• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Frambozenslof met pistachespijs

Eefje
7 reacties
24 november 2021
Frambozenslof met pistachespijs

Is het geen plaatje? Ik was zelf positief verrast over de looks van deze frambozenslof met pistachespijs. Een echte showstopper om op tafel te zetten! Naast lekker is het ook nog eens leuk om te maken. Ik vertel je snel hoe!

Frambozenslof met pistachespijs

Het fruit

Mijn plan was dus om de mousse uitsluitend met frambozen te maken. Maar wat denk je? De inventarislijst in mijn hoofd kwam niet overeen met de realiteit. Ik besloot om de helft aan te vullen met gemixt rood fruit, dat had ik namelijk nog wel in de vriezer liggen. Hier heeft de slof ook zijn mooie (paarse) kleur aan te danken, dit komt voornamelijk door een paar bramen die daarin zitten. De smaak wordt ook iets anders door de blauwe en rode besjes die ook in de mix zitten. Ik vind dat juist lekker fris.

Frambozenslof met pistachespijs

Kleur

Als je deze paarsige kleur ook wil? Gebruik dan ook 50/50 fruit. Dus de helft frambozen en de helft Wanneer je alleen frambozen gebruikt is het meer een lichtere roze kleur. Hoe dat eruit ziet kun je zien bij dit recept voor een frisse framboos-kokostaart. Die trouwens ook héél lekker is!

Frambozenslof met pistachespijs

Gelatine

Wat je misschien niet weet over gelatine is, hoe langer je het laat weken hoe beter de werking wordt. Ergens is dat best gek omdat bijna overal staat staat je het 10-15 minuten moet laten weken voor gebruik. Zelfs met deze kennis is huis heb ik een foutje gemaakt. Er kwam namelijk iets tussen waardoor de gelatine wel 1,5 a 2 uur heeft staan weken. Dit resulteerde in een mousse die flink stevig is. Wellicht zie je dat ook terug op de foto. Absoluut niet vies maar voor het lekkere zou het wel iets minder mogen. Volg dus gewoon het recept zoals ik het beschrijf. Dan komt het helemaal goed.

Wil je liever agar agar gebruiken? Dit zou moeten kunnen, ik heb er alleen niet zoveel ervaring mee. Via google kun je makkelijke omreken schema’s vinden. Denk er wel aan dat agar agar altijd even goed mee moet koken in een mengsel. Anders heb je kans dat het niet (goed) werkt.

Het recept!

Frambozenslof met pistachespijs
Pin
Print

Frambozenslof met pistachespijs

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

45

minutes
Baktijd

28

minutes
Total time

1

hour 

13

minutes

De totale tijd is excl. wachttijd van zo’n 6 uur.

ingrediënten

  • Bodem:
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel

  • 65 gram roomboter, koud en in blokjes

  • 55 gram witte basterdsuiker

  • 1/4de middelgroot geklutst ei

  • snuf zout

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille extract

  • Vulling:
  • 50 gram pistachenoten

  • 35 gram kristalsuiker

  • 1/2 geklutst middelgroot ei

  • rasp van een halve citroen

  • Mousse:
  • 200 ml slagroom

  • 180 gram diepvries frambozen of gemengd rood fruit

  • 45 gram witte basterdsuiker

  • 1 tl vanille extract

  • 3 blaadjes gelatine

  • Topping:
  • verse frambozen

  • pistachenoten, grof gehakt.

  • ongeveer 35 gram witte chocolade

  • Nog meer nodig:
  • steelpan

  • bolzeef

  • acetaatfolie van 8 cm hoog

  • mengkom

  • handmixer

  • staafmixer

  • sloffenvorm van ongeveer 10 cm breed en 18,5 cm lang

Stappen

  • Maak eerst het deeg door alles hiervoor bij elkaar in een kom te doen en te mengen tot een soepel deeg. Kan met de hand maar het is beter als je een hand- of stand mixer gebruikt. Anders wordt het deeg vrij slap door de warmte van je handen.
  • Vet de binnenkant van de sloffenvorm in met een dun laagje boter en bestuif dit vervolgens met bloem. Zet deze op een bakplaat met een velletje bakpapier erop.
  • Verdeel het deeg zo egaal mogelijk in de vorm. Maak vervolgens de spijs door alles hiervoor fijn te malen tot een soepel maar zeker niet dun mengsel. Verdeel dit dan tot ongeveer 1,5 cm van de rand op het deeg. Dit kan met een eetlepel of spuitzak.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden convectiestand (boven en onder warmte). Bak de slof dan mooi bruin en gaar in ongeveer 28 minuten. Haal na ongeveer 10 minuten afkoelen de vorm van de slof. Deze moet helemaal afgekoeld zijn voordat de mousse erop gaat.
  • In tussentijd zet je het fruit in een steelpan op laag vuur. Zet nu ook de gelatine te weken in koud water. Wanneer het fruit warm en zacht is zet je de staafmixer erin. Haal het geheel dan door een bolzeef. Druk het er met de bolle kant van een eetlepel doorheen. Het plakkerige pitten prutje mag weg en de gladde puree die je overhoudt doe je terug in de steelpan. Verhit dit en zet het vuur dan uit. Los hierin de gelatineblaadjes op.
  • Wanneer dit is gedaan is het tijd om de slagroom stijf te kloppen samen met de vanille en de witte basterdsuiker. Wanneer de vruchtenpuree is afgekoeld tot handwarm of kouder, giet je dit al roerend bij de slagroom. Niet teveel in één keer want je wil niet dat het gaat schiften. Spatel door tot een mooie egale mousse.
  • Verkas de slof naar een kleinere snijplank met een velletje bakpapier erop (een bakplaat past moeilijk in de koelkast). Knip een stuk acetaat folie af en zet dit rechtop om de slof heen. Hier omheen zet je de sloffen vorm weer terug (de folie zit dus tussen de vorm en de slof). Zo creëer je hoogte zodat de mousse niet overstroomd. Giet de mousse op de slof en schuif deze voor 3 tot 4 uur in de koelkast. Ik zou aanraden deze taart gewoon een dag van tevoren te maken.
  • Haal de vorm en folie er dan vanaf. Zet de frambozen er mooi op en maak af met wat gesmolten witte chocolade. Doe dit in een boterhamzakjes en knip een klein puntje af om het eroverheen te swirlen. Als laatste strooi je er nog wat fijngehakte pistachenoten overheen. Eet smakelijk!

Opslaan?

Wil je het recept voor deze frambozenslof met pistachespijs opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Frambozen Pistache spijs Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Jantsje

    29 november 2021 15:43

    Hi eefje, ,
    Ik wil dit recept graag met kerst maken maar dan met kersen
    Kan ik de frambozen 1:1 vervangen voor kersen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 november 2021 22:25

      Ik denk dat het 1 op 1 kan. Maar betwijfel het succes qua smaak. Kersen smaak komt er vaak heel slecht bovenuit, vind ik zelf. Maar proberen kan altijd! Succes.

      Beantwoord
  2. Leonie

    23 januari 2022 13:19

    Waar koop je zo’n sloffenvorm van 18,5cm want ik kan die online nergens vinden. Wel kleiner en groter maar niet deze tussen maat..

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 januari 2022 14:21

      Deze heb ik een keer gekregen ergens, ik weet dus niet precies waar die vandaan komt. Wellicht kun je de verhouding een beetje verrekenen en ‘m in een iets grotere of kleineren vorm maken 🙂

      Beantwoord
    2. Marieke

      9 april 2022 15:03

      Op Bol.com staat een verstelbare sloffenring met 8 mini ringen voor maar 29,95

      Beantwoord
  3. Tessa

    10 oktober 2022 11:15

    Hoi Eefje,

    Ik kwam toevallig bij jou site terecht toen ik opzoek was na een kleine taart voor visite.
    Wat een gave recepten staan erop zeg!
    Kan niet wachten om er dingen van te maken.
    Nu wou ik voor de visite een slof maken met een frisse vulling erop. Dus dacht aan een fruitmousse bv frambozen.
    Is dit lekkerde met pistache spijs of amandelspijs?
    Ik eet zelf nooit echt pistachenootjes.. niet mega fan van(als losse nootjes, ken het niet in taarten). Wat raar jij aan? Of zou je eerder de perzikslof aanraden? Die zag er ook heel mooi en lekker uit

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 oktober 2022 10:07

      Hoi Tessa, dank voor de lieve complimenten. Als jij bekender bent met amandelspijs? Vooral doen! Ik eet heel graag pistachenoten, ben echt dol op die smaak. Het kan allebei hoor. Amandel is gewoon de standaard en pistache is een leuke en lekkere variatie daarop. De frambozenmousse zou ik eerder kiezen dan de perzik versie. Ben je zo geholpen?

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Geroosterde paprika pompoensoep

volgend bericht

3 x Vegan botercrème

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord