Dit mooie ontbijtje komt op een natuurlijk manier aan z’n kleur. Het komt door de bietjes en frambozen die er doorheen zitten. Een leuke manier om wat groente aan je ontbijt toe te voegen. Ik doe dat niet zo vaak als dat ik zou willen maar dit is wel een hele leuke. De smaak van de bietjes proef je subtiel terug. Maak deze overnight oats met biet en frambozen een avond van tevoren en je bent in no time klaar de volgende ochtend.

Een beetje geduld
Het lekkerst is het om dit ontbijt een hele nacht in de koelkast te hebben staan. Maar mocht je niet zo lang te tijd hebben kom je met een uurtje wachten ook een heel eind. Vier uurtjes kan ook, zo kun je het ‘s ochtends klaarmaken als lunch bijvoorbeeld. Het heeft gewoon wat tijd nodig om lekker in te dikken.

Verantwoord
De truc met ‘verantwoorde’ ontbijtjes is wel dat je het ook lekker maakt. Dan wordt het ook leuk om zoiets te eten. Hoe vaak ik in het verleden wel niet ‘iewl’ heb gedacht bij de eerste hap. Dan wilde ik weer iets ‘te’ gezond maken. Zo maak ik gebruik van lekkere volle yoghurt en neem ik wat agave siroop om het zoeter te maken. Ga vooral je gang als je liever magere producten of andere suikervervangers gebruikt.
Het recept!
Overnight oats met biet en frambozen
2
porties10
minutes8
hours8
hours10
minutesOvernight oats met biet en frambozen. Makkelijk voor te bereiden en ook lekker om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld. Easy does it!
ingrediënten
275 ml kokos melk-drink*
100 gram havermout
80 gram gekookte bietjes
50 gram verse frambozen
2 el agave siroop
2 el chia zaadjes
2 el tarwezemelen
- Topping:
200 gram kokos- of Griekse yoghurt
80 gram verse frambozen
1 el geroosterde pistache noten, grof gehakt
2 tl honing
- Nog meer nodig:
staafmixer
bewaar bakje met deksel
eetlepel
maatbeker
Stappen
- Doe eerst de kokosmelk in een maatbeker. Voeg dan de biet(en), frambozen en agave siroop toe. Pureer dit glad tot een knalroze mengsel
- In het bewaarbakje doe je de havermout, zemelen en chia zaadjes. Giet het roze mengel erbij.
- Roer dit goed door met een lepel. Doe de deksel erop en zet dit voor een nachtje in de koelkast.
- Roer het dan los en voeg eventueel wat kokosmelk toe om het iets dunner te maken. Doe wat jij het lekkerste vindt!
- Schep het mengsel in twee glazen. Maak af met een beetje yoghurt, verse frambozen, geroosterde pistache noten en optioneel wat honing of agavesiroop. Eet smakelijk!
Notities
- *Kokos drink, dit is ook waar je je latte of cappuccino mee zou klaarmaken.
- Dit ontbijt is ook heel geschikt om makkelijk mee te nemen.

Wil je dit recept voor overnight oats met biet en frambozen opslaan? Dat kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest. Pin ‘m van op je favoriete ontbijtrecept bord. Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden. Hier vind je een vergelijkbaar recept. Een havermout ontbijtje met banaan en rood fruit.
