Ja hoor, daar ben ik weer! Al jaren heb ik een heerlijk recept voor pecannotentaart online staan. Maar eerlijk is eerlijk, deze is nog een stuk lekkerder. Het deeg is lekker boterig en de vulling is nog makkelijker om te maken. Het andere recept laat ik natuurlijk online staan maar als ik jou was zou ik deze pecannotentaart 2.0 maken!

Het recept
Pecannotentaart 2.0
8
flinke punten40
minutes30
minutes1
hour10
minutesingrediënten
- Deeg:
110 koude roomboter in blokjes
175 gram zelfrijzend bakmeel
90 kristalsuiker
snuf zout
1 el (plantaardige)melk
- Vulling:
275 gram pecannoten, grof gehakt
200 gram gecondenseerde (kokos)melk
50 gram roomboter, gesmolten
40 gram bruine basterdsuiker
1 middelgroot ei
1,5 el kaneel
1,5 tl vanille extract
- Nog meer nodig:
standmixer met vlinder
deegroller
kartel bakvorm met losse bodem 22 of 24 cm doorsnee
bakplaat
Stappen
- Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Stort de pecannoten op de bakplaat en rooster deze voor een minuut of 7. Schuif ze dan direct op het aanrecht of een bord om af te laten koelen. Zet de oven nu op 180 graden hete lucht.
- In de tussentijd maak je het deeg. Dit doe je door alle ingrediënten hiervoor in de kom te doen. Mix met een vlinder op een lage stand tot er een deeg ontstaat.
- Vet eerst de vorm in met een laagje boter en bestuif dan met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer 4-5 millimeter en verdeel het dan over de vorm. Snijd de randen strak af.
- Doe in een kom alle ingrediënten voor de vulling, behalve de noten zelf. Meng dit tot een glad beslag.
- Hak de noten grof en verdeel deze gelijkmatig over het deeg. Giet dan de vulling eroverheen. Laat 2 minuten staan zodat alle kiertjes zijn gevuld hiermee.
- Bak de taart gaar in 28-30 minuten. Laat de taart minstens een half uur staan voor je de kartelrand er probeert af te halen.
- Laat ‘m dan volledig afkoelen voor je hem aansnijdt. Lekker met slagroom!
Notities
- Het vooraf roosteren van de noten doe ik om er meer smaak uit te halen.