Ontbijttaartjes tijd! Hoewel ik zelf liever een bak yoghurt met fruit, tosti of krentenbol met kaas ontbijt kan een ontbijtaartje op z’n tijd niet ontbreken. Onlangs deelde ik er 3! Eentje met appel, eentje met framboos en de laatste was met passievrucht. Allemaal met fruit, want dat vind ik het lekkerst. Maar nu is het tijd voor een hele andere variatie dus heb ik een chocolade-hazelnoot ontbijttaartje met koffie topping gemaakt.

Bakvormpjes
Het recept is voor twee taartjes! Ik gebruik hiervoor altijd kleine springvormpjes van zo’n 11 cm doorsnee. Volgens mij kocht ik ze bij Albert Heijn. Maar er zijn zat winkels waar je ze ook kunt scoren. Denk aan Blokker, Xenos en volgens mij Action ook.
Chocolade
Maar Eef, jij houdt toch niet zo van chocolade in je baksels? Dat klopt! Maar ik heb wel een hoop lezers die daarvan houden dusssss, deze is speciaal voor jullie! Houd je wel van chocolade maar heb je liever ook iets frissers? Dan kun je bijvoorbeeld de hazelnoten en koffie achterwege laten en vervangen door verse frambozen en/of frambozenjam.
Chocolade-hazelnoot ontbijttaartje met koffie topping
2
taartjes15
minutes26
minutes40
minutesingrediënten
200 gram naturel Alpro kwark of yoghurt
1 middelgroot ei
75 gram havermeel
40 gram amandelmeel
20 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram geroosterde hazelnoten
40 gram pure chocolade druppels
2 el cacaopoeder
mespuntjes zout
1 tl vanille extract
4 el agave siroop, mag ook iets meer als je van zoet houdt
1/2 tl baking soda
1 tl citroensap (of appelazijn)
- Topping:
100 gram naturel Alpro kwark of yoghurt
1 zakje oploskoffie (1,8 gram)
1 el agave siroop
20 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
pure chocoladerasp, optioneel
Stappen
- Bekleed eerst de bakvormpjes met bakpapier. Zet de oven op 175 graden convectie stand (boven en onderwarmte).
- Doe dan alle natte ingrediënten voor het beslag in een mengkom en roer dit tot 1 geheel.
- Voeg dan het havermeel, amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder toe. Meng dit verder tot een beslag.
- Activeer de baking soda door er een tl citroensap bij te doen. Roer dit en voeg toe aan het beslag. Roer ook dit goed door en schep dan de helft van het beslag in de vormpjes
- Verdeel er dan wat chocolade druppels en hazelnoten overheen. Dek af met de rest van het beslag.
- Bak de taartjes in 25 tot 28 minuten gaar. Druk er direct na het bakken nog wat chocolade druppels in, deze smelten lekker.
- Roer de kwark samen met de oploskoffie en agave siroop tot een topping. Verdeel dit over de taartjes en maak af met nog extra hazelnoten. Eet smakelijk! Vers zijn deze het lekkerst maar je kunt de tweede gerust de volgende dag opeten.
Notities
- De hazelnoten kun je het best roosteren op een bakplaat. Voor 10-12 minuten op 190 graden hete lucht. Zo geven ze veel meer smaak af!
- Je kunt de taartjes ook met andere soorten yoghurt of kwark maken.
Wil je het recept voor dit chocolade-hazelnoot ontbijttaartje met koffie topping opslaan voor later? Dat kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest.
