• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Overig zoet Vegan lekkers

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Eefje
Geen reacties
2 november 2021
Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Samenwerking – Kaneelbroodjes, wie houdt daar niet van? Ultiem comfortfood als je het mij vraagt. De echte echte maak je natuurlijk met een deeg waar uren geduld en liefde inzit. Maar, het kan ook sneller! Voor dat laatste ben ik gegaan. Ik maak gebruik van een tol plantaardig kant en klaar bladerdeeg. Met extra smaakmakers appel en pecannoten staan deze vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl binnen 1,5 uur op tafel.

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Bladerdeeg

Veel bladerdeeg is van ‘nature’ al plantaardig. Ik dacht altijd dat dit uitsluitend met roomboter werd gemaakt, maar dit is niet het geval. Als je kiest voor de voordeligste heb je altijd de plantaardige variant. Mocht het echt belangrijk voor je zijn, check altijd even de ingrediëntenlijst voor 100% zekerheid. Bij de meeste lijstjes kom je geen dierlijke producten tegen. Toch wordt het verkocht als vega en niet als vegan i.v.m. de mogelijke sporen van dierlijke producten die het kan bevatten.

Violife CREAMY

Roomboter en roomkaas

Voor dit heerlijke recept gebruik ik de roomboter en roomkaas van Violife. Beter bekend als VIOBLOCK en CREAMY. Met allebei heb ik al eerder gewerkt en ik ben fan zoals je weet! VIOBLOCK kun je 1 op 1 vervangen voor reguliere roomboter zonder in te leveren op smaak. Dit is voor mij dan ook gelijk het belangrijkste, want dit maakt het makkelijk om vaker voor plantaardig te kiezen. Ik maakte daar onlangs deze vegan appeltaart mee en het verschil proefde ik serieus niet! Ik was niet de enige want mijn moeder, tante en oma ‘trapte’ er ook met boter en suiker in haha!

Violife CREAMY is super dik van structuur en heerlijk van smaak. Wel goed om te weten is dat je deze niet kunt verwarmen. Wel is de structuur zo goed en glad dat je er een lekkere smaakmaker doorheen kunt roeren en gelijk als topping of vulling kunt gebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn deze vegan haverkoeken met romige citroenvulling.

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Goed om te weten

De producten van Violife zijn allergenenvrij. Voor vrijwel iedereen is het dus geschikt. Wist jij dat Violife ook verschillende soorten kazen in het assortiment heeft? Van feta tot cheddar en van parmezaan tot geraspte mozzarella. Met uitzondering van de feta kun je alle kazen heel goed verwarmen. Hier kun je alle producten op je gemakje bekijken. VIOBLOCK is nieuw in het Violife assortiment maar wellicht ken je het product al. Voorheen lag het namelijk onder de naam Flora Plant in de schappen van de supermarkt.

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Terug naar het recept

Ik dwaal af, terug naar het recept! Deze heerlijke kaneelbroodjes met appel en pecannoten staan dus in 1,5 op tafel. Ik vind het een perfect recept voor de zondagmiddag brunch. Wanneer je in de ochtend alle tijd hebt schuif je ze zo de oven in. Een lekker ruikend huis kan ik je sowieso garanderen.

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl
Pin
Print

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

broodjes
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

30

minutes
Total time

1

hour 

30

minutes

ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg*

  • 45 gram bruine basterdsuiker

  • 45 gram speculoos pasta

  • 40 gram ongezouten VIOBLOCK, volledig op kamertemperatuur

  • 2 el Ceylon kaneel + een beetje extra voor de topping

  • 1/2 Elstar appel, geschild en in klein blokjes

  • 25 gram pecannoten, geroosterd en in stukjes

  • Topping:
  • 100 gram Violife Creamy Original Flavour

  • 15 gram poedersuiker

  • 1/2 tl vanillepasta

  • 15 gram geroosterde pecannoten, fijngehakt

  • 1 el plantaardige melk

  • Nog meer nodig:
  • ovenschaal

  • velletje bakpapier

  • siliconen spatel

  • spuitzak

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Zet een ovenschaal klaar met een velletje bakpapier erin.
  • Rol het bladerdeeg uit en haal het los van het papiertje. Leg de plakkerige kant naar boven.
  • Roer de speculoos samen met de boter tot een smeerbaar geheel.
  • Smeer hier de hele plak mee in. Houd aan één korte kant een strook van ongeveer 1,5 cm deeg over.
  • Meng de bruine basterdsuiker en Ceylon kaneel door elkaar en strooi dit eroverheen.
  • Verdeel hier dan de appelblokjes en stukjes pecannoten overheen. Rol het deeg op naar het kale strookjes deeg toe.
  • Snijd de rol in 8 gelijke stukken. Leg deze in de ovenschaal met ongeveer 2 centimeter overal tussen. Bak de broodjes goudbruin en gaar in ongeveer 30 minuten. Mocht het te snel kleuren naar je zin kun je de oven iets lager zetten.
  • Roer in tussentijd de Violife CREAMY los samen met de plantaardige melk, vanillepasta en poedersuiker. Doe dit dan in een spuitzak. Heb je die niet, kun je ook een stevig boterhamzakje met zo’n zip sluiting gebruiken. Knip hier dan een puntje vanaf en gebruik als spuitzak.
  • Wanneer de broodjes uit de oven komen til je ze uit de schaal en leg je ze minimaal 30 minuten af te koelen op het aanrecht. Swirl dan de topping erop en het feest kan beginnen. Moet de topping nog in tact blijven omdat je ze bijvoorbeeld gaat meenemen? Wacht dan tot de broodjes volledig zijn afgekoeld (anders smelt de roomkaas).
  • Maak af met nog wat extra kaneel en pecannoten stukjes. Eet smakelijk!

Notities

  • *Bladerdeeg is in veel gevallen plantaardig. Meestal wordt het alleen aangeduid met een vega logo. Het kan sporen van ei of roomboter bevatten, maar het zit er niet in verwerkt.
  • Iets meer pit? Dan kun je de helft van de kaneel ook vervangen door speculaaskruiden.
  • Dit recept is ook heel lekker te maken met kant en klaar croissant deeg. Let dan wederom even op of je wel de plantaardige variant in je mandje doet.

Wil je het recept voor deze heerlijke vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl opslaan voor later? Dat kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest. Pin ‘m vast op je ‘to bake’ bord en je kunt het recept gemakkelijk terugvinden. Op zoek naar meer lekkere recepten met kaneel? Klik dan hier!

Pinterest Pin

World vegan maand

Voor Violife is november de belangrijkste maand van het jaar. Met hun producten proberen ze het voor heel veel mensen makkelijk(er) te maken om vaker of uitsluitend nog voor plantaardig te kiezen. Ik vind dat een goede zet en daar is deze maand dus extra aandacht voor. Vanuit Violife gaat er een campagne uit met aandacht voor datende vegans. Lijkt me best lastig als je een leuk iemand treft die daar (nog) niet of weinig voor openstaat. Met dit recept weet ik zeker dat je diegene een beetje kunt overtuigen.

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Dit recept artikel is geschreven in betaald partnerschap met Violife

Liefs,
Eefje

kaneelbroodjes Roomkaas Vegan
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Appel kruimel boterkoek cheesecake

volgend bericht

Overnight oats met biet en frambozen

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord