun je wel aan Violife overlaten. Wat mij wel is opgevallen is dat de botercrème, hoe luchtig je ‘m ook klopt, iets steviger is dan reguliere roomboter. Nou heeft de temperatuur in je keuken daar natuurlijk ook invloed op, maar ik denk ook dat het een beetje door de samenstelling komt. Voor het afsmeren komt dat supergoed uit; doordat het iets steviger is kun je er namelijk super strak mee afsmeren zoals je kunt zien bij de aardbeientaart. De plantaardige roomkaas is ook compact en dik van structuur, het is daarom echt belangrijk dat je de tijd neemt om de plantaardige boter goed op te kloppen. Je kan de crème nog wat soepeler maken met een beetje plantaardige melk of room. Als je er cupcakes mee decoreert zou ik een enkele rozet adviseren voor een lekkere verhouding met het cakeje.

3 x Vegan botercrème

Recept opslaan?

Wil je de recepten voor 3 x vegan botercrème opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te nemen? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Heb jij VIOBLOCK al eens geprobeerd? Je vind het in de koelschappen bij o.a. Albert Heijn. Ik ben benieuwd welke crème jij als eerst gaat proberen.

Pinterest Pin
3 x Vegan botercrème

Dit artikel is geschreven in betaalde samenwerking met Violife.

Liefs,
Eefje

Aardbeien Botercreme Citroen Koffie Vegan
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Johanneke

    18 augustus 2022 14:55

    Wat een prachtige recepten voor de vegan botercreme! Zojuist de citroen variant gemaakt. Maar de creme is veel te slap. Ik wil er een hoge cake/taart mee maken. Maar het zakt nu helemaal in elkaar. Heb je een tip??

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 augustus 2022 23:06

      Dankjewel!! Koelen tot het weer wat meer opstijft en iets minder warme dagen uitkiezen om te maken. Klinkt flauw dat laatste, maar het is wel echt waar! Hoop dat het alsnog gelukt is 🙂

      Beantwoord
  2. Eelko

    26 maart 2023 10:09

    Dank je voor de methode om de botercreme te maken. Hierdoor kon ik vanochtend in krap twee uur de taart voor de verjaardag van mijn zoontje van vier redden.

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 maart 2023 19:14

      Wat geweldig om te lezen Eelko!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Frambozenslof met pistachespijs

volgend bericht

Kruidnoten ijstaart met chocolade ganache

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord