• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes)

Gevuld speculaas marmercake

Eefje
2 reacties
18 oktober 2021
Gevuld speculaas marmercake

Hoi! De herfst is lekker bezig en voor je het weet is het alweer pakjesavond. Deze tijd van het jaar vind ik altijd rap gaan. Ik ben laatst eens in de archieven van mijn website gedoken. Daar kwam ik dit recept voor gevuld speculaas marmercake tegen, dat al zeker 5 jaar op eefsfood.nl staat. Ik wist toen nog helemaal niks van het optimaliseren van blog artikelen. Met andere woorden volgens mij staat dit recept op pagina 30 op Google. Weer met andere woorden; daar heb je niks aan want niemand gaat dat vinden.

Gevuld speculaas marmercake

Herschrijven

Ik besloot het recept opnieuw te maken. 1. Omdat deze cake gewoon vet lekker is. 2. Om er nieuwe foto’s van te maken. Vervolgens besloot ik het hele recept te herschrijven en gewoon opnieuw de publiceren. Dat is wat je nu zit te lezen. Ik hoop dat dit recept een tweede leven krijgt en door veel van jullie gebakken zal worden!

Gevuld speculaas marmercake

Gewone cake

In de basis is dit gewoon een basic cake, maar met een paar toevoegingen. Die zijn zo lekker dat je vriend en vijand positief zal verrassen. Het gevulde speculaas heb ik natuurlijk gewoon gekocht, zo ben ik dan ook wel weer. Mocht je dit ook eerst zelf gaan bakken heb je helemaal een bad ass cake!

Het recept!

Gevuld speculaas marmercake
Pin
Print

Gevuld speculaas marmercake

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

12

dikke plakken
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

1

hour 

10

minutes
Total time

7

hours 

Gevuld speculaas marmercake. Een lekkere smeuïge cake met stukken gevuld speculaas erin. Leuk en verrassend om op tafel te zetten!

ingrediënten

  • 275 gram gevuld speculaas, in blokjes

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 250 gram roomboter

  • 250 gram kristalsuiker

  • 5 middelgrote eieren

  • 1 tl vanillepasta- of extract

  • 1/4de tl zout

  • 2 el speculaaskruiden

  • 2 tl cacaopoeder

  • 3 el amandel stiften

  • Nog meer nodig:
  • cakeblik van 30 cm bovenrand, zoals deze bijvoorbeeld

  • velletje bakpapier

  • handmixer

  • siliconen spatel

  • mengkom

  • afkoel rooster

  • bolzeef

Stappen

  • Zet de oven aan op 160 graden convectie stand (boven en onderwarmte). Vet de korte kantjes van de cakevorm in met een laagje roomboter. Bekleed de bodem en lange kanten met bakpapier. Bestuif de korte kantjes daarna nog met een beetje bloem. Tik goed af.
  • Klop de roomboter los en luchtig. Ik vind het het fijnst om dit met een handmixer te doen. Mocht de boter stevig blijven. Houd dan even de onder- en zijkant van de kom onder de hete kraan. In totaal duurt het luchtig mixen ongeveer 5 minuten. Ga door tot de boter wat witter is geworden van kleur.
  • Voeg dan de suiker, het zout en de vanillepasta toe. Mix dit ook nog even voor 2 minuten. Voeg dan 1 voor 1 een ei toe, mix steeds tot deze is opgenomen en voeg dan de volgende toe.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe. Haal dit eerst wel even door de bolzeef. Het liefst meng ik dit er met een spatel doorheen. Zo kun je het beslag niet overmixen. Dit kan negatieve invloed hebben op je eindresultaat, als je cakebeslag te lang mixt (bij kant er klare mixen ligt dat anders).
  • Als je een mooi glad cakebeslag hebt schep je de helft eruit doe je dit in een ander schaaltje. Voeg hier de speculaaskruiden en cacao aan toen. Roer tot je een lichtbruin beslag hebt.
  • Verdeel 1/3de van het beslag over de bodem. Druk dan de helft van de blokjes gevuld speculaas in het beslag. Verdeel dan nog 1/3de beslag daarop. gebruikt het beslag om en om zodat je een beetje een marmer effect krijgt. Druk de andere blokjes speculaas erin en maak af met de rest van het beslag. Zorg dat alle blokjes speculaas zijn afgedekt met beslag. Strooi dan de amandel stiften erop.
  • Bak de cake gaar in ongeveer 70 minuten. Laat hem dan 30 minuten op het afkoel rooster staan voordat je ‘m lost uit de vorm. Laat de cake vervolgens volledig afkoelen voor je hem aansnijdt. Eet smakelijk! Deze cake kun je ook prima invriezen trouwens.

Notities

  • Voor een cake begin je altijd met ingrediënten op kamertemperatuur. Zorg dus dat je deze op tijd om het aanrecht legt.
  • Cake kun je het beste buiten de koeling bewaren! Geen haast met opeten want het blijft minimaal 5 dagen lang heerlijk.
Gevuld speculaas marmercake

Wil je het recept voor deze gevuld speculaas marmercake opslaan? Dat kan met onderstaande foto makkelijk via Pinterest. Pin het op één van je favoriete borden en zo kun je het makkelijk terug vinden.

Pinterest Pin

Ook zo dol op speculaas? Misschien is dit recept voor speculaas shortbread taart met kaneelmousse iets voor jou. Of wat dacht je van deze vegan boterkoek met speculaas en macadamia noten. Wil je makkelijk door al mijn speculaas recepten scrollen? Zet dan simpelweg ‘speculaas’ in de zoekbalk van mijn website. Dan kom je allerlei lekkers tegen!

Liefs,
Eefje

Cake Speculaas
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. marja

    19 oktober 2021 07:34

    Deze cake ziet er zooo lekker uit! Ik heb het recept uitgeprint en ga het snel uitproberen:)

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 oktober 2021 12:32

      Wat ontzettend leuk om te lezen Marja. Veel bakplezier en eet smakelijk alvast!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Citroen cupcakes met zwarte sesam

volgend bericht

Chocolade-hazelnoot ontbijttaartje met koffie topping

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord