• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Appel kruimel boterkoek cheesecake

Eefje
16 reacties
25 oktober 2021
Appel kruimel boterkoek cheesecake

Wat een knaller, dat is deze appel kruimel boterkoek cheesecake. Vorige week zat ik te denken aan hoe ik next level boterkoek zou kunnen maken. Nou, dat is een beetje uit de hand gelopen en is geëindigd als dit. Drie heerlijke recepten in één. Een stevig maar smeuïge boterkoek bodem met daarop een laag vanille cheesecake, gesmoorde appelblokjes met kaneel en afgemaakt met een havermout kruimel topping met amandelen. Het is een klein maar machtig taartje voor 8 tot 10 personen.

Appel kruimel boterkoek cheesecake

Combinatie

De taart bestaat dus uit 4 lagen en alles bij elkaar smaakt echt heerlijk! Ik raad het wel altijd aan om cheesecake een dag van tevoren te maken. Zo kan hij echt goed opstijven en koud worden. Schrik dus niet van de totale bereidingstijd, hier zit ook de wachttijd in berekend namelijk. Eerst bak je de bodem kort voordat je de rest van de taart opbouwt.

Karamelsaus

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is kun je de taart ook nog serveren met een beetje karamelsaus. Zelf maken is niet moeilijk. Dit recept is daar heel geschikt voor. Maar je kunt natuurlijk ook een kant en klare kopen. Dat is aan jou!

Het recept!

Appel kruimel boterkoek cheesecake
Pin
Print

Appel kruimel boterkoek cheesecake

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

punten
Voorbereiding

1

hour 
Baktijd

40

minutes
Total time

10

hours 

Appel kruimel boterkoek cheesecake. Je leest het goed, drie heerlijke baksels in één! Het beste om een dagje van tevoren te maken. Wie kan jij hiermee verrassen?

ingrediënten

  • Bodem:
  • 200 gram patentbloem

  • 160 gram (plantaardige) roomboter, koud in blokjes

  • 65 gram kristalsuiker

  • 50 gram witte basterdsuiker

  • rasp van 1 citroen

  • flinke snuf zout

  • 1 el slagroom

  • Vulling:
  • 400 gram stevige roomkaas, op kamertemperatuur*

  • 2 middelgrote eieren

  • 40 gram suiker

  • 1 tl vanillepasta

  • Appellaag:
  • 2 grote Jonagold appels, geschild en in blokjes

  • 1 el suiker

  • klont (plantaardige) roomboter

  • 1 el ceylon kaneel

  • 1 el speculaaskruiden

  • Kruimel topping:
  • 65 gram patentbloem

  • 50 gram (plantaaridge) roomboter

  • 50 gram kristalsuiker

  • 35 gram havermout

  • 2 el amandel stiften

  • Nog meer nodig:
  • springvorm nodig van 18 cm doorsnee, ik gebruik vaak deze

  • bakpapier

  • mengkom

  • siliconen spatel

  • keukenmachine of staafmixer met maalbakje

  • handmixer

  • koekenpan

Stappen

  • Schil de appels en snijd deze in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur, laat hier een klont roomboter in smelten en voeg dan de appel blokjes toe. Zet het vuur laag en schud de blokjes regelmatig om. Tot ze een beetje beginnen te smoren, dan zet je het vuur uit. Schep dan de suiker, kaneel en speculaaskruiden er doorheen. Bij elkaar duurt dit zo’n 10 minuten. Laat de appel gewoon in de pan liggen tot je het nodig hebt.
  • Verwarm eerst de oven voor op 190 graden grill stand. Bekleed de bodem en randen van de vorm met bakpapier. Een druppeltje zonnebloemolie kan helpen met het te laten plakken.
  • Voor de bodem meng je de boterblokjes met het zout, de citroenrasp, kristal- en basterdsuiker tot een geheel. Voeg dan de slagroom en patentbloem toe. Meng tot een deeg, deze is inderdaad zacht maar wel kneedbaar. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de vorm en zet deze dan voor 8 minuten in de oven. Zet ‘m op het aanrecht en check of het deeg echt strak aansluit op de rand van de vorm. Zo niet, druk je dit aan met de bolle kant van een eetlepel. Zo kan er geen vulling tussen zakken. Zet de oven nu op 180 graden hete lucht.
  • In de tussentijd roer je de roomkaas los met vanille en suiker. Voeg dan 1 ei toe, als deze is opgenomen voeg je het tweede ei toe.
  • Doe alle kruimel ingrediënten behalve de amandelen in een keukenmachine. Mix dit tot er mooie kruimels ontstaan. Meng dit dan weer met de amandelen.
  • Nu heb je een warme en klein beetje voorgebakken bodem staan, het roomkaas mengsel, de appels en de kruimels. Schep het roomkaas mengsel op de boterkoek bodem en verdeel dit gelijkmatig. Verdeel hierop de appels en maak af met de kruimels.
  • Bak de taart gaar in ongeveer 35 minuten. Zet ‘m dan af te koelen op het aanrecht, na een uurtje kun je de rand eraf halen. Laat dan nog twee uur op het aanrecht staan en zet hem dan, met rand er weer omheen, voor minimaal 5 uur in de koelkast. Aansnijden en genieten. Eet smakelijk!

Notities

  • Wil je een beetje extra herfst toevoegen aan dit recept? Voeg dan ook speculaaskruiden aan de kruimels toe, ik zou 1 of 2 theelepels doen.
  • Met stevige roomkaas bedoel ik de ‘betere merken’ Monchou of Philadelphia bijvoorbeeld.
  • Het is belangrijk om een springvorm met een extra randje aan de bodem te gebruiken. Mocht je dit niet hebben pak de bodem dan goed in met aluminiumfolie. Er gaat sowieso roomboter lekken tijdens het bakken. Dit vangt het op, zo beland het niet op de bodem van de je oven.
Appel kruimel boterkoek cheesecake

Wil je het recept voor deze appel kruimel boterkoek cheesecake opslaan voor later? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest. Pin ‘m op je favoriete bakbord en zo kun je het recept makkelijk terugvinden. Dit is een soortgelijk recept, maar dan voor cheesecake kruimelkoeken. Ook heel lekker en makkelijk om mee te variëren. Veel bakplezier!

Vind je het leuk om meer achter de schermen te zien in mijn keuken en leven. Dan kun je mij volgen op Instagram, daar deel ik van alles! Je kunt mij makkelijk vinden als je zoekt op @eefsfood. Zie ik je daar? Dat zou ik leuk vinden.

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

appel kruimel Boterkoek Cheesecake
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
16 reacties
  1. Hanna

    26 oktober 2021 11:20

    Wauw wat een ontzettend lekker recept! Deze wil ik zeker gaan proberen!
    Nu heb ik even 2 vragen:
    – Waar koop je vanille pasta? En kan je het evt ook vervangen voor iets anders of helemaal weglaten?
    – Kun je ook een andere kruimeltopping doen? Ik ben namelijk zelf niet zo’n fan van havermout en amandelen..
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 oktober 2021 11:52

      Hi Hanna,

      Zet even ‘vanille’ in de zoekbalk op mijn site. Dan kom je als tweede hit een artikel tegen waarin van alles staat over vanille, ook waar ik het koop. Meer bloem ipv havermout kan en een andere noot gebruiken misschien? Pecan?

      Beantwoord
  2. Babs

    27 oktober 2021 11:15

    Ik ga deze echt snel maken. Lijkt me geweldig! Complimenten voor hoe je de recepten schrijft. Zijn volledig en makkelijk te volgen 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2021 11:06

      Hi Babs, Dat vind ik een heel mooi compliment. Daar doe ik het voor, dankjewel!

      Beantwoord
  3. Femke

    31 oktober 2021 17:46

    Heerlijke taart! Iedereen was enthousiast!

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 oktober 2021 17:53

      Wat leuk om dat te lezen 🙂

      Beantwoord
  4. Eline

    6 november 2021 13:43

    De taart staat nu in de oven, ben erg benieuwd! Had niet verwacht dat het nog best makkelijk was om te maken 😉

    Ik vroeg mij alleen af of het beter is om de taart een half uurtje op het aanrecht te koelen en dan in de koelkast te zetten of dat ik hem (heel veel) uren extra op het aanrecht laat staan 😅 ik moet namelijk straks werken, goede planning 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 november 2021 13:53

      Wat leuk! Ja kun je kiezen maar het lijkt me niet echt best om een loei hete taart in de koelkast te zetten. Misschien heb je een schuur of tuin met afdak? Zou ik hem daar zetten met een folie er omheen 🙂

      Beantwoord
  5. Esther

    7 november 2021 20:36

    Deze taart is echt superlekker! Vraag me wel af hoe je ‘m in een springvorm van 18 cm hebt gekregen. Ik had ‘m in een vorm van 20 cm en daar kwam de kruimellaag bovenuit. Deze taart ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 november 2021 22:31

      Wat leuk om te lezen! Ik gebruik wel altijd een hoge vorm, wellicht had ik er dat even bij moeten zetten haha. Die is ongeveer 8 cm hoog.

      Beantwoord
  6. Susan van Lierop

    11 november 2021 21:57

    Kun je de bodem ook op boven onder warmte bakken ipv grilstand? Zo ja op welke temperatuur voor hoelang ?

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 november 2021 19:42

      Ja hoor Kan! Ik denk een paar minuten langer maar wel even heet 🙂

      Beantwoord
  7. Lotte

    4 december 2021 10:14

    Wat een heerlijke taart! Ik ben hem nu voor de 2de keer aan het maken en ik vroeg me af of het klopt dat het roomkaasmengsel vloeibaar is? Beide keren kon ik het gewoon op de bodem gieten 😅

    Heerlijk vooruitzicht om de taart dit weekend weer te proeven 😋

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 december 2021 22:51

      Wat leuk om te lezen!! Vloeibaar is prima. Maar is het echt dun? Het is perfect als de appels en kruimels er niet gelijk inzakken. Kan heel erg liggen aan de soort roomkaas. En als je het met de hand mengt blijft het ook vaak iets dikker.

      Beantwoord
  8. Anouk

    24 februari 2023 13:06

    Hallo,
    Taart lijkt me heerlijk dus ga hem vandaag maken!
    Ik heb alleen wat vragen over de bereiding, wanneer je mengen benoemd is dit dan met de hand? Zoals bij de bodem staat? En de kruimels doe je in de keukenmachine, welke kop? Wanneer gebruik je je hand, keukenmachine of een handmixer?
    En mijn laatste vraag hoe krijg jij de randen van die vorm met bakpapier bekleed? Knip je een strook? Die zit dan niet vast? Ik en zo te zien niet echt ervaren maar heb er zin in!:)

    Groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 februari 2023 18:28

      Hoi Anouk! Een keukenmachine is voor mij een machine met mes, géén standmixer zoals jij ‘m lijkt te omschrijven. Een cheesecake vulling meng ik het liefst met de hand, daar wil je namelijk zo min mogelijk lucht in hebben. Een beetje zonnebloemolie gebruiken om het bakpier te laten plakken. Weet je zo genoeg? Groetjes, Eefje.

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Chocolade-hazelnoot ontbijttaartje met koffie topping

volgend bericht

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!