• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Koekjes

Speculoos millionaires boterkoek

Eefje
5 reacties
4 november 2021
Speculoos millionaires boterkoek

Whoaaa, ik heb gewoon weer een boterkoek extreme recept voor je. Mijn appel kruimel cheesecake boterkoek is echt súper goed ontvangen. Vét leuk! Dat heeft me aan het denken gezet om een nieuwe deluxe versie te maken. Deze boterkoek heb ik omgedoopt tot speculoos millionaires boterkoek. Ben je er klaar voor? Komt ie!

Speculoos millionaires boterkoek

Combineren kun je leren

Ik heb wederom 3 van mijn favorieten verwerkt in één baksel! Speculoos, ik ben er dol op. Speculoos, ik heb zowel het koekje als de pasta gebruikt. Boterkoek natuurlijk en een lekkere laag karamel met pure chocolade. Ik gebruik hiervoor graag pure chocolade omdat dit lekker tegen hangt op al het zoete. Mocht je daar niet zo van houden kun je natuurlijk ook melkchocolade gebruiken. Het geheel zal dan wel wat zoeter smaken, dus dat is aan jou.

Speculoos millionaires boterkoek

Even geduld

Het maken van het baksel zelf kost niet extreem veel tijd, maar je hebt wel wat geduld nodig. Het geheel moet volledig afkoelen en heel goed opstijven. Het beste kun je dit doen zonder de koelkast te gebruiken. Gewoon op het aanrecht laten staan is top. Maar maak ‘m dus wel een dag van tevoren.

Het recept!

Speculoos millionaires boterkoek
Pin
Print

Speculoos millionaires boterkoek

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

12

blokjes
Voorbereiding

1

hour 
Baktijd

18

minutes
Totale tijd

12

hours 

Speculoos millionaires boterkoek. Een combinatie van drie heerlijkheden in één. Smeuïg, zoet en bomvol smaak. Ga jij ze ook maken?

ingrediënten

  • Bodem:
  • 280 gram patent bloem

  • 250 gram roomboter, in koude blokjes

  • 100 gram kristalsuiker

  • 80 gram witte basterdsuiker

  • 10 speculoos koekjes, in kleine stukjes

  • flinke snuf zout

  • Karamellaag:
  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 50 gram roomboter

  • 40 gram donkerbruine basterdsuiker

  • 1 tl vanillepasta

  • Topping:
  • 140 gram pure chocolade druppels*

  • 2 eetlepels speculoos pasta

  • 4 speculoos koekjes, fijngehakt

  • optioneel wat zeezout flakes

  • Nog meer nodig:
  • bakvorm of bakrand van 18 bij 18 cm

  • bakpapier

  • steelpan

  • siliconen spatel

  • standmixer

  • paletmes

Stappen

  • Bekleed eerst de bakvorm of rand met een velletje bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  • Maak het deeg door eerst de boter met twee soorten suiker en het zout te mengen. Voeg dan de patent bloem toe en kneed tot het bijna een deeg is. Voeg dan fijngehakte speculoos koekjes toe en kneed door tot een deeg bal.
  • Verdeel dit zo egaal mogelijk in de vorm en bak gaar en goudbruin in ongeveer 18 minuten.
  • Wanneer de ergste hitte er vanaf is begin je aan de karamel. Hier doe je alle ingrediënten voor in een steelpan. Breng aan de kook op laag vuur. Blijf de hele tijd zoveel mogelijk roeren. Als het eenmaal kookt blijf je roeren tot het een beetje indikt en de karamel los komt van de pan. Dit duurt nog eens ongeveer 3 minuten, maar kan ook afhankelijk zijn van hoe groot je steelpan is.
  • Giet de karamel direct op de boterkoek. Pak je paletmes erbij en strijk dit zo egaal mogelijk uit. Doe dit gelijk want de karamel wordt snel stevig.
  • Wacht ongeveer 12 minuten en strooi dan de chocolade druppels eroverheen. Deze smelten door de warmte van de karamel. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Strijk dan glad uit.
  • Roer de speculoos goed los en doe dit in een boterham zakje. Knip een puntje af en swirl het op de chocolade. Haal het paletmes er heen en weer doorheen voor een leuk effect. Strooi dan de koek kruimels erop en eventueel de zout flakes.
  • Laat het voor minimaal 8 uur op het aanrecht staan. Wanneer het helemaal is afgekoeld kun je er een snijplank opleggen zodat het niet staat te verstoffen.
  • Til de boterkoek uit de vorm of haal de rand er vanaf. Snijd in blokjes, die kun je zo klein of groot maken als je zelf wil. Bewaar luchtdicht voor een dag of 6 maar je kunt het ook prima invriezen!

Notities

  • *Hiervoor gebruik ik de druppels van Callebaut

Wil je het recept voor deze speculoos millionaires boterkoek opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin

Ben jij net zo dol op shortbread als ik? Dan heb ik hier nog een paar heerlijke recepten voor je! Wat dacht je van karamel shortbread met kokosbodem? Maar als je echt met iets aan wil komen? Dan is dit de grootste knaller; tiramisu shortbread bars. Veel bakplezier en eet smakelijk alvast.

Liefs,
Eefje

Boterkoek Chocolade Karamel speculoos
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
5 reacties
  1. Silvia

    8 november 2021 19:20

    Hallo Eef, wat een heerlijk recept weer en prachtige foto’s heb je erbij gemaakt. Ik wil graag een bakrand van 18×18 aanschaffen. Nog enig idee waar jij hem hebt gekocht? Ik ben met name benieuwd naar de hoogte van de bakrand, hoe hoog die iig moet zijn. Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 november 2021 21:07

      Hi Silvia, volg je mij ook op Instagram? In mijn FAQ highlight staat er het eea over. Uit mijn hoofd zijn die randen die ik gebruik 5 cm hoog. Laat even weten of je het gevonden hebt 🙂

      Beantwoord
      1. Silvia

        17 november 2021 06:39

        Ja, ik volg je zeker op Insta en wist ook dat ik er een keer eerder iets van voorbij had zien komen. Ik had al wel tussen je highlights gekeken, maar kon ‘t nog niet vinden, vandaar mijn berichtje. Nu alsnog gevonden, thanks!!

        Beantwoord
  2. Ingrid

    9 november 2021 20:52

    Hi Eefje,
    Ik heb dit recept afgelopen zaterdag gemaakt voor de verjaardag van mijn zoon. Zondag in kleine blokjes geserveerd. Heel goed ontvangen door de visite zondag. Super lekker maar heel machtig. Die kleine blokjes waren groot zat. Kon men er nog 1 extra nemen. Bedankt voor het delen.
    Groet Ingrid

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 november 2021 07:14

      Hi Ingrid, wat leuk om te lezen! Machtig zijn ze inderdaad, en ook lang goed te houden. Dus je kunt er extra lang van genieten met kleine blokjes. Jij bedankt voor je reactie. Groetjes, Eefje

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Overnight oats met biet en frambozen

volgend bericht

In je eentje naar een concert en het theater

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord